3 Mayıs 2010 Pazartesi

Club 8 - Whatever You Want

Karolina Komstedt ve Johan Angergår'dan müteşekkil İsveçli indie-pop duo'su Club 8, bizim diyarlarda pek adı sanı duyulmasa da bugüne kadar 7 adet nitelikli albüme imza atmış ve Avrupa'da bilinen şeker gibi bir grup. Bu yıl kaydettikleri "The People's Record" albümünü henüz dinlemedim ama ondan önceki 2007 çıkışlı (ve güzel isimli) "The Boy Who Couldn't Stop Dreaming" albümünü son 1 haftadır hatim indirir gibi dinliyorum desem yeridir. Bu albümün (hatta grubun tüm diskografisinin) en güzel şarkısı "Whatever You Want" ise bu postun asıl konusu...

Şarkının kendisi neşeli bir ezgi, (Komstedt'ten) muhteşem bir vokal, bir pop şarksı için eli-yüzü düzgün düzenlemeler ve eşsiz vokal melodisi ile müziği seven her insanı ilk dinleyişte yakalayabilen enfes bir parça. Klibi ise oldukça şaşırtıcı, zira tema olarak kendisine "society" içindeki çarpık (ve giderek daha da çarpıklaşan) ilişkileri seçmiş. Güzel kadınlar, yakışıklı adamlar, kokteyller, fısıldaşmalar, dedikodular, "kesişmeler", "yiyişmeler", sadece dilleriyle öpüşen enteresan çift, yanındaki kadından ayakkabısını isteyip onun topuğunu emen daha garip bir manyak vb. enteresan imgeler adeta resmî geçit yapıyor. Bu kadar az bilinen bir grup için klibinin YouTube'da 180 bin kere seyredilmesi tevekkeli değil yani.

Bu bloga bir şekilde yolu düşenler arasında müzik seven insanların çok az olduğunu biliyorum. Zaten postların ratinglerinden de bu açıkça belli oluyor. Halbuki "dünyada futbolsuz mu kalamazsın, müziksiz mi?" deseler, ben futbolu milyon kere feda ederim müziğe. Ama memleketin gerçeği de bu. Futboldan başka hiçbir halttan anlamayan odunlar her yeri istila etmiş, biz de bir avuç insana müslüman mahallesinde salyangoz satıyoruz. "Bu postların kime ne faydası var?" diye sorabileceklere cevaben yazdım bunları.

Neyse, o müziksever (ve değerbilir) azınlığa tanıttığım diğer grup da Club 8 olsun. Şundan daha şeker bir şarkı bilen varsa da beri gelsin.



am I ok here?
I think you ought to know this
another day
not unlike any other
it’s been like this so long

are you ok dear?
I know I should have noticed
a quiet day
not unlike any other
it’s been like this so long

whatever you want from me
whoever I try to be

I will never be there
I can never be her
in your society

am I ok dear?
I think you want to know this
duties I leave
not to take on another

and if I don’t fall this night
I will have to go along
unless something strange will happen

there’s still something to be done
this story will go on for long

Hiç yorum yok: