25 Nisan 2010 Pazar

Fenerliler, gurur duyun!

Bu, bir maç yazısı değil. Maç yazısı yazılacak dönemler de bitti zaten. Benim, 27 senedir desteklediğim bir takımla, uzun yıllardır duymadığım kadar gurur duyduğum bir gün bugün. Fener'in Kasımpaşa'yı deplasmanda 1-0 yenmiş olması, şampiyonluk için önemli bir virajı dönmesi, büyük ihtimalle haftayı lider bitirecek olması vs. çok önemli değil. Yani önemli de, şimdi yazacaklarım kadar önemli değil.

Bugünkü maç neredeyse bir şampiyonluk maçı. Fenerbahçe burada puan kaybederse büyük ihtimalle şampiyonluktan uzaklaşacak. Fenerbahçe'nin kadrosuna da baktığımız zaman agresif, pres yapan oyuncuların sayısının fazla olduğunu görüyoruz. Ve tüm bunların yanı sıra maç 75. dakikaya kadar 0-0 devam etmiş. Ve bakıyoruz; tek bir ama tek bir pozisyonda bile Fenerli futbolcuların toplu halde veya bireysel, çok agresif, bağırarak vs. şekilde hakeme itiraz ettiğini görmüyoruz. Ha, denebilir ki "Çakır inanılmaz bir maç yönetti ve itiraz edilecek pozisyon yoktu". Eyvallah, haklı bir yorum bu. Ama bu ülkede büyük takım topçularının hakeme itiraz etmesi için hakemin maçı kötü yönetmesine falan gerek yok ki! 1996-2000 arasında bu tip maçlar oynandığında Terim'in it sürüsünün ağzından salyalar saçarak, hakeme ve rakibe ana-avrat küfrederek, hakeme tükürerek vs. neler yaptığını göz önüne getirince, bugün sarı-lacivert çubukluyu üzerine giyip namusuyla, alın teriyle, iyi niyetiyle mücadele eden "insan"larla bin defa gurur duyuyorum. Şu son haftalardaki mücadelelerinin yanı sıra bu zor ve stresli dönemde, taşıdıkları formaya layık davranışlarını gördükten sonra gönül rahatlığıyla şunu söylüyorum: İsterse şampiyon olmasınlar, canları sağ olsun. Uzun zamandır böyle bir duygu hissetmemiştim. Bunu duyumsatan herkese teşekkürü bir borç bilirim.

10 yorum:

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...

senin gibi sığ düşünen fenerli çok merak etme.yalnız değilsin.

ergin aslan dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
murat dedi ki...

ne kadar garip değilmi haftalar boyunca "it sürüsü" gibi hakemle uğraşan oyuncuların bu maçta hakemle oynamaktan vazgeçmesi. bildikleri bişey olmasın sakın.. fenerbahçenin neredeyse her hucumunda kasımpaşa ceza sahasında daha fazla oyuncusu vardı. tabi bunlar normal şeyler..
senin it sürüsü dediğin adamlar milanı barcelonayı arsenali real madridi yendiler..real madrid müzesinde olmayan tek kupa süper kupadır..süper kupa maçında reale verilen olmayan bir penaltı verildi buna rağmen yendiler reali o 'it sürüsü' deidiğin adamlar..

Gündüz Feneri dedi ki...

avrupa maçlarına sözümüz yok, herhalde olamaz da.. ama o maçlarda nasıl süt dökmüş kedi gibi oynadıklarını da hatırlıyoruz..

ayrıca 2000 yılında gelen o başarının "temelleri" 4 yıl boyunca ince ince atıldı ve işlendi. o dönemleri yaşayan bilir.

EmrE dedi ki...

Real Madrid'in Süper Kupası var bu arada hatırlatalım =) hatta 2002 ya da 2003 olmalı..

Unknown dedi ki...

Su duyduğun hissi yaklaşık 2 senedir bizlere yaşatan Mustafa Denizli yi savunan-seven BJK lıları şimdi daha iyi anlayacağını umuyorum.

Gündüz Feneri dedi ki...

@ali

kardeşim benim, haklısın. allah için, mustafa denizli'ye bugüne kadar ne söylediysem söyleyeyim, bu konuda hakkını hiçbir şekilde yiyemem. zaten dikkat edersen yazıda beşiktaşlı oyuncularla ilgili hiçbir şey demedim. ama bu örnekte dememek yetmiyor, hakkını da vermem icap ederdi. hatta denizli'nin bu yönüne vurgu yapan bir yazı da gerekirdi belki. senin vasıtanla bu konudaki düşüncelerimi söylemiş oldum.

murat dedi ki...

haklısın emre "süper kupa idi" desem doğru olacakmış feyenoord u yenmişlerdi finalde