18 Mart 2010 Perşembe

"Rezerve" lig

Satılmış futbol federasyonunun G.Saray-A.Gücü maçlarıyla ilgili olarak bugün aldığı karar (sadece 185 bin TL para cezası), bu sezon için koydukları hedefi de net bir şekilde ortaya çıkarmış oldu. Zaten Ali Sami Yen'de Trabzon'un lime lime doğrandığı maçtan sonra hakem Abitoğlu'nun (ceza alması şöyle dursun, bilakis) ödüllendirilmesi ve daha sonra tekrar G.Saray maçlarına verilmesi, Beşiktaş maçında Leo Franco'nun kırmızı kartını vermemek için elle oynadığının görmezden gelinmesi, kalecinin topu uzun süre elinde tutması yüzünden uygulanan çiftvuruşun bu sezon sadece onların lehine çalınması, sezon başından beri en az 15 kırmızı kartın hakemlerce görmezden gelinip çıkarılmaması, buna karşılık Bilica'nın Aydın'a attığı tokat hakemin gözünün önünde olup raporuna girmediği halde televizyon görüntülerinden Bilica'ya 3 maç ceza verilmesi gibi uygulamalardan, baştan beri ne planlandığı az-çok belli oluyordu.

Son olarak A.Gücü maçında yaşananlar da Federasyonun bugünkü kararıyla hasır altı edilmiş oldu. Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye yıllar önce benzer hadiseler yüzünden "stad güvenliğinden ev sahibi takım sorumludur" diyerek cezaları kolayca kesen insan müsveddeleri, gözünün içine baka baka Türk futbolseverleri aptal yerine koymaya devam ediyor.

Bu ülkede futbol aleminin tüm unsurlarının da hangi renklerin uşağı olduğu anlaşılsın artık. NTVSpor bile günlerdir söz konusu olayı "tribünden düşen taraftar" olarak sunmakta ısrar ediyor. Şu sergilenen tiyatro komik mi, acıklı mı, tiksindirici mi, herkes kendisi karar versin.

11 yorum:

mekinci dedi ki...

iyi o zaman ben 2 tane adama tonla para vereyim ve diyeyimki:
siz fener stadına gideceksiniz ve biriniz diğerinizi kovalayacak diğeriniz de korkudan atlayacak.

Ve fenerbahcenin stadı kapanacak.

Kabul eder misin bunu?

Lütfen biraz tarafsız olun ya.

Unknown dedi ki...

Çok duygusal bir yazı olmuş, beni de ağlattın :'(

teşekkür, +rep

gillerprensi dedi ki...

Fenerbahçe'ye olduğunda eyyamcı olmuyor?? Hasan Şaş'ın kafasında yumurta pişirdiğinizde de aynı tepkiyi vermişsen o zaman sonuna kadar hak veriyorum sana!

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Gündüz Feneri dedi ki...

siz bence bunları bırakın ve şuna bakın: murat erdoğan, ali güneş'in plonjonunu hakemin göremediği ilk maçtan sonra dedi ki: "gs'lı oyuncular hakemin GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA ağza alınmayacak küfürler ediyor. hakem de ağzınıaçıp tek bir şey demiyor. bunları görmek çok üzücü."

dünyada herhangi bir ülkede futbolcuları bu lükse sahip bir takım var mı? hakeme ana-avrat sövüyor ve karşılığında hiçbir şey görmüyorlar. hem de 96 yılından beri.

aynı maçta keita'nın yumruğunu da görmemişti hakem hatırlanacağı gibi. son eskişehir maçında jo'nun tokatını görmediği gibi. yine jo'nun eliyle istediği sarı kart işaretini görmediği gibi. beşiktaş maçında yine keita'nın dirseğinin görülmediği gibi. ve yine aynı maçta 30. dakikada barış'ın kırmızısının verilmediği gibi. franco'nun ilk beşiktaş maçında atılmayışı gibi. keita'nın trabzon maçında ikinci sarıdan atılmayıp, faulün gs'a verilmesi ve tayfun'a kart gösterilmesi gibi.. neyse sabaha kadar uzatılabilir. sonuçta uygulamalar ortada, amaç belli. netice de (şimdiden) belli.

85-90 arası doğumlu gs'lılar türk futbol tarihinin en kirli ve şaibeli döneminde bu takımı tutmaya başladıkları için onlara şimdiki lig temiz gelebilir. ona bir sözüm yok. ama bir gün bu çocuklar büyüyüp önce kendi dimağlarını temizlerse, türk futbolundaki bu iğrenç pisliği o zaman görebilirler. o zamana kadar hepsine iyi eğlenceler.

Gündüz Feneri dedi ki...

@eyyore
fener'in sahası o maçtan sonra kapatılmış ve bursa maçını ankara'da oynamıştı. yani federasyon orada da görevini, sarı-kırmızı misyonunu tamamlamıştı. hatırlamıyorsan bari örnek verme.

Metonet dedi ki...

onu bunu bırakalım. bal tutan parmağını yalar. işler böyle dönüyor. sadece türkiye'de değil avrupa'da böyle bu iş. kapanıp kapanmamasının eyyamla değil de yayınla alakası var gibi geliyor. senede 2 kez oynanan en önemli maçın seyircisiz oynanması kimsenin işine gelmez.
Bu arada ntvspor'un 90 dakikayı neden yayından kaldırdığını haşmet babaoğlu gazetede alenen yazmıştı. ntvspor'un tarafı değişmedi gibi geliyor.

cs dedi ki...

Galatasaray ile, federasyon ile uğraştığınız kadar takımınızla uğraşsanız değil art arda 3 sene, 25 sene bile şampiyon olursunuz. Ama nerde?

Metonet çok doğru demiş. Kimsenin zerre umurunda değil fener'in veya galatasaray'ın çıkarı. Bu maç seyirci ve ilgi çekmeli, para yapmalı. Kadıköy, Sami Yen, İnönü yanmadıkça derbi zamanı saha kapatılmaz bu devirde. Aklımızın alamayacağı hesaplar dönüyor bu işte.

Haybeye yazdığımın farkındayım. Şimdi çıkıp biriniz "ama löö franko 3.14159265 cm dışardan almıştı topu, zottirikspor maçında bizim saha kapanmıştı" diyecek.

Arkhe dedi ki...

Metonet Haşmet Babaoğlu ile bir şekilde diyalog kurma şansın olursa Hıncal Uluç'unşov yaptığı Kırmızı Çizgi isimli program aynı Ntv çatısı altında nasıl tekrar başlamış onu da bir anlatsın..

Koray dedi ki...

hatırlarsanız 2 sene önce GS- BJK maçı Samiyende seyircisiz oynanmıştı yani her ne kadar Fb- gs maçı daha farklı da olsa seyircisiz derbi oynanmaz diye bir kural yokmuş gördük.
İnönü deki bıçaklama olayında sorumlu olarak kulup gösterilmiş ve verilen 3 maç seyircisiz oynama cezasına BJK itiraz dahi etmemişti. Ama akıl var mantık var bir tane manyagın biri sadece 3 saniyelik bir eylem sonucu bir adamı bıçaklayabilir, demek istediğim böyle bir niyet var ise bunu önlemek imkansıza yakındır. Ama Samiyende ki olay nerdeyse 3 dakika sürüyor ki adamcağız zaten yardım gelmeyeceğini anladığı için çare olarak kendini aşağıya atmakta buluyor. Yani bir güvenlik zaafiyeti var ve sorumlusu önceki örneklerde oldugu gibi GS ve cezası 100.000 TL !! ha adam ölmedi ama değil mi, unutmuşum

gillerprensi dedi ki...

@gündüz feneri

ben Fenerbahçe'nin ceza alıp almadığı ile ilgili yorum yapmadım dikkat edersen. Dedim ki Hasan Şaş'ın kafada yumurta kırdığınızda buradan ya da içinden aynı tepkileri vermişsen taraftarına söylediklerinin hepsine katılıyorum demiştim. Ha yok olayı sadece Galatasaray Fenerbahçe meselesine çekip Fenerbahçe şakşakçılığı ise yapmak istediğin onda gördüğüm kadarı ile başarılısın. Bütün büyük takımlara yapılıyor, beyler bu iş kötü, zevksiz kılıyor futbolu desen kimsenin sesi çıkmaz!