14 Mart 2010 Pazar

Diyarbakır, Juve, Roma, Messi...

Avrupa Liglerinde heyecan bütün hızıyla sürüyor. Bu sezon taraftarlarını kahreden takımların başında gelen; Fenerbahçe, Lazio ve Liverpool ile birlikte sayacağımız dördüncü isim olan Juventus, kendi sahasında 10. dakikada 3-0 öne geçtiği Siena maçını 3-3 bitirerek adeta bütün yıl yaptıklarının üzerine tüy dikti. İşin ilginci ise Juventus'un bu maçta kaleyi bulan 8 şutu varken, konuk takımın 13 şut atması. Hafta içinde Zaccheroni "dördüncülük için savaşıyor olmamız ne acı" derken sanki bu maçta olacaklar içine doğmuş gibi geldi bana. Juve'nin zaten şampiyonluk şansı yok da, dördünülüğü kaybetmezlerse iyidir.

Roma ise Inter'in yenildiği bir haftada tıpkı Juve gibi Livorno ile 3-3 berabere kalarak büyük bir fırsat tepti. Yenik duruma düştükten sonra 2 gol atıp öne geçen, akabinde beraberlik golüne hemen cevap veren başkent ekibi, ikinci yarıda Lucarelli'nin penaltı golüne engel olamayarak 1 puana razı oldu. Roma eğer kazansaydı puan farkını 4'e indirecekti ama şimdi 6 puan geriden takip edecek Inter'i.

Bunlar dışında Genoa kendi sahasında Cagliari'ye 5 gol atarken, neden 3 gol yediğini sorgulamalı bence. Ayrıca Lazio da evinde Bari'ye 2-0 kaybederek düşme hattının 3 puan üstüne kadar geriledi. Bu sene bu kadroyla küme düşerse Avrupa'da sezonun en büyük hayal kırıklığı olarak Lazio'yu not düşebiliririz. Öyle ya; Kolarov, Ledesma, Zarate, Floccari, Rocchi, Hitzlsperger, Mauri gibi oyuncular Serie A'da kaç takımda var?

Bizim ligimizde İstanbul Belediyesi deplasmanında 87. dakikada 1-0 yenik duruma düşen Diyarbakır takımının seyircileri sahaya girip oyuncuları kovalayınca maç tatil edildi. Eğer Bursa ve bugünkü maçlarda hükmen yenik sayılırsa otomatikman küme düşecek olan Diyarbakır'ın bundan sonraki maçlarda 3-0 yenik sayılması gündeme gelecek. Bu durumda Bursa, Beşiktaş ve G.Saray da bedavadan 3 puanı cebe indirmiş olacak.

Gece seansında zor geçmesi beklenen Barcelona-Valencia maçında ilk yarı golsüz geçildikten sonra ikinci yarıda sazı eline alan Messi inanılmaz goller atarak takımına adeta hayat öpücüğü verdi. Şu aralar Real Madrid, Valladolid deplasmanında ve 20 dakika golsüz geçildi. Milan ise evinde Chievo ile, puan farkını 1'e indirmek için oynuyor. O maçın da 37 dakikasında gol olmadı. Takibe devam edyoruz.

Edit: Milan, tıpkı daha önce belirttiğim gibi çok zor olsa da kazanmayı başardı ve liderle arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Golü 90. dakikada Seedorf attı. Real geçen haftadan önceki birkaç maçında olduğu gibi yine gol şov yaptığı maçta Valladolid'i deplasmanda 4-1 yenerek liderliğini sürdürdü. Fransa'da ise Toulouse ile Marsilya 1-1 berabere kalırken Toulouse'un golünde asisti Colin Kazım yaptı.

Hiç yorum yok: