17 Mart 2010 Çarşamba

G.Saray lobisi iş başında


Bilindiği gibi son A.Gücü maçında bir G.Saray taraftarı, Ali Sami Yen'de bir başka seyirciyi "Beşiktaş" diye bağırdığı için tribünden aşağı attı ve kafasıyla vücudunun çeşitli yerlerinin kırılmasına neden oldu. 5-6 sene önce İnönü Stadı'ndaki Ç.Rize maçında bir taraftar bıçaklanarak öldürüldüğü zaman Federasyon "stad güvenliğinden ev sahibi takımın sorumlu olduğu gerekçesiyle" Beşiktaş'ın sahasını 3 maç kapatmıştı. Fenerbahçe'nin Everton ile oynayıp 5-0 kazandığı hazırlık maçında ise Olimpiyat Stadı dışından sıkılan bir silahtan gelen kurşun, stad içindeki bir taraftarı bacağından yaralayınca aynı Federasyon Fener'in de sahasını 1 maçlığına kapatmıştı.

Şimdi önümüzdeki örnekte ise G.Saray'ın evinde oynayacağı bundan sonraki ilk maç Fenerbahçe olduğu için, sarı-kırmızılıların ülkedeki (mason locasını andıran mide bulandırıcı) militan lobisi harekete geçti, Sami Yen'in kapatılmaması için adeta bir taraflarını yırtıyorlar. Çünkü Fenerbahçe'yi 2-3 senede bir sadece o statta yenebiliyorlar. Fener kompleksi damarlarında gezdiği ve Fenerbahçe'den ölümüne korktukları için maçın ne olursa olsun Sami Yen'de oynanması için gayret ediyorlar. Bu anlaşılabilir, hatta onlara acımak bile mümkün. Ama yukarıdaki fotoğrafları görüp de vicdanı sızlamayan bir insanın insan olduğunu iddia etmek hiçbir şekilde mümkün değil.

Olaydan sonra ilk olarak bu sene topuyla-tüfeğiyle G.Saray'ı şampiyon yapmak için çırpınan Federasyonun satılmış gözlemcisi "iki taraftar arasındaki münferit olay" deyip hadiseyi kapatmaya çalıştı. Sonra bâb-ı âlinin ahlâksız mensupları kulaklarının üstüne yatıp unutulması için beklemeye başladı. Akabinde forumlara, internet sitelerine vs. bakıyoruz, büyük çoğunluğu Terim döneminde G.Saraylı olduğu için sporda ahlâk, onur, gurur, haysiyet, vicdan gibi kavramların hiçbirinden (doğal olarak) nasiplenmemiş sayısız G.Saraylı zibidi de inanılmaz bir şekilde kulübe ceza verilmemesi gerektiğini savunuyor. Özetle bir adam, bir takımın stadında o takımın bir seyircisi tarafından koskoca tribünden aşağı atılıyor; ölmemesi tam bir mucize ve bu ülkede bunun üzeri kapatılmaya çalışılıyor.

Bu kadar kanı bozuk adamın yaşadığı bir memlekette bunları da görmüş oluyoruz. Bu arada ligin özellikle ikinci yarısında amansız bir şekilde oynanmaya başlayan tiyatro da tüm hızıyla devam ediyor.

Edit: Son bir not eklemek istiyorum. Şimdi bu olayı çeşitli yerlerde savunan o zibidilerden biri, Fenerbahçe Stadında bu şekilde tribünden aşağı atılsa, kafası ve kolları kırılsa, onların anneleri ne düşünür ve ne derdi acaba? Yorum yapmadan önce bunu annelerine bir sorsunlar, ne tepki verecek bir baksınlar. Akılları buna bile ermiyor, bu kadarcık bir empatiden bile yoksunlar. Genç insanlar bu kafa yapısındayken, allah bu memleketin sonunu hayretsin.

13 yorum:

stalker dedi ki...

düzeltelim: tribünden düşen kamil özen'in kardeşi açıkladı, adam gsliymiş.

gs'nin güvenlik zafiyetinden dolayı ceza alması lazım. adam ölseydi tartışılmayacaktı bile ama bir sürü kırıkla kurtulunca, vicdansızlar bıdıbıdı kafa ütüleyebildiler. acayip bi ülke burası hakikaten.

geçen yılki gs-fb maçında da aynı bölgeye onlarca kişi çıkmış, tribün çökme tehlikesi atlatmıştı. cezası kesilmezse ayıp olur..

Alper dedi ki...

"köpekler istedi diye atlar ölmez" diye bir laf geldi aklıma..

Gündüz Feneri dedi ki...

@alper
karakterini, kişiliğini, kafa yapını, ailenden aldığın terbiyeyi ne güzel bir cümleyle özetlemişsin çocuk. aferin sana.

Hagi_10 dedi ki...

gs lobisiyle ne alakası var? aynı şey fenerbahçe'nin başına gelse böyle bir derbi öncesi şükrü saraçoğlu da kapanmayacaktı.

os dedi ki...

Ceza alması gerektiğine inanıyorum ama, sen cidden görüntüyü izledin mi ? Yoksa belli başlı gazetelerin, internet sitelerinin haber başlıklarına, foto galerilerine göre mi yorum yapıyorsun ?

Adam kendisi atlıyor yahu göz var izan var...

Burada Galatasaray'a şu sebepten ceza verirsin:
Özel Güvenlikçi arkadaşlarımız o kişinin o çatı bölümünde dolanmasına rağmen seslerini çıkarmadılar, onu oradan çekip almaları lazımdı bir şekilde.
İşte bu sebepten ötürü Galatasaray'a ceza verilir, gerekli önlemler alınmadı diye, bunu cezası 3 maç mı, 30000 TL mi bilmiyorum, elbet yazıyordur bir yerlde de,

Ama allahını seversen; "TRİBÜNDEN ATTILAR" senin için bile aşırı uç bir yorum kalıyor.

brigante dedi ki...

Tabi zaten tribüne silah sokmakla iki kişinin kavgası aynı şey oluyor.Bİ tribünde adam bıçaklanıyor (bıçak diyorum bak) diğerinde silahla vuruluyor (silah !!!) diğerinde de her statta her maç olan kavgalardan biri oluyor ancak adam kaçmak için kendini aşağı atıyor.Şimdi ilk iki olayda açıkça klüplerin güvenlik zaafiyeti var bundan ceza alıyolar.Bu olayda Galatasaray klubünün ne zaafiyeti var bi açıklarmısın bi zahmet.

Bu olaya ceza verilmesini düşünmek çok yanlış bence.Bende gideyim her hafta kendimi kadıköyde tribünden atayım ya da birini atayım veya birine attırayım ceza alsın Fenerbahçe bu kadar basit mi yahu...

stalker dedi ki...

adamın atladığı yer tribün değil, tribünün önündeki tente. ve kendisine koltuk, çakmak vs atılırken üstüste darbelere maruz kalıyor, panikle aşağı atlıyor. ortada yarı-organize saldırı var.

gs yönetimi, geçen seneki gs-fb derbisindeki görüntülerden sonra dahi orada önlemini almadığı için suçludur. durum basitçe "tribünden adam atlamış işte yeaa" kalıbıyla değerlendirilemez. tekrar etmek laızm, adam ölseydi şunlar tartışılmayacaktı bile; bu kadar da utanmaz bi yapıya sahip topluluk var ortada. atı köpeği ayırt edin artık.

stada silah,bıçak sokmakla bunun alakası var ayrıca. stadında ölüme sebebiyet verebilecek mekanlar varsa, oraya önlem alırsın, şartlar ne olursa oraya insan sokmazsın. adamın kafası kolu bacağı kırıldı, ölmedi diye yapılan muhabbete bak. yazık.

brigante dedi ki...

"stadında ölüme sebebiyet verebilecek mekanlar varsa" ne demektir ya.Tribün orası sonuçta.Dünyanın bütün stadları ölüme sebebiyet vermeye açıktır bu mantıkla.At adamı Nou campta altıncı kattan aşşa bak noluyo."Önlem alsınlar kardeşim altı katlı stad mı olur" diyecekseniz heralde o zamanda.

Arkadaşlar olayı aklamaya çalışmak gibi bir durum yok ortada.Olay son derece rahatsız edici ve üzücüdür.Ama burada Galatasaray Kulübünün herhangi bir güvenlik zafiyeti olduğunu düşünmüyorum.Düşünende başka şeyler düşünüyor bence...

Gündüz Feneri dedi ki...

@mahmut
ben sana ne düşündüğümü söyleyeyim kardeş. bence fener maçında kapanmasın (çünkü herkesin derdi bu) ama ondan sonraki 3 maç için stad kapatılmalıdır. kesin ve net. ama olacak mı? olmayacak elbette. hagi10'un farkında olmadığı lobi yüzünden.

ayrıca ima ettiğin şey çok yanlış. fenerli hiçbir insan g.saray maçında saha kapatılacak diye buna sevinmez, bunun hesabını yapmaz. çünkü onlar için en rahat maçlar bunlardır zaten. 20 senedir farklı jenerasyondan sayısız futbolcu fener maçlarında titrediklerini söylüyorsa, fener taraftarı bu maç için neden hesap yapsın?

son olarak, "ben de gideyim her hafta kadıköy'de tribünden atlayayım o zaman" ne demek yahu? ben de diyorum ki, git atla o zaman. bunun diyen adam atlasın, ben fener'in ceza almasına razıyım.

Arkhe dedi ki...

Stalker doğru söylüyor, adam ölse en ağır ceza verilecekti ve bunların hiçbiri tartışılmayacaktı.

Bu işler böyle, sahaya 50 madde atarsın ama isabet etmezse 20.000 TL alırsın. Attığın 2 maddeden biri saha içindeki birine isabet ederse sahan kapanır.

Bir Fenerbahçe'li "saha kapanmalı" dediği zaman Sami Yen'de oynamaktan tırsmış ve ağlamış oluyor. Rahatça düşündüğünü söylemek bile dert. İnsanım, o görüntüler kanımı dondurdu ve sahanın kapanması gerektiğini düşünüyorum. Taraftarlık duygusundan kurtulamayanlar "eeüheüee amma ağladınız ya, aeheehoeh" demeye devam etsin.

Ben de Gündüz Feneri gibi sahanın Fenerbahçe maçından sonra kapanmasını istiyorum.

stalker dedi ki...

mahmut;

ayakta zor duran sami yen'le nou camp'ı bir tutuyorsun ya helal olsun. tekrar ediyorum; adamın düştüğü yer tribün filan değil, tribünün önündeki derme çatma tente. tentenin zeminle arasında da 7-8 metre var. geçen yılki gs-fb maçında da oraya onlarca taraftar çıkmış ve çökme tehlikesi yaşanmıştı. amma kıvırdınız arkadaş ya, tamam kapanmasın sahanız. hiç suçu yok gs yönetiminin.

Gündüz Feneri dedi ki...

bir de "kendi atladı" diyenlere bir sözüm olacak. birisi sizi binanın tepesinde kıstırsa, elinde (atıyorum) silahla kovalasa, binanın bittiği yerde başka çare kalmayıp aşağı atlasanız kndiniz atlamış mı oluyorsunuz? adam adrenalin olsun diye uçmadı herhalde oradan. biraz izan ve vicdan sahibi olun allah aşkına..

UyAha dedi ki...

aşağı atlayan birisi 6-7 metreden neden kafa üstü çakılsın? yediği yumruklar neticesinde şuurunu kaybedip aşağı düşmüştür adam ve ölmüş olsaydı döverek adam öldürmekten hapise atılacak kişi bugün serbest dolaşmakta.
ayrıca stad içerisinde olan her olaydan kulüp sorumludur.