13 Mart 2010 Cumartesi

Catania 3 - Inter 1




İtalya Liginin 3 senedir tozunu atan Inter, belki de kadrosunun en güçlü olduğu yılda, üstelik Milan da içler acısı bir durumdayken en fazla zorlandığı sezonu yaşıyor. Bu hafta başında 4 puan farkla lider olan takım, dün gece Catania deplasmanında öne geçmesine rağmen 3-1 kaybederek büyük bir avantajı tepmiş oldu. Yarın gece Milan kendi sahasında Chievo'yu yenerse farkı 1 puana indirmiş olacak. Geçenlerde Güntekin Onay'ın da bir yerde söylediği gibi, Milan'ın bu yolda en büyük avantajı Inter ile herhangi bir şekilde bir daha oynamayacak olması. Normal koşullarda yarışta geride olan takım önde olan ile oynayacaksa bu iyi bir şeydir, o maçtan galip gelirse 6 puan birden alacaktır. "O maçı da kazanamıyorsak zaten şampiyon falan olmayalım" der herkes. Ama "bu" Milan'ın "bu" Inter ile 100 maç yapsa en fazla 5 tanesini kazanacak bir durumda olduğunu düşünürsek, bu örnek özelinde tam tersini söyleyebiliriz.

Her neyse, Milan'ın yarın akşamki maçının normalden daha zor geçeceğini düşünmekle birlikte kazanmasını bekliyorum. Bu durumda iki takımın kalan maçlarına bakacak olursak; Inter'in Palermo, Roma, Fiorentina, Lazio ve son hafta Siena deplasmanları kalmış. Bunların en az ikisinde hatta üçünde puan kaybedeceğini düşünmek hayalcilik olmaz. Ayrıca evinde Juventus ile de bir maçı var.

Milan ise Parma, Cagliari, Sampdoria, Palermo ve Genoa deplasmanlarına gidecek. Evinde ise sondan üçüncü hafta Fiorentina, son hafta da Juve ile oynayacak. Fikstür avantajı Milan'dan yana dersek sanırım yanılmış olmayız. Ama hepsinden öte gönlümüz Milan'dan yana elbette. Mourinho gibi züppe, küstah, megaloman ve edepsiz bir adamın, en güçlü kadrolarla böyle caka satmasından bıktım artık.

Hiç yorum yok: