16 Mart 2010 Salı

Chelsea 0 - Inter 1

Avrupa'nın en üst düzey futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde bu gece öyle bir hakem faciası yaşandı ki, anlatmak için sayfalarca yazmak lâzım. Dünya futbolunun bugüne kadar gördüğü en şerefsiz teknik direktör olan Mourinho'nun, 2 sene içinde en az kendisi kadar şerefsiz bir hâle getirdiği futbolcular topluluğunun Chelsea deplasmanında oynadığı anti-futbola görülmemiş şekilde çanak tutan hakem Wolfgang Stark, böylelikle futbol adına utanç verici bir gecenin mimarı oldu. İlk yarı her şey normal gidiyordu ama ikinci yarı vakit geçirmek için kendini yerden yere atan Interli oyunculara saha dışına çıktıktan sadece 10 (!) saniye sonra "gir!" işareti yapan, bütün takdir haklarını konuk takımdan yana kullanan, ev sahibi aleyhine (çoğu abuk-sabuk) 22 faul çalan (Inter'e 12), Etoo'nun golü geldikten sadece 30 saniye sonra kramp bahanesiyle kendini yere atan Motta'ya "ayağın kopsun" demeyip üstüne bir de ona arkadaşları tarafından masaj yapılmasına izin veren, bu arada tam 55 saniye boyunca Cambiasso, Zanetti ve Mourinho'nun saha kenarında açık oturum yapmasına olanak tanıyan akıllara zarar bir hakem müsvettesiydi Stark. Ben 25 yıldır dünya futbolunu izliyorum, hayatımda anti-futbola, çirkinliğe, emek hırsızlığına bu kadar prim tanıyan bir hakem daha görmedim. Uefa eğer bu hakeme bu seviyede bir daha maç verirse yazıklar olsun.

Asıl üzücü olan ise, ilk maçtan sonra da yazdığım gibi insana dair hiçbir erdemden nasibini almamış Mourinho gibi bir adamın, ve hatta ondan daha çürümüş olan Lucio, Motta, Samuel gibi yaratıkların bir kez daha galip gelmesi oldu. Ama defaatle bu sayfalarda belirttiğim gibi futbolun uzun vadede adaletine çok inanan bir kişiyim. Bu iğrenç takımın bu kupada final bile göremeyeceğini umut ve tahmin ediyorum. Hocasından oyuncusuna kadar onlardan daha itici bir topluluğu, tarihin tozlu yapraklarını bile karıştırsak bulmamız mümkün değil çünkü.

8 yorum:

Public Noname dedi ki...

selam,

ben de bugün inter'i görünce bizim antalyaspor'u ve ömer çatkıç'ı hatırladım.

arkadaş bu kadar mı anti futbol olur? bu kadar mı çirkeflik olur?

chelsea'nin alması gerekiyordu yüzde yüz.

verilmeyen 2 penaltı var chelsea adına.

hala bizim millet "mourinho intikamı aldı, süper oynadı etc." diyolar.

e ondan sonra "anadolu takımları anti-futbol oynuyor" demeyin arkadaşım.

Gündüz Feneri dedi ki...

aynen katılıyorum sana kardeş..

Arkhe dedi ki...

Tamam, bütün bunlar objektif bir gözle yazılmış ve doğru şeyler diyelim de..

Chelsea'nin pozisyonu yok yaw. :s

78ers dedi ki...

mourinho'nun porto'sunu da chelsea'sini de hatirlayan ve severek takip eden biri olarak burada kendisine suç bulmanın biraz haksızlık olduğunu düşünüyorum.

jose elindeki kadro neyi gerektiriyorsa o futbolu oynatmaya çalışan bir menajer. maalesef inter'in kadro/beklenti oranı çok gerçekçi olmadığı için beklentileri karşılayabilmek adına yapması gerekeni yapıyor.

Gündüz Feneri dedi ki...

@arkhe
haklısın ama bu biraz da oyunun sürekli soğumasından kaynaklanan bir şey. yoksa ara ara tempo yakaladı chelsea ve aslına bakarsan pozisyon da buldu. ama bence "pozisyon" olan o enstantanelerde "şut" atamadı. orada da müthiş bir defans becerisi var interli oyuncuların.

Gündüz Feneri dedi ki...

@78'ers
kardeş, sana mourinho'nun bu sene içinde ettiği bir sözü hatırlatmak istiyorum: "hayalimdeki kadroyu şu anda kurdum." inter'in kadrosu bence avrupa'nın ilk 5'ine girer. savunma hattı ise (kaleci ve ön libero ile birlikte) futbol tarihinin en iyi ilk 3'ünde diyebilirim: julio cesar - maicon, lucio, samuel, chivu - cambiasso... var mı böyle defans?

78ers dedi ki...

ya şimdi adamın kadroyu motive etmek için böyle şeyler söylemesi lazım tabii. yoksa o da orta sahada muntari ve sneijder yerine essien ve lampard gibi adamlar görmek ister herhalde.

ayrica savunmasi iyi olabiir ama ofansif orta saha yönünden belki de şampiyonlar liginin en dar kadrosu inter'de. sneijder dışında hücuma katkı veren orta saha oyuncusu neredeyse yok.

eldeki 4 santrfor'dan eto'o dışındakilerin de en üst düzey olduğu söylenemez.

zaten bir sonraki turda iyi bir kura çekmezse muhtemelen elenecekler. manu ve barca gibi takımları elemeleri benim için çok büyük sürpriz olur.

Sekhranikos dedi ki...

irrite eden br herif. sevimsiz haliyle takımada yansıyor. yoksa aynı samuel arjantin forması ile bu kadar çirkef değildi. tıpkı bu aralar fenerde oynamasına rağmen, aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen emrenin terim etkisini atamaması gibi. Bu tipler neden bilmiyorum bir şekilde başarılı oluyorlar. haliyle dahada iğrençleşiyorlar.