24 Kasım 2009 Salı

Liverpool umut vermiyor

Liverpool, tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Oynadığı son 10 maçın sadece birini kazanabilen Kırmızılar'da lig şampiyonluğu umudu hemen hemen sıfırlandığı gibi, Benitez döneminde abone olunan Ş.Ligi'nden de elenme riski, an itibarıyla çok yüksek. Bu gece Macaristan'da zayıf rakibi Debrecen önüne çıkacak olan takım, eğer Fiorentina evinde Lyon'u yenerse, ilk 2 şansını tamamen kaybedecek. Onlar için tek umut ise Lyon'un Fiorentina'dan puan alması. Eğer o maç berabere biterse, Liverpool son maçta Anfield'da ağırlayacağı İtalyan ekibini kendi sahasında 3 farklı yenerek gruptan çıkabilir. İtalya'daki maçı 2-0 kaybeden Kırmızılar eğer aynı skorla kazanırsa bu kez genel averaja bakılacağı için bu geceki Debrecen maçındaki diferans hayati önem kazanıyor. Bu durumda Liverpool'un Debreceni'yi tam 4 farklı yenmesi lâzım. Ha, eğer Fiorentina bu gece Lyon'a kaybederse (ki hiç zannetmiyorum) bu kez averaja falan bakılmadan Liverpool'un son maçta onları 1-0 yenmesi bile yetecek.

Anlayacağınız, umutlar Kaf Dağı'nın ardında. Uzun yıllar sonra Ş.Ligi'nin de dışında kalmak gerçekten de büyük bir kriz yaratır kulüpte ama Benitez'in akıbeti ne olur, orası muamma. Yardımcıları ile birlikte tazminatı 20 milyon avroyu bulduğu söylenen İspanyol, kuşkusuz dünyanın en iyi hocalarından biri ama "takım kurma" işini bence hiç beceremiyor. Son yıllarda kulübün kısıtlı parasını adeta sokağa atan saçma sapan transferler yaptı çünkü. Riera, Dossena, Keane, Bellamy gibi oyunculara totalde neredeyse 60 milyon avro para verildi. Babel tek başına 19 milyon zaten. Bence takıma göze çok hoş gelen bir futbol oynatan Benitez kovulmamalı ama Dalglish, Rush gibi efsane bir isim onun üzerine futbol direktörü gibi bir görevle getirilmeli. İngiltere'deki menajerlik sistemine aykırı olduğunu biliyorum ama kim demiş teknik direktörler para harcamayı da çok iyi bilmek zorunda diye? Bence Benitez giderse daha iyisini bulmak zor, bu yüzden gönderilmemeli. Ama kafasına göre transfer yapması da engellenmeli. En iyi bildiği iş olan hocalığa dönsün İspanyol. Çözüm bu diyorum.

2 yorum:

Shareef dedi ki...

Raf'nın transferleri ile ilgii bir kaç yazı yazdım Liverpool'da totalde bakarsanız yılda 20M gibi bir para harcıyor Rafa ki ManU heryıl tek futbolcuya o kadar vererek ilerliyor. bence bu göz önünde bulundurulmuyor çok... babel'in transfer olduğu sezonda o kadar etmeyecek futbolcumuydu ? Bu ayrı bir tartışma konusu tabi

liverpoolicin.blogspot.com

Gündüz Feneri dedi ki...

bunlar yoruma açık meseleler, benim yorumum da bu :) blogunu takip ediyorum bu arada. zaten bir liverpool taraftarı olarak aksi düşünülemez.