22 Kasım 2009 Pazar

Kör gözler için total futbol

G.Saray'ın, mürit kafalı taraftarlarca peygamber yerine konan hocası Rijkaard'ın Fenerbahçe maçına bile 4-2-3-1 çıkıp ondan sonra nasıl 4-3-3'e döndüğünü haftalardır seyrediyoruz. Buna güzel Türkçemizde "yusuf yusuf etmek" diyoruz ama başkaları "ödün vermemek" diyor. Haftalardır burada bana cevap yetiştiren körlerle uğraşmamak için yazmıyordum ama bugün Manisa karşısında kendi sahasında 9 kişiyle savunma yapan takımı görünce dayanamadım. Eğer şu takımın oynadığı futbolla, 5 değil 25 yıl sonra bile Barcelona'nın onda biri kadar olabileceğini düşünen varsa o adamla futbol da konuşmam, cevap da vermem ben. Bu yazıya yapılan yorumlara da vermeyeceğim, haddini aşanları da direkt sileceğim.

Rijkaard, o allah yerine konan Rijkaard, o blog peygamberleri tarafından "yenik duruma düşse bile sisteminden ödün vermez" denen Rijkaard Fener'den tokadı yiyince bir anda "çift ön liberolu, 3 ofansif orta sahalı" sisteminden, "3 defansif orta sahalı" bir sisteme dönüverdi! Rıdvan'a laf söylerken komik duruma düştükleri o "tek forvetten çift forvete dönme" olayından bile daha radikal olan bu değişlikliği göremeyen zavallılar, oynanan futbolda total futbol kıvılcımları görmeye devam etti haftalardır. Dediğim gibi, ben de muhatap olmamak için yazmamaya gayret ettim. Şu yazıyı da (saatine bakabilirsiniz) G.Saray öndeyken yazmaya başladım. Yani kazansa bile görüşlerim bu şekildeydi. Çünkü bugün kazanması önemli değil, bu şekilde kazanmaya devam edemez zaten. Çünkü ne yaptığını bilmeyen, şartlara göre hareket eden bir hocası var. Bugün Ayhan'ın yerine Linderoth'u, Balta'nın yerine Uğur'u alması tam bir skandal. Zaten Ayhan-Sarp-Topal üçlüsüyle oynaması da kepazelik.

Ha bunları yazıyoruz da ne oluyor, ben haklı olsam ne olacak? Bir şey olacağı yok ama derdim, "olan" bir şeyin "yokmuş" gibi lanse edilmesi; hiç alâkası olmayan bir şeyin de "varmış" gibi pohpohlanması. Yoksa bir derdimiz yok G.Sarayla. Şampiyonluğun da ne olursa olsun Fener ve Beşiktaş kadar adayıdır şu ligde şu kadroyla.

5 yorum:

Alper dedi ki...

Yazının sonundaki "Yoksa bir derdimiz yok G.Sarayla" eklentisiylede kendini kurtaramayan,sabırla bjk maçının hırsını alabilme çabasıdır bu yazı.ne oyuncu değişikliklikleri nede taktikle ilgili yazılanların herhangi bir değeri yok.
Daha öncede dediğim gibi son 3 haftadır bu adreste blog camiasına bir ercan saatçi, ömer çavuşoğlu, nihat özdemir yansıması haline gelmiştir.

Gündüz Feneri dedi ki...

senin şu yorumunun ne derdi var peki? ne zavallı adamlarsınız kardeşim, blog alemini virüs gibi sarmışsınız, putlara tapınan kör ve kafasız adamlar gibi hiç kimseye yorum bile yaptırmamaya çalışıyorsunuz. artık bıktım sizle uğraşmaktan. a.k. blogunun da, internetinin de.

Bolat dedi ki...

Biraz sakin hocam yav biraz sakin... take it easy:)

Adamlar dün eloglunun cüküyle gerdege girmenin heycani icindeydiler bugün o bile kursaklarinda kaldi. Bu abuk sabuk yorumlarda biraz da onlarin etkisi var...

GiesmrailS dedi ki...

hocam bu yazi islerine girsem baya bisiler yazacam ama. kisir donguden oteye gidemiyoz, dipsiz kuyu dolmuyor bir turlu

olay sudur sen fenerlisin bardagin bosuna bakiyorsun ben gs liyim dolusuna bakiyorum.

fakat su varki bizim en azindan bir bardagimiz var. hakaret olarak dusunme kendi bardagini dusun

kurucumuz samiyenin dedigi gibi amac yabanci takimlara karsi galip gelmek. (misyon)

biz bu dustur cercevesinde HAYALLER kuruyoruz umit ediyoruz ve gerceklesmesi icin ugrasiyoruz.

sistem mistem katiliyorum sana fasa fiso dur. ama vizyon da onemlidir. ve sahsen ben fr i vitrin olarak goruyorum ve o yuzden seviyorum.
selamlar

Gündüz Feneri dedi ki...

@giesmrailS

eyvallah kardeşim, durum böyleyse lafımız yok. ne mutlu size o zaman.

sizin gibi ezeli rakip başımız üstüne, hep söylüyorum. laflarımın böyle düşünen gs'lılara olmadığını zaten anlamışsındır.