2 Kasım 2009 Pazartesi

Championship gecesi

Bu gece işimiz gücümüz olmadığından, yapılacak en iyi şey olarak bir film seyretme ya da Sheffield Utd – Newcastle maçını takip etme arasında bir müddet gidip geldik, sonra nihayet Championship müsabakasında karar kıldık. Öyle ya, söz konusu olan, bir ülkenin “ikinci” ligi olabilir ama bu ülke İngiltere ise olağanüstü bir stadyum, dolu tribünler, kusursuz bir çim saha, yüksek bir tempo ve kıyasıya bir mücadele göreceğimiz neredeyse garanti diyebiliriz. Bunların yanında, bu blogda “kadri bilinmeyen” bir yıldız olarak daha evvel yer verdiğimiz Fabricio Coloccini’nin yanı sıra, Jonas Gutierrez, Alan Smith, Kevin Nolan, Henry Camara gibi oyuncuları izlemek de cabası.

Maça, beklenebileceği gibi tempolu bir mücadele ile girildi. Ev sahibi Sheffield, seyircisinin gücünü de arkasına alarak iştahlı bir şekilde skor avantajını aramaya başladı. Newcastle ise 4-4-1-1 düzeninde geride alan daraltıp hızlı çıkışlarla sinsi bir anî akın golünü kovalıyordu. Ev sahibi takım, kurduğu baskı neticesinde 5, 14, 17 ve 45. dakikalarda önemli gol pozisyonlarına girmeyi de başardı; ne var ki hiçbirinde çerçeveyi bulamadılar. Newcastle ise 23. dakikada Taylor ile bulduğu net olmayan bir pozisyonda gole yaklaştı. İlk yarıda ev sahibi ekip 4 kez kaleyi bulurken, Newcastle’ın isabetli şutu yoktu.

İkinci yarı aslında ilkinden farksız bir görüntüde başladı ama girişteki 5 dakikayı atlatan konuk ekip, bunu takiben art arda ciddi pozisyonlar bulmayı başardı: Önce Nolan’ın sol çarprazdan yaptığı muazzam vuruşu kaleci aynı güzellikte çıkardı. Bu pozisyonun devamında Carroll’ın kafa vuruşu direkten döndü. 1 dakika sonra ise Nolan’ın hücum presle kaptığı top sonucu Taylor’ın uzak menzilli şutu, savunmada Morgan’a çarptı ve tam köşeye giderek Saksağanlar’ı öne geçirdi. Pozisyonu tekrar izlediğimizde Nolan’ın topu çalarken rakibine faul yaptığı, hakemin ise olay mahalline çok yakın olmasına rağmen anlamsız ve şaşırtıcı bir şekilde devam dediği net bir şekilde görülebiliyordu.

Bu golle iyice morali bozulan Sheffield ekibinin şoku atlatması oldukça uzun sürdü, Newcastle’ın ise kendine güveni arttı. Oyunun geri kalanında konuk ekip savunmada direncini yükseltip daha iyi kapanmaya başladı; neredeyse 40 dakika süren “gol sonrası” bölümde ev sahibinin bulduğu tek pozisyon da zaten karambol sonucu geldi. Ne var ki 40 dakika boyunca (tabir caizse) uyuyan Sheffield, uzatma dakikalarında 2 kez gole çok yaklaştı ama orada da tecrübeli kaleci Harper’a takıldılar.

Newcastle’da Fabricio Coloccini inanılmaz derecede klas bir defans oyuncusu ve bir lider olarak takımın yine en iyisiydi. Yanı sıra 20 yaşındaki pivot santrfor Carroll çalışkan oyunuyla bana oldukça ümit verdi diyebilirim. Artık 35 yaşındaki Butt ön liberoda her zamanki istikrarlı görüntüsünü sergilerken, Arjantin millî takım oyuncusu Jonas Gutierrez vasattı. Ev sahibinde ise göze çarpan bir oyuncu göremedim. Zaten iki takımın kâğıt üzerindeki kadroları arasında da oldukça fark var.

Not: Newcastle'ın o forması nedir öyle ya?!

Sheffield Utd (4-4-2): Bennett - Walker (60’ France), Morgan, Davies, Kilgallon - Treacy, Harper, Quinn, Stewart (70’ Cotterill) - Henderson, Evans (76’ Camara)

Newcastle (4-4-1-1): Harper - Simpson (76’ Ranger), Coloccini, Kadar, Jose Enrique - Taylor, Alan Smith, Nicky Butt, Jonas Gutierrez (85’ Harewood) - Nolan - Carroll

Goller (0-1): Morgan (kk) 54’

Hiç yorum yok: