25 Temmuz 2009 Cumartesi

Tuncay neden gündemde değil?

Tuncay ne derse desin, İngiltere'nin 4 büyük (şimdi City ile 5 oldu) kulübünden birinde oynamadan geçirdiği 2 sene, muhtemelen tatsızdı onun için. Tamam, hepimiz yıllardır iç geçiririz; taraftar kültürü, stadyumlar, oyuncu-hakem ilişkileri, medyanın yaklaşımı vs. ile Premier League ayrı bir derya. Ama Aston Villa'ya gidip ne yapacaksın? Ş.Ligi'nde yıllar boyunca oynaman imkânsız. Diğer büyüklere kendini göstermek ve (bir ihtimal) kapağı atmak için basamak desen, olsaydı zaten hiç de başarısız geçmeyen Boro macerasından sonra olurdu bu. Yaş da 27'ye geldi zaten, artık kariyer konusundaki bu hedef gerçekleştirilemediyse oyuncunun bence doldurabildiği kadar cebini doldurmaya bakması lâzım. Tuncay muhtemelen 2 sene önce bonservissiz gittiği için Boro'dan müthiş bir maaş alıyor. Ha, Fener'in ona vereceğinin yanına bile yaklaşamaz, o ayrı. Ama şimdi hem 6-7 milyon avro bonservis hem de o maaşı hiç kimse kolay kolay karşılayamaz. İkinci ligde de kendisi oynamaz. Ama Fener'e gelse yıllık 3 milyon avro netten aşağısını almayacaktır; Emre, Alex, Guiza, Deivid, Topuz ve Carlos 2.3 milyonun üzerinde alıyor zaten.

İşbu durumda Fenerbahçe yönetimi neden Tuncay'ı geri getirmek için kararlı ve agresif davranmıyor, anlamak mümkün değil. Bonservissiz gittiği için mi? Gitmesin mi adam? Sen salaksan, kontratını yenilemek için (bir geri zekâlının bile yapmayacağı bir hatayla) o kontratın bitmesini beklersen, 1-2 sene imza atmaya yanaşmadığında parayla satmaya kalkmazsan, satamasan bile A takıma almamazlık yapmazsan, adamın da kariyer hayalleri varsa gitmesin mi? Fenerbahçe sevgisini mi ölçüyorsun, bonservisini eline verip "bakalım gidecek mi, kalacak mı" diyerek? Aziz Yıldırım acaba Tuncay'ın yarısı kadar Fenerli midir, merak ediyorum. Ha, "bedava giden oyuncuyu parayla almam" gibi ahmakça bir gurur meselesi varsa bilinmeli ki, bir futbolcunun bugünün koşullarında bedava gitmesi futbolcunun değil, kulübün kabahatidir. Ayrıca Barça Pique'yi bedava verdi United'a, 1 yıl sonra 5 milyon avro ödeyip almadı mı? Barça enayi mi oldu şimdi?

Fenerbahçe kadrosunun (özellikle Alex gibi bir sünepe varken) kusursuzluğa en yakın duruma gelebilmesi için Tuncay olmazsa olmaz bir oyuncu. Defansta Gökhan, (geri dönerse) Lugano, Bilica, Santos (Carlos'a güle güle); orta sahada Topuz (Deivid'e güle güle), Cristian, Emre, Tuncay; önde Alex ve Semih (Guiza'ya güle güle)... Avrupa Ligi'nde geçen yıl final oynayan Werder ve Shakhtar'dan daha iyi bir takım değil mi?

Guiza gibi bir adama 17.4 milyon avro bonservis veren bir zihniyet, Fener taraftarını dünyadaki en mutlu taraftar yapmak için 6-7 milyon daha verip 5 yıllığına takımın ruhunu geri getirebilir. Ve züppeliklerinden bunu yapmıyorlar.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

aynen katılıyorum çok özledik tuncayı...

Othello dedi ki...

"Ama Aston Villa'ya gidip ne yapacaksın?"

Fenebahce bu sene Sampiyonlar Ligi'nde oynamayacak. "Belki" seneye giderlerse muhtemelen 6 mac yapip elenecekler. 6 macin da 2 tanesi garip bir kuzey ya da dogu Avrupa takimina karsi olacak.

Tuncay Ingiltere'de big 4 ile sadece ligde 8 mac yapiyor. Onlarin disinda oynadigi diger takimlarin hepsi de TSL'de kafaya oynar. Futbolcu olsaniz hangi ligde daha cok doyuma ulasirsiniz?

Simdi siz soyleyin Tuncay gercekten TSL'ye geri mi donmeli?

ali dedi ki...

açıkçası ben de aynı soruyu BJK için soruyorum :) yerli oyuncu kalitesi olarak FB ve GS nin bu kadar gerisindeyken mutlaka düşünülmeli bence ..

gurkan dedi ki...

fenerbahce buyuk bir kuluptur. hele boro dan kat kat buyuktur. tuncay para yerine zaten premier lig de oynamayı 2 sene önce seçti. bu kadar futbolcuya bağlı zihniyeti hiç anlamıyorum. bir karar verdi ve gitti. şimdi geri dön diye boro nun, tuncayın cebine milyon euro lar koymanın hiç bir mantığı yok. elbet yureğiyle mucade eden bir futbolcudur tuncay, ama fenerbahçe ruhunu tuncay, o, bu, şu değil sarı lacivert forma taşımalıdır. sizi bırakıp giden adamın peşinden koşmak yerine, futbolcuların kafasına bunu sokmaya uğraşsanız, bundan anlamayanı yollayıp, forma aşkıyla oynayacak futbolcular çıkarsanız daha iyi değil mi? şimdilerde gökhan gibi semih gibi..onları yukseltsek, alkışlasak, buyutsek..
madem formasına aşıktı neden gitti demezler mi adama?
hakan şükür gibi torinodan , interden blackburn den dönüp türkiyede eski takımında bitene kadar oynamasını hele ki max. paralara oynamasını benim aşkım kaldırmaz.sizinkisi bu kadar ucuz mu?

gurkan dedi ki...

ek olarak futbolcu kariyerine yön verirken 3 senelik kontrat imzalamış bu süre zarfında bonservisiyle almak isteyen olmamış. beklemiş ve sözleşmesi bitince anca yurtdışındaki orta sınıf kluplere cazip gelmiş. şimdi bu durumda nasıl aziz yıldırımın fenerbahçeliğini sorgulayabiliyorsun??
zorla, döve döve bu üç sene içinde tuncaya kontrat mı imzalatacaktı? yoksa başta zorla hayır 3 değil 10 yıllık imzalayacaksın mı diyecekti?
belli ki tuncay ve menejeri bunu önceden düşünmüş ve ona göre hareket etmiş.
bu durumda aziz yıldırımın değil tuncay ın fenerbahçeliğini sorgulanır ama kimin ne kadar fenerli olduğunu ölçmek bize değil hiç kimseye yakışmaz.
gerizekalı gibi laflar da bu yüzden hiç yakışmamış.

Gündüz Feneri dedi ki...

düşüncelerine saygı duyuyorum ama katılmıyorum kardeş (senin benimkilere katılmadığın gibi). bence değeri 10 m olan bir adama evet, 2 yıl önceden zorla sözleşme imzalatacaksın. bak lazio başkanına, pandev'e "ya imzala ya da yedeksin 1 yıl boyunca" diyor ve şu anda oynatmıyorlar. bu, bence bir kulübün hakkıdır. futbolcu köle değildir ama kulüpler de enayi değildir.

diğer konu ise fenerlilik mevzuu. gerrard da chelsea ye gidiyordu 2 sene önce, o liverpool lu değil mi şimdi? tuncay'ı 5 sene boyunca seyrettik ve ben onun fenerliliğinden asla şüphe etmiyorum. ama kulübün 700 milyon dolarını sokağa atan bir başkanınkinden ederim. tuncay fener'i satıp gitmemiştir, kariyer hayali için gitmiştir ve işler de umduğu gibi olmamıştır. ama sen kontratı biten (bitmesine göz yumulan) adamı gitti diye suçlarsan, bence bu haksızlık. o kontratı bitirmeyeceksin, bütün avrupa kulüplerinin yaptığı gibi.

üsluba gelince, gerçekten yakışmadığını düşünen aklı selim insanlardan özür dilerim ama 25 senedir can-ı gönülden desteklediğim bu kulübün başkanına o kadar kızgınım ve kin doluyum ki, bazen kendimi alamıyorum. düzeyli eleştirin için ayrıca teşekkürler.