24 Temmuz 2009 Cuma

Ne kifayetsiz kulüpmüşsün Milan!

Çocukluğumuzda, dünyada yenemeyeceği hiçbir takım bulunmayan, dünyanın belki de en büyük futbol markası hâline gelen koskoca Milan kulübünün düştüğü durum gerçekten de insanın içini sızlatıyor. Senelerden beri bir kulüp politikasıymış gibi yaş ortalaması 31-32 olan bir takımla yarışan kulüp, meğer hiç parası olmadığı için bunu yapıyormuş, bu yaz yaşanan transfer gelişmelerinden bunu anlıyoruz.

Öncelikle ekonomik kriz bahanesiyle, değeri (bana göre) 500 milyon avronun bile üzerinde olan Kaka'yı (Avrupa'daki) ezelî rakibine satmak nasıl bir zavallılıktır? Milan o yaşlı kadrosuna rağmen son yıllarda Ş. Ligi yarı finallerine, finallerine hep abone ise ya da o kupayı kazandıysa bunun en büyük nedeni Kaka, ondan sonra da yaşları o zaman için tam kıvamında olan Gattuso, Pirlo, Seedorf üçlüsüdür. Bu üçü şimdi artık yaşlı topçu olmaya doğru gidiyor, Shevchenko zaten bitti (onu da sattılar en verimli döneminde, hem onu bitirdiler hem kendilerini) ve son olarak da Kaka'nın satılması tam bir skandal. Hadi sattın diyelim, geçen sene Adebayor falan diye esip gürleyen kulüp şimdi nerede? Luis Fabiano'ya 14 milyon teklif edip kabul edilmeyince geri çekilen, Adebayor ve Dzeko'yu zaten pahalı diye alamayan bir kulüp olduysa Milan, ona nasıl büyük diyeceğiz bundan sonra?

G.Saray Ş.Ligi'nde grubunun son maçında Milan ile oynamıştı 2000 yılında. Milan kazansa Ş.Ligi'ne devam edecekti, berabere kalsa UEFA'ya gidecekti. İşte G.Saray, o zaman için dünyanın en büyük 3-4 futbol markasından biri olan (bence Real ve Barça'nın önündeydi hatta) bir takımı böyle bir durumda Avrupa kupalarının dışına ittiği için tarihinin en büyük destanlarından birine imza atmıştı. Milan'ın kadrosu, ne durumda olduğu vs. hiç önemli değil. Milan, koskoca Milan Avrupa'nın dışında kalmıştı. Bu, 80'lerin ortasından itibaren bu takıma nefretle büyümüş biri olarak benim için inanılmayacak bir şeydi. Ama şimdi bakıyoruz, o Milan "ensesine vur lokmasını al" tarzı sünepe bir kulübe dönüştü. Bugün marka saymaya kalktığında önce Real ve Barça, sonra United, sonra Liverpool ve Chelsea, sonra Inter ve Juventus (hatta Bayern!) vs. deriz ama Milan'ı bir allahın kulu söylemez muhtemelen. Bu sezon ligi ilk 4'te bitirirlerse şanslıdır.

2 yorum:

M.T dedi ki...

Milan'ıma laf yok hocam. Ayıp oluyo ama:)FORZA MILAN

Metonet dedi ki...

Kaka'nın parası tatlı geldi herhalde kıyamıyorlar.