19 Temmuz 2009 Pazar

Lucas Neill biçilmiş kaftan

Haber kaynaklarında serbest oyuncu konumundaki Avustralyalı bek Lucas Neill'ın G.Saray'a yakın olduğu söyleniyor. Adeta sağ bek olmak için doğmuş bu oyuncuyu alırsa G.Saray turnayı gözünden vurmuş olacak. Hem tecrübeli, hem lider karakterli, hem kazanma arzusuyla dolu hem de müthiş bir profesyonel Neill. Senelerden beri Premier League'in tozunu yutması da ayrı bir artısı.

Daha 17 yaşındayken Milwall tarafından Ada'ya getirilen ve 2001'de Blackburn'e satılan Neill, burada 5.5 yıl oynadıktan sonra 2007 başında West Ham'a transfer olmuştu. Bu takımda 2.5 sezonda 80'in üzerinde maçta forma giydi ve taraftarların en sevdiği isimlerden biri oldu. Geçen sezon sonunda sözleşmesi bitince kulübüyle anlaşamadı ve serbest kaldı. 31.5 yaşındaki oyuncu o kadar profesyonel ve disiplinli ki, şu andaki performansı ile daha 3-4 yıl rahatlıkla oynayabilir. Kanat savunması denen şeyin, ters kademenin vs. kitabını yazabilecek kadar mâhir bir oyuncu. G.Saray taraftarının çoğunluğunun nefret ettiği Sabri'den kurtulmanın da reçetesi aynı zamanda.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

abi neill stoper değil miydi ya?

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeş sağ bek adam, ama stoper de oynar. hiçbir zaman hücum yönü kuvvetli olmadı, yaşı da 31 olduğu için belki stoper olarak transfer ediliyor, onu bilmiyorum. ama yıllardır seyrediyoruz, savunması 9/10, hücumu 5/10 olan bir kanat savunmacısı kendisi.

Arkhe dedi ki...

Ben Fenerbahçe'ye de isterim.