24 Temmuz 2009 Cuma

Robben mi? Çüş!

Artık ne yazacağını şaşırdı bu yazılı basın, şimdi de Robben için Fenerbahçe'nin 25 milyon avro teklif etmeye hazırlandığı söyleniyor. Bir kere, Fenerbahçe'nin yabancı kontenjanı dolu. Muhtemelen Edu'nun sözleşmesini askıya alıp (Luciano'ya da yapmışlardı) Lugano ile yeniden anlaşacaklar. Bu durumda yine 8 yabancı olacak kadroda. Zaten bu rakam da başa bela bir durum arz ediyor zira kimin yedek kalacağı sorusu 3-4 bilinmeyenli denklem gibi. Robben konusuna dönmeden önce bu hususa değinelim biraz.

Ben kesinlikle Guiza, Alex ve Roberto Carlos'a (hatta Deivid) kıyılmasından yanayım, zaten aylardır bunları yazıp duruyorum. Guiza, Fener'in kadro yapısına uygun bir forvet değil. İyi niyetine, çalışkanlığına ve içten oyununa tav oluyorduk geçen sezon da, şu yaz aylarında resmen nefret ettirdi kendisinden; artık onlar da gözümüzde yok. Alex deseniz, daha 7 ay önce kulübü kendi internet sitesinden (bir nevi Beşiktaş'a gitmekle) tehdit edip posta koymuş bir terbiyesiz. Ayrıca ne kadar sinsi bir insan olduğunu da, Daum'un kaptanlık ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara hemen 1 gün sonra "siz şimdi yanlış anlarsınız" diyerek laf yetiştirmesinden belli. Carlos ile ilgili tek sorun ise, kulübe getirdiği yıllık 7 milyon avro maaş maliyeti. Yoksa fiyatı ucuz olsa 8 yabancıdan biri olarak kalmasında bir sakınca olmazdı. Zaten ben Andre Santos'un (geçen gün 90 dakika Cruzeiro maçını bir kez daha seyrettikten sonra) sol bekte daha verimli olacağını düşünüyorum. Carlos'un önünde oynarsa birbirlerinin alanını kapatacak tipte oyuncularmış gibi geliyor bana, oynarlarsa görürüz.

Fenerbahçe senelerden beri 4411 sistemi ile oynuyor, bilindiği gibi. Dünyadaki takımların çoğu ise 433'e doğru bir eğilim hâlinde. Fener'in kadro yapısına baktığımızda bir an için Alex'in olmadığını düşünsek, 3'lü forvetin kanatlarında oynayabilecek Kâzım, Deivid ve Özer var. Orta sahada ise Topuz, Cristian, Emre şeklinde (bence) kusursuz bir üçlü görüyoruz. Alex olduğunda orta saha mecburen 2 kişiden oluşuyor, kendisi de savunmaya hiç yardım etmediği için defans konusunda hep 1 kişi eksik kalıyor takım.

Yani, bunca tantana ve transfere rağmen Fener'in kadrosu hâlâ sorunlu. Bu yüzden bu Robben söylentileri keşke gerçek olsa. Robben muhtemelen gelmez, hatta kulübün böyle bir niyeti olduğunu da sanmıyorum ama 3'lü forvetin her iki kandında da oynayabilen o tipte bir oyuncu alınıp da Alex ve Guiza gönderilse muazzam bir takım olurdu Daum'un elinde. Ama şimdi Alex'in bütün karakterini yansıttığı, uyuşuk ve vurdumduymaz bir ekip izlemeye devam edeceğiz. Maçlar başlasın, daha net şekilde görürüz.

Not: Geçenlerde Brezilyalıların alınması ile ilgili yazıda "... orta saha, önlerinde Alex ve ileride Semih şeklinde şahane bir takım olacağından" dem vurmuştum ama blogu takip edenler bilir ki bu, "mevcut şartlarda" olabilecek bir şahanelik. Yoksa 1 senedir bazı arkadaşların "hayal kuruyorsun" dediği şey; Alex, Carlos, Deivid, Edu gibilerinin olmadığı bir takım; evet, hayalim bu. Ama olmayacaksa da, olanla yetineceğiz.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

bu kadar blog takip ediyorum.ilk defa biri benim gibi acık acık su brezilya tayfasından kurtulmamız gerektiğini söylemiş.brava...

Gündüz Feneri dedi ki...

sen bi de eski postlarımı okusan kardeş :)

Sencer Yücel dedi ki...

7 milyon Avro biraz fazla olmamış mı?

Tutku dedi ki...

Roberto Carlos 4 milyon euro alıyor senelik.

Tutku dedi ki...

Roberto Carlos 4 milyon euro alıyor senelik.

Adsız dedi ki...

palavra sıkmışsın ne 7 milyon avrosu 4 milyon hem alex kesinlikle gönderilemez o fenerin çekirdeği merkezi!

Gündüz Feneri dedi ki...

4.2 milyon avro kendi aldığı ücret, %40 da vergi düşünürsen tam 7 milyon ediyor. 7 milyonun %60'ı 4.2 eder. ha, stopaj %15 ise (tam bilgim yok ama 40 diye biliyorum) o zaman da tam 5 ediyor vergi ile beraber.

sukullaci dedi ki...

türkiyede vergiler doğru dürüst ödenmediği için carlosun maliyetinin 7m €olduğunu sanmıyorum kağıt üstünde öyle olabilir tabi.