20 Temmuz 2009 Pazartesi

Fener'den nokta transferler

Fenerbahçe durdu durdu ve sonunda bombaları patlattı: Corinthians'tan 26 yaşındaki ön libero Cristian ve aynı takımdan yine 26 yaşındaki sol kanat oyuncusu Andre dos Santos. Maliyetleri belli değil ama yaşlarına ve özellikle de mevkilerine bakınca son derece yerinde transferler olduğunu söylemek mümkün.

Cristian'ın oyun yapısı olarak Selçuk'tan çok bir fazlası olmadığını okuyoruz, kendisi hakkındaki yazılarda. Ben aslında böyle olmasına seviniyorum zira Selçuk'un da bu takımda forma şansının bulunmasını, artı bir unsur olarak görüyorum. Sonuçta hangi mevki olursa olsun rekabet mutlaka olmalı orada. Poulsen gelseydi kötü bile oynasa o oynayacak, Selçuk da çürüyüp gidecekti. Ama şimdi Cristian forma için, yetenekleri kısıtlı da olsa özverili ve çalışkan bir oyuncuyla rekabet etmek zorunda.

Cristian savunmanın önünü iyi kapatan, defanstan sırtı dönük aldığı topları Emre ve Alex'e aktaracak bir kesici, anladığımız kadarıyla. Yan toplarda Selçuk kadar iyi midir, önce onu merak ediyorum. Pres zamanlaması dediğimiz şey de çok önemli ve ben Brezilyalı 26 yaşında bir ön liberodan en çok bunu bekliyorum. Selçuk bu zamanlama hataları yüzünden çok kart gördü senelerden beri.

Andre dos Santos ise aynı takımın sol kanat oyuncusu. Hem bek, hem de açık olarak oynayabiliyor ve Brezilya millî takımının da sol beki aynı zamanda. Uğur Boral gibi senede 2 asist yapan bir oyuncunun yerine yetenekli, süratli, teknik bir oyuncu geliyor. Orta saha Topuz, Cristian, Emre ve dos Santos şeklinde olacak. Önlerinde Alex ve ileride Semih. Ben Guiza'nın kalacağına hâlâ inanmak istemiyorum. Bu hâliyle, bir de stoper gelirse şahane bir takım ortaya çıkacak. Hayırlısı...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Nokta transfer dediğiniz adamları izlememişsiniz bile :)

Gündüz Feneri dedi ki...

mevki olarak diyorum ben, yoksa tabii ki izlemedik. sadece 5 maç santos'u milli takımda seyrettik o kadar. ama ön libero ve sol açık olmaları nedeniyle noktadır.

Adsız dedi ki...

-Pazar günü Cruzerio-Corinthians maçını izledim. christian’ı(fbyle adı geçtiği için özel olarak baktım) hiç bir artısı olmayan bir oyuncu olarak gördüm diyebilirim.Gereksiz bir transfer olarak görüyorum.

-andre santos sol bek oynadı. Hücüm özelliği iyiydi.Ancak 10 kişilik Cruzerio’nun her atağı onun kanadından gelişti.Çok boşluk bıraktı.Bence sol açık oynasa daha faydalı olur.Son olarakta öyle aman aman iyi bir oyuncu olduğu izlenimini de bana vermedi.

sembolist dedi ki...

Merhaba,,Bir futbolsever olarak direk Brezilyadan değil de,avrupa dsiplininden ve mantalitesinden geçmiş brezilyalı almak daha doğru olabilirdi.Alex-Carlos-Blica-Wederson-Edu-Santos-Cristian.
hocam yanılıyo da olablirm fakat bu kadar Brezilyalının blunudğu bir takımda Alex'in pas trafğinde,takım arakadşlığı noktasında adil bir dağılım olma ihtimali var mı?Ve yıllardır vurgulanan 'derin brezilya-Alexin istediği takım vs.' kelimeleri daha da işlevsel hale gelmiyor mu?(negatif anlamda)..Şuan Brezilyadaki futbolcu simsarları(milan-real-ajax-barcelona-liverpol-manu-İnter-Ve Porto)nın cirit attğı bir atmosferde,sağlam kumaşı olan futbolcu kapma olaslığı var mı?(önyargı değil benimksi)
saygılar..