27 Mayıs 2009 Çarşamba

Sezonun en güzel maçı

Sezon başından beri bütün futbolseverlerin beklediği maç nihayet bu gece oynanacak. Dünyanın hâl-i hazırda en iyi iki futbol takımı olan Barça ve United, Roma'da nefes kesen bir resital sunacaklar. En azından benim beklentim bu yönde. Gerçi her iki takım da en ideal 11'i ile oynasa çok iyi olurdu ama böylesi de fena değil. Gerçi United'da sadece Fletcher yok ve bu çok da büyük bir eksik sayılmaz. Neticede Anderson gibi, onun yaptığı işi en az onun kadar yapabilecek bir oyuncu mevcut. Ama Barça'da durum farklı. Barça hücumlarının olmazsa olmaz dinamosu Alves bu akşam yok ve onun yerine tam bir kazma olan Puyol oynayacak. Sol bekte ise daha vahim bir manzara var: Aslında bir orta saha olan Keita, Park'ın karşısında ve defansın solunda görev yapacak.

Ferguson Ronaldo'yu en ileride oynatıp rakip savunmanın dengesini bozmayı düşünüyor. Bu taktiğin nasıl da işe yaradığını Arsenal deplasmanında görmüştük. Ayrıca Keita ile Park, Puyol ile de Rooney %100 adam markajı oynayacaktır. Onların her çıkışında Park ve Rooney'yi bek olarak izleyeceğiz. Yani geride 6'lı defans (bekler Rooney ve Park), önlerinde de 4 orta saha oynayacak. İş kazanmaya geldi mi İskoç'un hiç utanması sıkılması yok. Yine aynı derecede utanması olmayan, "galibiyet olsun da çamurdan olsun" diyen kendini bilmez taraftarları da düşününce o zaten işine bakacaktır.

Barça ise eksikler yüzünden Toure'yi defansta oynatıyor ve bence Guardiola'nın en büyük hatası bu olacak. Ha, Toure o kadar muhteşem bir oyuncu ki defansta da aynı başarı ile görev yapacaktır, o ayrı. Ayrıca Busquets de fena bir oyuncu değil. Ama sorun, dünyanın en iyi orta sahasının (Toure, Xavi, Iniesta) bu hamle ile bozulması. Ha, kimi oynatsın? Onu ben bilmem. Puyol'u defansın ortasına alıp sağ beke birini koyabilir mi; ya da Caceres'i ortada oynatıp Toure'yi asıl yerine çeker mi, bunları Guardiola düşünsün. Ama naçiz kanaatim, Barça finali kaybederse bu yüzden kaybeder. Ama umarım kaybetmez.

Hiç yorum yok: