24 Mayıs 2009 Pazar

Kalp dayanmaz

Bugün ligin düğümü çözülebilir ya da her şey son haftaya kalabilir. Gerçekten de pek tadı tuzu olmayan bir sezonun son haftaları inanılmaz derecede heyecanlı geçiyor. Hani kader maçı denen maçlar vardır ya, onlardan o kadar çok oynanıyor ki bugünlerde, son birkaç haftadır gündemde olan ortak TV yayınlarında hangi kanala bakacağını şaşırıyor insan.

Örneğin hem liderlik hem de ikincilik için hâlâ ciddi şansı olan Trabzon'un Eskişehir deplasmanında oynayacağı maç inanılmaz derecede önemli ve kritik bir müsabaka. Eskişehir geçen hafta Konya'yı deplasmanda yenerek rahat bir nefes aldı ama hâlâ bir şeyleri garantilediğini görmüyoruz. Gelecek hafta ligde hiçbir iddiası olmayan G.Antep ile deplasmanda oynayacağı maça kalırsa işler, orada ne olacağı belli olmaz. Trabzon ise bu zor maçı mutlaka kazanmak zorunda. Eğer kazanır da Beşiktaş puan kaybederse, gelecek hafta şampiyonluk iddiası ile ezelî rakibi Fener'in karşısında çıkacaklar. Eğer Fener bugün Konya'yı yen(e)mezse Denizli haftaya Beşiktaş'tan puan almak zorunda olduğu bir maça çıkacak. Ve yine eğer bu olur da Denizli o maçta puan alırsa Trabzon şampiyon bile olabilir. Zira Sivas da bu hafta kazansa bile haftaya bu sezon gergin maçlar oynadığı G.Saray ile deplasmanda oynayacak. Oradaki bir beraberlik bile Trabzon'u hedefe ulaştırır.

İşte bu kadar karışık işler. Burada kritik takımlar Fener ve G.Saray. Eğer Fener bugün Konya'yı yener ve G.Saray da Beşiktaş'a çelme takamazsa, Beşiktaş haftaya ligde kalması kesinleşen Denizli'yi de rahat geçip şampiyon olur. Elbette Beşiktaş için her şey kendi elinde ama özellikle İnönü'de baskı altında olduğu maçlarda çok zorlanıyorlar. Kadrosu eksik olmasına rağmen yine de eli-yüzü düzgün bir 11 çıkardığını gördüğümüz G.Saray'ın bu akşam İnönü'de kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Tabii ki bu tahminim G.Saraylı futbolcuların ahlâklı ve formalarının hakkını veren bir oyun oynamaları durumunda geçerli. Eğer motivasyonsuz ve forse etmeyen gevşek bir tavırları olursa, tabii ki Beşiktaş galip gelir.

Fener ise bence kesinlikle Konya'yı yenemeyecek bu akşam. Hem Konya'nın iyi bir kadrosu var. Hem puan almaları şart. Hem de Fener'in ruhsuz futbolcuları bu maçta hiçbir istek ve azim göstermeyecektir. Eskişehir-Trabzon maçında ise her şey olabilir.

Tüm bunlara bakınca gerçekten de muhteşem bir akşam bekliyor bizi. Bir Fenerli olarak iğrenç bir sezonun üstüne, rezil bir futbol ortamının ışığında, yüz karası bir başkanın yeniden seçildiği bir günde (yine de Kalkavan'dan ve Ali Şen'den bin kat daha iyidir) hâlâ şu heyecanı duyuyorsak, futbol denen bu oyunun esiri olmuşuz demektir. Çok şikayetçi de sayılmam.

Hiç yorum yok: