7 Nisan 2009 Salı

Yeni Werder Bremen: Wolfsburg

Bu hafta Bayern gibi kendi ülkesinde adeta bir vampire dönüşmüş ve birazcık sivrilen her oyuncuyu parayı basarak transfer etmeyi alışkanlık hâline getirmiş züppeler züppesi bir takımı beşleyen Wolfsburg, uzun zamandır yaşamadığım bir futbol keyfi yaşattı bendenize. Hele Grafite'nin attığı o son gol ve Bayern'den kovulan Magath'ın son dakikalarda yaptığı "kaleci" oyuncu değişikliği gerçekten mest etti. Van Bommel bu hareket üzerine küplere binmiş ve tepki gösteren bir açıklama yapmış, işte bu da kadayıfın kaymağı oluyor.

Bayern iğrentisini bir yana bırakırsak Wolfsburg gerçekten de inanılmaz bir hücum futbolu oynuyor bu yıl. Başlıkta da belirttiğim gibi Werder Bremen'in bizi yıllardır alıştırdığı o hücuma dönük, ayağına aldığı her topu direkt oynayarak atağa çıkmaya hevesli, futbolun gerçekleri doğrultusunda savunmayı da ihmal etmemeye çalışan ama her hâli kârda göze fazlasıyla hoş gelen muazzam bir futbol oynuyorlar. Teplice'den 2 sene önce aldıkları ve artık hepimizin çok iyi tanıdığı muhteşem 9 numara Dzeko ile yine 2 sene önce Le Mans'dan aldıkları Grafite kusursuz bir ikili oldu. Arkalarındaki Misimovic ve Brezilya millî takımında da oynayan ön libero Josue ise neredeyse world class oyuncular. Avrupa'da hiçbir takımın oynamaya cesaret edemediği 4-1-2-1-2 sistemini makine intizamıyla uygulayan bu takım, Volkswagen gibi bir devin desteğini yıllardır çarçur ettikten sonra nihayet bu potansiyeli icraata döktüğü bir yıl geçiriyor. Şampiyon olmalarını ister miyiz? Bir takım böyle futbol oynuyorsa başımızın tacıdır, tıpkı Bremen gibi. Eğer Bremen olmayacaksa (ki olmayacak, mümkün değil) tabii ki onlar olsun.

Ha, şu denebilir: Hücum futboluna bu methiyeleri düzen biri, dünyanın en iyi defans takımı olan Liverpool'u niye tutar? Bir kere Kırmızılar salt defansa dayalı bir oyun oynamıyor, top ayağındayken United ve Arsenal kadar (adeta nakış gibi) iyi pas yapan bir takım olabiliyor çoğu zaman. Her maç 300-400-500 pas yapabilmeleri bunun kanıtı zaten. Ayrıca Liverpool ile aramdaki münasebet bir renk aşkı ve 20 yıla dayanıyor. Yapacak bir şey yok.

Hiç yorum yok: