9 Nisan 2009 Perşembe

İnsan insana yapmaz

Barcelona artık bu dünyanın dışından bir takım, bunu hiç kimse tartışmıyor. Futbolu seven bir insan eğer Messi'nin oynadığı Barça maçlarını kaçırıyorsa yazık ki yazık. Sadece o da değil; Eto'o, 32'lik Henry, her zaman dünyanın en iyi 2 orta saha oyuncusu diye tanımladığım Xavi-Iniesta, onları dünyada belki de en iyi tamamlayacak oyuncu olan Toure, tüm zamanların en iyi sağ beklerinden biri olan Daniel Alves gibi büyücü-oyuncular kariyerlerinin belki de en iyi sezonunu yaşıyor. Eskiden bu kadar iyi hücum eden bir takım olduğunda (ki genelde o takım her daim Barça olurdu) savunma açısından hep çuvallardı bu takımlar; her iki yarı sahada aynı efektif oyunu oynayamazdı. Ama bu seneki Barcelona öyle mi? Göze bu kadar hoş gelen bir hücum futbolu oynayıp işin defans yönünü ancak ve ancak bu kadar iyi yapabilir bir takım.

Dün gece Bayern resmen rezil oldu Nou Camp'da, ilk yarıda 4 gol yemek suretiyle. Tamam; Toni, Klose, Lahm, Ribery gibi muhteşem oyuncular alabilirsin sezon başında ama bunlar bu kadar iyiyken 11'deki diğer isimleri vasatı sadece birkaç maçta aşabilen saman alevi oyuncular olunca bu ligde en fazla buralara kadar geliyorsun işte. Van Bommel, Ze Roberto, Oddo, De Michelis, Van Buyten vs. Bir de Barça'ya bakalım, aradaki fark direkt olarak ortaya çıkıyor.

Barcelona bu ciddiyetini muhafaza ederse yarı finalde Chelsea'yi de süpürür. Hele bir de United ile final oynarlarsa, herhalde yüzyılın maçı olur o. Dört gözle onu bekliyorum.

Hiç yorum yok: