14 Nisan 2009 Salı

Ligde 27. haftanın görünümü

Lider Sivasspor, üzerindeki baskı inanılmaz derecede artmasına rağmen evinde çok zor geçen bir maçı, son dakikalarda attığı golle kazanmasını bildi. O kadar büyüleyici bir destan yazıyor ki bu takım, şu âna kadar sergilediği performansla bile (gerçekten) gönüllerin şampiyonu olmayı hak etti. Kadrosu bu kadar ekonomik ve dar olan bir takım, üzerinde üç büyüklerin forması olsa bile buralara kadar gelebilir miydi, emin değilim. Şimdi önünde 7 maç var Sivas'ın; evinde Trabzon ile oynayacağı maç bunlar arasında en zor olanı. Son hafta Ali Sami Yen deplasmanı formaliteye dönebilir gidişata göre, bu yüzden böyle söylüyorum. Dikkatli olursa Sivas, Beşiktaş'ın ciddi puan kayıpları olacağını düşündüğüm için (dış faktörler de lehine veya aleyhine devreye girmezse) mutlu sona ulaşabilir.

Beşiktaş ise 1-0 geride götürdüğü Kocaeli maçını, eğer hakem imdada yetişip penaltıyı uydurmasaydı bence kesinlikle kaybederdi. Beşiktaşlı arkadaşlar Sivas'ın da sezon boyunca pek çok maçta kollandığını söylüyor ama bir büyük takım taraftarının Sivas'ı rakip kabul edip hakemlerin onların yolunu açtığını söylemesi (en hafif ifadeyle) üzücü bir şey. Yahu hakemler her maçta kollasa ne olur 10 M Euro'luk bir takımı? Sen Fener, Beşiktaş ve G.Saray'san öyle bir Sivas'ı da geçmen gerekir. Kaldı ki o hatalar en son hangi maçta yapıldı? Ve Beşiktaş'ın son 5 maçında (İBB, Kayseri ve Kocaeli) yaşananlar ne olacak? Ayrıca bence çok erken konuşmasın hiç kimse, sezon sonunu bekleyelim.

Fener-G.Saray maçına hiçbir şey demiyorum. Geçiyorum.

Trabzon ise üzerindeki şampiyonluk baskısı biraz hafifleyince bir anda rahat bir futbol oynamaya başladı. Deplasmanda Hacettepe maçı beklenenden de rahat geçti. Fener ve G.Saray'ın alacağı cezalardan sonra üçüncülüğü neredeyse garantilendi. Ama Trabzon ne yapıp edip ilk 2'ye girmeye çalışmalı. Tarihinde bir dönüm noktası olabilir Ş. Ligi'ne girmek çünkü...

3 yorum:

diegoarmando dedi ki...

ben beşiktaşlıyım, inşallah bi daha böyle penaltılar verilmez ne bize ne de başkalarına. sivas gerçekten de çok iyi bir sezon geçiriyor ama fenerle cimbom böyle rezil olmasa sivas kaçıncı olurdu?

ali dedi ki...

Anlayamadığım konu " dış faktörler " bu kadar sivas ı şampiyon yapmak istemese işi buraya kadar getirirler mi ?? kollandıkları o kadar çok maç var ki sadece son haftalarda bile eskişehir ve denizli den alınan galibiyetlere bakmak bile yeter. Ama malum zayıf hafızalı bir millet olarak bunların hepsininin unutulduğunu düşünüp özellikle Mecnun başkanın bizi şampiyon yapmazlar tarzı baskı kurucu yönlendirmelerini çok dikkate almamak gerekir.

Sivas ın rakip olarak görülmesi ise üzücü bir şey değil bence ; sonuçta puan durumunun tepesinde onlar var ve en azından bizden daha iyi yönetildikleri kesin.

Bu arada dün konuştuğumuz kalan bütün maçları kazanacağımıza dair inancımı da burada yazılı olarak ta belirtmek istedim :)

Gündüz Feneri dedi ki...

sadece senin için şampiyon olmanızı isterim kardeşim. hiç değilse sen sevin bizim şu kederli yılımızda :)