29 Mart 2009 Pazar

Terim'in hediyesi

Maç öncesi cesur bir kadroyla sahaya çıkan Terim, bunun karşılığını da ilk yarım saatteki sağlam oyunla pozisyon vermeden aldı. İlk yarının son 15 dakikasında biraz daha agresif ve isabetli pas yaptı İspanya, ama Torres'in şutu dışında hiçbir tehlike yaratamadılar. İlk yarıda Türkiye'de en çok sırıtan oyuncu her zaman olduğu gibi (kerametini hâlâ anlayamadığım) Nihat idi.

İkinci yarının başında Terim devreye girerek Semih'i oyundan aldı ve maç orada bitti. Yorumcu Rıdvan hoca ise bu değişikliği onaylar biçimde "çok pas yapmaya başladılar o yüzden orta sahayı kalabalık tutmak istiyor hoca" gibi bir yorum yaptı. Bu kadar saçma bir yorum olur mu? O zamana kadar takımın top tutmasını sağlayan, hemen her 2 hava topundan birini alan, İspanya'nın topa sahip olma süresini azaltan Semih oyundan alınır mı? Eğer illâ biri alınacaksa, sıfır katkıyla oynayan Nihat olmalıydı bu.

Gol gelince oyuna Gökhan Ünal'ın alınması ikinci, Emre'nin çıkarılıp Sabri'nin alınması ise üçüncü ve en büyük rezillik. Bu maç bir kere daha gösterdi ki Fatih Terim oyuncu değişikliklerini tamamen "ya tutarsa" mantığı ile yapıyor. Tuttuğu zaman kahraman oluyor, bu geceki gibi maçı resmen rakibe hediye ettiğinde ise hiç kimsenin korkudan sesi çıkmıyor. Bugünkü teknik direktörlüğü tek kelime ile skandaldı. Bosna'nın deplasmanda Belçika'yı yenmesi ile işler de iyice karıştı bu grupta.

İspanya (4-3-1-2): Casillas 8 - Ramos 10, Albiol 7, Pique 8, Capdevila 7 - Senna 7, Alonso 8, Cazorla 7 (77' David Silva 6) - Xavi 8 - Torres 6 (88' Llorente), Villa 5 (63' Mata 6)

Türkiye (4-4-2): Volkan 8 - Gökhan Gönül 8, Emre 8, Hakan 8, Üzülmez 6 - Tuncay 6, Aurelio 8, Emre 7 (84' Sabri 5), Arda 6 (77' Gökhan Ünal 3) - Semih 7 (57' Ayhan 5), Nihat 1

Goller (1-0): Pique 60'

2 yorum:

fiko dedi ki...

Maç sonu programında ki şuanda izliyorum,Rıdvan Hoca aynı şeyi söylüyor:"Forvetlerden birini çıkarıp,orta sahaya Ayhan'ı alıp,çok pas yaptıkları dönemde oyunu tutmaya çalışmak doğru bir hamle,ancak tercih yanlış,oyundan Nihat çıkıp,Semih kalmalıydı...".Ben de öyle düşünüyorum,birçok kişi gibi,senin gibi...

Gündüz Feneri dedi ki...

rıdvan hoca bunu maç esnasında da söyleseydi, çok daha şık olurdu. maç bitince neticeye göre konuşmak yakışmadı ona.