2 Nisan 2009 Perşembe

Ümitler Kaf Dağı'nın ardında

İlk maçta, Terim oyundan Semih'i alarak galibiyeti İspanyollara hediye edene kadar gayet iyi oynamıştık. Semih çıktıktan sonra ise resmen duvar tenisine dönen oyunda, yarım saat yenik oynayıp şuursuzca saldırmamıza rağmen rakip ceza sahasına bile giremedik. Dün akşam ise geride gömülü bir alan savunması yaparak ayağa paslarla topa sahip olma ilkesiyle oynayan tek forvetli rakibe karşı, dar alanlarda çok da başarılı olmayan Nihat ile başlamak büyük bir hataydı bence. Nihat zaten sakatlıktan yeni çıkmış, fizik olarak yetersiz. Zaten en fit durumda bile forvet oyuncusu olarak sadece belli özellikleri olan, kapasitesi sınırlı bir oyuncu. İnanılmaz derecede kalın ve kıvraklıktan uzak beli nedeniyle adam eksiltemiyor, dar alanda adeta kayboluyor. Buna rağmen Terim ondan bir türlü vazgeçemiyor.

Orta saha kurgusuna diyecek bir şey yok, zaten işler (hiç verim alamadığımız ve takımı bir eksik oynatan Nihat'a rağmen) hiç de fena gitmedi ve Arda-Tuncay-Semih patentli bir golle öne de geçtik. Golden sonraki dönemde ikinciyi bulabileceğimiz en az 3 pozisyonda (ilk maçta da takımı yakan) Nihat'ın egoistliği nedeniyle farkı arttıramadık ve devre öylece bitti.

İkinci yarıda İspanya yine beraberlik için saldıran ama savunmasını da dengeli bir şekilde sağlam tutan gerçek bir büyük takım gibi yavaş yavaş gelmeye başladı. Bence asla kasıtlı olmayan bir top-el temasında hakemin çok yanlış kararı ile penaltı ve beraberlik gelince, momentum tamamen misafir takıma döndü. Burada devreye yine Terim girerek doğru bir Nihat-Batuhan değişikliği yaptı. Ama Semih'in çıkıp da Sabri'nin girmesini hangi akıl ve mantıkla izah edebilir bir insan allah aşkına? Hoş, bu rezil hamle ilk maçtaki kadar büyük bir etki yapmadı maça. Sonuçta en fazla 15 dakika kalmış maçın bitmesine ama Sabri'yi öyle bir durumda bir insan niye oyuna sokar? Bilen varsa beri gelsin.

Bosna'nın da kazanması ile gruptaki şans bence gayrı-resmî olarak bitmiş oldu. Bizim takımın hem Bosna, hem de Belçika'yı deplasmanda yenmesi bana göre çok çok uzak bir ihtimal. Geçmiş olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.