23 Mart 2009 Pazartesi

Ligde 25. haftanın görünümü


Lider Sivas haftalardır devam eden vasat görüntüsünü sürdürmesine karşın, benim de tahmin ettiğim üzere Beşiktaş'a yenilmeyerek zirvedeki yerini korudu. Aslında maçı kazananıp şampiyonluğu neredeyse garantileyebilirdi de. Ama defansta bir anlık dalgınlık ve golden sonra Mehmet'in çok kızdığı Musa'nın vurdumduymazlığı sonucu beraberlik golüne engel olamadılar. Bülent Uygun nihayet ortanın ortasında İbrahim-Sezer ikilisine döndü, sağa da Musa'yı yerleştirdi. Ama soldaki Murat'ın ne gereği vardı? Onun yüzünden Tum'u biraz önde oynatıp ileride tek forvetle sahaya çıktı Uygun. Maç yazısında da belirttiğim gibi Kamanan ile çift forvet ve arkalarında Tum (veya Mohammed) ile maçı bile kazanabilirlerdi. Ama olmadı.

Beşiktaş ise çekirge misali zıplamaya devam ediyor. Beraberlik golünü hemen bulmasalar mağlup da olabilirlerdi ama klasik Mustafa Denizli şansı yine devreye girdi. Beşiktaşlı kardeşler kızmasın şans derken, verilen mücadeleye herkes saygı duyuyor elbette ve Beşiktaş şu anda formasının hakkını en fazla veren takım görüntüsünde. Fikstürleri şimdi zorlaşmaya başladı, 2 hafta önce Gençler ve Sivas maçlarında en az 2-3 puan kaybedeceklerini söylemiştim. Şimdi Kayseri'yi de yenemeyeceklerini düşünüyorum. Bu sadece bir temenni değil, tahmin. 2 hafta sonrayı merakla bekliyorum.

Üçüncü Trabzon'un da inanılmaz düşüşü sürüyor. Onlar hakkında da sezon başından beri ne öngördüysek hepsi gerçekleşti. Temmuz ayında kurulan yetersiz kadro yüzünden ciddi sıkıntı çekiyorlar şimdi. Sonunda şampiyon olamadıklarında böyle bir sezonu nasıl kaçırdıklarına o kadar çok hayıflanacaklar ki, 96 travmasına dönüşür mü bu, merak ediyorum. G.Antep gibi 2 hafta önce hocası ayrılmış bir takıma karşı oyuna hükmedemeyen, rakibine karşı sinen ve hatta her zamanki mücadelesini de gösteremeyen bir Trabzon gördük. Ersun Yanal'ın ve Aykut Kocaman'ın takımlarına 20. haftadan sonra ne olduğu, bence üzerine tez hazırlanacak kadar enteresan bir konu.

Fenerbahçe ve G.Saray'ı yine geçiyorum.

Hiç yorum yok: