22 Kasım 2008 Cumartesi

Inter hak ederek...

İtalya'da haftanın maçında Inter, büyük bölümünde üstün gözüktüğü, topla daha fazla oynayıp daha çok şut attığı maçta, son haftaların formda takımı Juve'yi 1-0 mağlup etmeyi başardı. Her ne kadar gol şans eseri ortaya çıkmış olsa da maç boyunca 9/20 şut atan Inter, 2/7 şut atan rakibine karşı kesinlikle maçı hak etmişti. Mourinho kendi 4-3-3 sistemini (biraz da rakibinden çekinerek) 4-4-2'ye döndürmüş ve orta sahada bir fazla adamla kontrolü elde tutmaya çalışmıştı. Ranieri ise her maça nasıl çıkıyorsa bu maça da klasik dizilişi ile başladı. Daha oyunun başlarında Tiago'nun sakatlanması gidişatı nasıl etkiledi bilemiyoruz. Tiago yetenekli bir oyuncu olsa da devamlılığı neredeyse hiç yok ve onun yerine oyuna giren Marchisio da hiç fena değildi açıkçası. Ama Inter orta sahada Muntari, Cambiasso, Zanetti ve Stankovic ile rakipten çok daha diri ve hareketli gözüktü. Adriano'nun istekli olmasına rağmen inanılmaz formsuzluğu ve Ibra'nın fazla destek görememesine rağmen, Muntari'nin maç boyunca sık sık yaptığı ceza sahası koşularından biri sonucunda golü bulmayı becerdiler. Juve ise son haftalardaki müthiş formundan çok uzaktı. Del Piero, Sissoko, Marchisio dışında da orta saha ve forveti çok silikti. Özellikle de Amauri ve Nedved hayal kırıklığı yarattı. Sonuçta beklendiği gibi heyecanlı ve zevkli bir maçtı. En büyük şampiyonluk adayının galibiyeti ile de bitti.

Inter (4-3-1-2): Cesar - Maicon, Materazzi, Samuel, Maxwell - Zanetti, Cambiasso, Muntari (90' Vieria) - Stankovic (85' Burdisso) - Zlatan, Adriano (83' Cruz)

Juventus (4-4-2): Manninger - Grygera, Legrottalie, Chiellini, Molinaro - Marchionni (70' Camoranesi), Sissoko, Tiago, Nedved - Amauri (77' Iaquinta), Del Piero

Hiç yorum yok: