1 Kasım 2008 Cumartesi

Ferguson, Real'in kuyruğuna bastı

Geçenlerde Sir Alex Ferguson'ın üst üste verdiği ve birbirinden sert demeçlerine şahit olduk. Bunlardan en çarpıcısı, uzun süre Real Madrid'in aklını çelmeye çalıştığı ve bunu da önemli ölçüde başardığı Cristiano Ronaldo'nun transfer macerası ile ilgili olarak "Franco İspanya'ya demokrasi gelmeden önce ne yapmaya çalıştıysa aynılarını şimdi Real tekrarlamaya çalışıyor. Aslında çok da şaşırmamak lazım, Real Madrid Franco'nun kulübü" şeklindeki sözleriydi. Yine aynı söyleşide Madrid kulübünün "kralın takımı olması hasebiyle her dileklerinin yerine gelmesine biraz fazla alıştığı" minvalinde sözleri de oldu Fergie'nin.

Bu demeçten kısa süre önce ise Real kulübü Ronaldo'yu almaktan kesin olarak vazgeçtiğini ve "dost bir kulüple aralarının açılmasını istemediklerini" belirtiyor ve bir nevi barış çubuğu uzatıyordu İngilizlere. Bu açıklamayı takiben Ronaldo ise "United'da kalmakla en doğru kararı verdim" diyerek ne kadar yüzsüz ve pişkin bir futbolcu olduğunu bizlere kanıtlamakla meşguldü.

Şimdi şu demeç trafiğine baktığımız zaman içlerinde en delikanlısının Ferguson olduğunu görmemek mümkün değil. Real kulübü gerçekten de faşist kralın kulübü ve hakemler tarafından her daim kayrılmış bir takım, bunu tarafsız her göz görebilir. Kendi futbolcuları Robinho daha fazla para vaat eden bir kulüple görüştüğü ve gitmek istediği zaman feryat figan ağlayan bu ikiyüzlü kulüp, haftalarca Ronaldo'yu ayarttı durdu, onu kendi kulübüne rest çekmek için yüreklendirdi ama sağlam kayaya çarpınca kuyruğunu kıstırıp defoldu gitti. Ronaldo ise yine haftalarca Real'e gitmek istediğini, söz konusu kulübün hayallerinin takımı olduğunu belirtti ama şimdi kalmakla en doğru "kararı" verdiğini söyleyecek kadar yüzsüzleşebiliyor. Öte yandan Ferguson, ne Real gibi ahlâksız transfer girişimleri olan biri, ne de Ronaldo gibi kıçı-başı ayrı oynayan biri. Bilakis onların tam tersine içi-dışı bir olan ve ne düşünürse onu söyleyen dik bir adam. Ve her ne kadar çocukluğumdan beri Real, Bayern ve United en tiksindiğim takımlar olsa da, Bayern ve Real gibi çöplüklerin yanında United kulübü bir erdem timsali gibi kalıyor, bunu da söylemeden edemeyeceğim.

Şimdi Real'in tipsiz başkanı Calderon "Ferguson'ın son zamanlarda biraz bunadığını" belirterek aynı zamanda aile terbiyesi denen şeyden de mahrum bir kişi olduğunu ispatladı bize. Eğer bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde bu iki takım karşılaşırsa o zaman kimin bunadığını göreceğiz. Ki bu gerçekleşecek ve Real'den çok daha iyi bir takım olan United, Calderon'a bu sözlerini yedirecek bence.

Hiç yorum yok: