28 Ekim 2008 Salı

Liverpool bu sene!

Liverpool için sezon başında yazdığımız yazıda "bu sene mi?" diye sormuş ve nihayet özlenen şampiyonluğa hiç olmadığı kadar yaklaştığını belirtmiştik. Şimdi görüyoruz ki, bu tip bir umut için fazlasıyla done mevcut takımda. Özellikle Liverpool'un %70'inin Gerrard ve Torres olduğu ve bu iki oyuncu olmasa sıradan bir takıma dönüşeceği yönünde yapılan tenkitlerin boşa çıkması gerçekten de çok güzel. Boşa çıktı, zira bu ikisinin olmadığı maçta United'ı yendi Kırmızılar, tek başına Torres'in oynamadığı maçta da Chelsea'yi deplasmanda devirmeyi başardı.

Liverpool bugün dünya üzerinde takım savunmasını en iyi yapan takım. Bloklar birbirine o kadar yakın oynuyor ve alanlar o kadar güzel daraltılıyor ki, geçen yıllarda rüya takım Barcelona ile eşleşildiğinde bir Liverpool taraftarı olarak o turun geçileceğinden emindik biz mesela. Çünkü Liverpool kendisi ile denk ya da kendisinden üstün takımlara karşı hep çok iyi oynayıp başarılı oluyor. Ama şampiyonlukların kaybedilmesi sürekli küçük maçların kazanılamamasından kaynaklandı bugüne kadar. Örneğin bu yıl da Stoke City'yi mağlup edemediler geride kalan haftada ama United ve Chelsea'nin mağlup edilmiş olması çok önemli.

Xabi Alonso gibi dünyanın en iyi 5 ön liberosundan biri olan mükemmel bir futbolcunun şans eseri takımda kalması da çok iyi oldu. Sonuçta mutlaka kazanılması gereken maçlarda Gerrard ile, zor maçlarda ise Mascherano ve önlerinde Gerrard ile mükemmel bir orta saha oluşturuyor İspanyol. Ayrıca topun hücuma geçirilmesi ve atakların başlatılması görevini de kusursuz yapıyor. Tek sorun, Keane'in henüz o beklenen patlayıcı futbolunu gösterememiş olması. Ama zaten Keane'in bu takıma uygun olmadığını ve yanlış bir transfer yapıldığını zamanında yazmıştık. Aynı paraya, hadi biraz fazlasına diyelim, David Villa alınsaydı Liverpool belki de dünyanın en iyi takımı olacaktı. Çünkü Villa sadece kalitesi ve golcülüğü ile değil, oyun tarzıyla da Pool'a çok gerekli bir isim. Zira takımda sırtı dönük top tutacak bir forvet şu anda yok, ne Keane ne de Torres bu tip bir oyuncu. Belki Kuyt bu görevde oynayabilir ama Benitez onu da kanatta kullanıyor. Hollandalı da açıkçası orada süper oynuyor bu sene, geçen yıl Deivid'in Fener'de yaptığı türden bir patlama seyrediyoruz.

Neticede Liverpool "mutlaka kazanması gereken" maçları kazanır, büyük maçları da kaybetmezse bu sene şampiyon olacaktır. Ki, takımın futbolu o kadar olgunlaştı ki artık, kolay kolay maç kaybetmeyecekleri de kesin. United ve Chelsea yenemediyse, kim yenecek ki zaten onları?

Hiç yorum yok: