24 Ağustos 2008 Pazar

Müzik molası #4: The Dodos

The Dodos, San Fransisco kökenli bir indie rock grubu. İki kişiden müteşekkil: Vokal ve gitarda Meric Long ve vurmalılarda Logan Kroeber. Long, 2005 yılında tek başına bir EP yayımlamış, Dodo Bird adında. Akabinde Kroeber ile tanışmış ve şimdiki isimleri ile, birlikte konser vermeye başlamışlar. Daha sonra birlikte kaydettikleri ilk albümleri, güzel isimli "Beware of the Maniacs" Aralık 2007'de piyasaya sürülmüş. Bu yılın Mart ayında ise eleştirmenler tarafından övgüye boğulan, yukarıda kapağını da gördüğünüz "Visiter" isimli şahane albümü yayımlamışlar.

Albümün kapağının hikâyesi şöyle: İkili bir gün Los Angeles'ta bulunan Dorsey Lisesindeki bir aktivitede, öğretmen olan yakın bir arkadaşlarının sınıfına konser vermeye gitmişler. Konserden sonraki soru-cevap bölümünde bir ara çocuklardan biri elinde bir resimle adamlarımıza yaklaşmış ve resmi onlara vermiş. Üzerinde de "Visiter" yazıyormuş. Bunun üzerine albümün adını bu şekilde belirleyip o resmi de kapağına koymuşlar. Diğer çocukların çizimlerini de albümün booklet'ine eklemişler.

Visiter, özellikle ilk single'ları "Red and Purple" ve "Fools" gibi başyapıt diyebileceğimiz iki şarkısıyla insanda daha başından merak uyandıran bir albüm. Geri kalanında da "Winter", "Jodi", "The Undeclared" gibi mükemmel parçalar var. Pop ve indie rock'un sınırlarında gezinirken, 59 dakika gibi uzun diyebileceğimiz süresine karşın kesinlikle hiçbir anında sıkmıyor. Söz konusu tarz müziklerden hoşlanan herkese tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok: