27 Ağustos 2008 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi'nde kritik gece

Bu gece iki takımımız son ön eleme maçlarına çıkıyor; Fener-Partizan, Steaua-G.Saray. Şahsi kanaatimiz, Fener'in güç bela da olsa tur atlayacağı ve G.Saray'ın da eleneceği yönündedir. İlk maçta en azından (3-2 de olsa) bir galibiyet olsaydı, belki sıkı bir savunma ve rakibin açığını arama taktiğiyle bir şeyler olabilirdi. Ama şimdi aynı şeyi Romenler yapacak ve bu işi, Romenlerin bile bizden daha iyi bildiği kesin.

G.Saray'da Arda'nın ilk 11 başlayıp başlamayacağı meçhul. Ama Nonda'nın tek forvet oynayacağı ve arkasında da Lincoln'ün yer alacağı kesin gibi. Her hâlikârda Steaua'nın son derece disiplinli bir şekilde alan daraltıp, taktiksel olarak kusursuza yakın bir maç çıkaracağını düşünüyoruz. G.Saray'ın turu geçmesi için ilk golü bulması lâzım.

Fenerbahçe'de ise son haberlere göre Semih ilk 11'de başlayacak. Guiza-Semih ve arkalarında Alex oynayacak. Ortada yine, tüm zamanların en facia orta saha üçlüsü olan Kazım, Maldonado, Uğur yer alacak. Bu sistemle oynayan tek büyük takım olan Milan'da Gattuso-Pirlo-Seedorf ve önlerinde Kaka var. Hatta 2000'in G.Saray'ında Okan-Suat-Emre üçlüsü vardı; Emre de bugünün general Emre'si değil, 90 dakika köpek gibi koşan bir askerdi. Fener'de ise Kazım, Uğur ve Maldonado var. Türk futbol tarihinde daha trajikomik bir takım dizilişi var mıdır, varsa bile biz hatırlamıyoruz.

Yine de Fener'in Kadıköy avantajıyla turu geçeceğini düşünüyoruz. Her iki takımın alacağı neticeleri de heyecanla bekliyoruz.

Hiç yorum yok: