24 Ağustos 2011 Çarşamba

TFF (Turkish Football is Fucked)

Sürecin başından beri karşılaştığı her durumu eline yüzüne bulaştıran federasyon, dünya futbol tarihinin en skandal kararlarından birine daha imza atarak Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etti. "Fenerbahçe'yi suçlamak, onlar hakkında bir karar vermek için yeterli delil yok" diyen aynı federasyon değil miydi 10 gün önce? Küme düşürmek için yeterli olmayan söz konusu kanıtlar, kulübü en az 30 milyon avrodan edecek olan ve ülke futbolunun prestijini ayaklar altına alan böyle bir karar için nasıl yeterli oluyor? Bu soruya, 10 yaşındaki çocukları bile tatmin edecek bir cevap verebilmesi mümkün değil Aydınlar'ın.. Açıklamasında başka yüz karası detaylar da var. "Uefa Şampiyonlar Ligi'ni çok önemsiyor" gibi mesela.. Onların o ligi önemsediği kadar kendisi kendi ligini önemsemiyor demek ki.. Bunun açık itirafıdır bu. Uzatmayalım, rezil kepaze bir federasyona emanet şu anda Türk futbolu..

İşin Uefa boyutu ayrı bir skandal.. Şike veya genel olarak manipülasyon nedeniyle kendi liglerinde suçlu bulunup eksi puanla başlayan Porto ve Milan Şampiyonlar Ligi'ne alınırken, daha suçlu olduğuna dair 2 aydır en ufak bir delil ortaya konamayan Fenerbahçe nasıl oluyor da dışarıda bırakılıyor? Fenerbahçe belki de bu rezil hukuk sisteminde binbir katakulli ile suçlu ilan edilecek ama "edilene kadar masumdur" kardeşim. Avrupa insan hakları beyannamesi de bunu söyler, hukuk devletlerinin tamamının anayasası da.. Bizimki de söylüyor.. Ama Uefa her şeyi göze alarak, özel yetkili savcıdan da gerekli tüyoları alarak böyle bir dayatma yaptı. Sonuçlarını göreceğiz.

Bu koşullarda lig başlayamaz, asla başlamamalı. Fenerbahçe kuşkusuz hakkını gerekli bütün mercilerde arayacak. Tüm taraftarlar, belki %1'lik bir istısna dışında takımın ligden çekilmesini istiyor. Fenerbahçe'nin federasyon, diğer kulüpler ve yayıncı kuruluş tarafından bu ligde istenmesinin tek ama tek sebebi para.. Onurumuz, şerefimiz, haysiyetimiz varsa bu oyuna girmememiz lâzım. Fevri bir kararın pek çok şeyi berbat edebileceğini biliyorum ama asla Fenerbahçe'yi Trabzon'a, G.Saray'a vs. karşı seyretmek istemiyorum. Seyretmem de zaten. 28 yıldır bu takımın belki 20 maçını kaçırdım ama bu sezon lige katılırsa hiçbir maçını seyretmem. Eğer taraftarı tamamen göz ardı ederlerse bir daha forma vs. de almam.

12 yorum:

burakcelik dedi ki...

Valla bir tarafım skerim lan yapacağınız işi diyerek ligden çekilelim diyor lakin suçsuz olduğumuza inanıyorsak, suçsuz olduğumuzu biliyorsak ne yaparsanız yapın diyerek çekilmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

Hakkımızı aramalıyız önce Tahkim, sora UEFA daha sonra da CAS nezdinde. Ve bu esnada bu ligde mücadele edip tekrar şampiyon olmalıyız sıkıyorsa o zaman göndermesinler...

Ligden çekilme kararı çıkarsa da ses etmem aslında, yüreğimizi soğutacak kuvvetli çıkışlara ihtiyacımız var fakat madem masumuz neden çekiliyoruz diye kendime sorduğum zaman cevap bulamıyorum açıkçası...

mojito dedi ki...

valla doğru karar bence şimdi son dakika olarak geçti trabzon direkt şampiyonlar liginde olması gereken buydu bence hak yerini buldu hayırlısı olsun türk futbolu için...

mojito dedi ki...

bundan sonra federasyonun yapması gereken şampiyonluk kupasını fenerden alıp trabzona vermesidir, çünkü uefa bile fenerin suçlu olduğunu düşündüğü açık seçik ortadadır. bence olması gereken budur, adaletin yerini tam olarak bulması gerekmektedir...

Gündüz Feneri dedi ki...

@mojito

şu blogu açtığımdan beri senden daha sağduyusuz ve yarım akıllı yorum yapan biri hiç olmadı..

mojito dedi ki...

@gündüz feneri

teşekkür ederim. ben buranın özgür, demeokratik ve insanların düşüncelerini kolayca paylaştığı, dışa vurduğu bir platform olduğunu düşünüyordum. en azından sen öyle olduğunu vurguluyordun yanlış hatırlamıyorsam. ben düşüncemi paylaştım. keşke şahsıma saldırıya geçmeseydin sana daha çok yakışırdı. neyse bu durumu içinde bulunduğun halet-i ruhiyeye bağlıyorum ve siz bütün fenerbahçe taraftarlarına sağ duyulu olma çağrısı yapıyorum. sakince izleyin, fevri hareket etmeyin ne demiş atalarımız keskin sirke küpüne zarar... saygılarımla...

ubs17 dedi ki...

@ gündüz feneri

galatasaraylı olarak yazdıklarının hatırladğım kdarıyla çoğuna katlılıyorum. dava süreci boyunca eğer fb suçlu kabul edilirse bjk ve ts de suçlu kabul edilmelidir. ve yine aksi ıspatlanıncaya kadar hepsi suçsuzdur.

yine fb ve bjk nin şu aşamada ligde tutulması ısrarı da yayıncı kuruluşun rantı ve anadolu kulüplerinin mali açıdan naklen yayın ihalesine bağımlı olmalarındandır.

Ama dışardan bakan bir göz olarak tahimnim şudur ki her ne kadar gizlilik ilkesi dolayısıyla savunması alınamadığı için kulüpler hakkında karar verilmediyse de fenerbahçe'nin suçsuzluğuna bu denli inanmak çok gerçekçi değildir.

daha doğrusu fenerbahçe'nin diğer kulüplere göre daha derin bir şuç içine battığını tahmin ediyorum. tahmin ediyorum diyorum çünkü net hiç bir bilgimiz yok. hiç birimizin yok ama. sizin de yok, benim de.

yani fenerbahçe'yi suçlamakl için bir verimiz olmadığı gibi korumak içn de yok.
yani şerefimizle bankasyada oyanayalım demenin bir anlamı yok. şu durumda tff nin digitürk baskısını ve uefayı göz önünde bulundurursak dava sonu fb ve büyük ihtimal bjk bankasyaya gidici gibi görünüyor.

he şunu es geçmeyim tabi ki şike davası sonucu fbnin suçu ıspatlansa dahi fenerbahçe gittiği heryerde şerefiye oynar şerefsizlik yöneticilerde kalır.

yine de şu soruları soruyorum. fb aklanırsa ne olacak ? fb aklanırsa TS nolacak ?


bu arada beklerim http://macbitsinoyle.blogspot.com

Gündüz Feneri dedi ki...

@burak şahin

kardeşim sağolasın, gs taraftarı arasında senin gibisini bulmak çok zor bugünlerde. hepsi bir taraflarına kına yakıyor çünkü. görüşlerine ise saygı duyuyorum beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok..

blogunu da izleyeceğim..

muyek dedi ki...

Saksakci FB yonetimi bundan 10 gun once herseyden memnundu ama sevgili kardesim. Korler sagirlar birbirini agirlar misali, Federasyon ben elimi kirletmiyim, topu mahkemeye atiyim diyince hersey gulluk gulistandi. Klubun baskani, yoneticileri hapiste sike yok, bizde yedik ama UEFA yemiyor iste.

Aykut Kocaman hocamiz hic bir sey olmamis gibi cikip lige hazirlaniyoruz , onumuze bakiyoruz diyordu. Herkes olaylari unutturmaya hic bir sey olmamis gibi davranmaya calisiyordu.

Diger yavsak , paragoz baskanlar aman FB dusmesin diyerek yapilan operasyonu , olaylari hice sayiyordu.

En bastan delikanli gibi dusurseydi Mehmet Ali Aydinlar ama nerde onda o yurek.

methaldar dedi ki...

@mojito

Cidden saçmalamışsın. Sonra yetmemiş daha da saçmalamışsın. UEFA'nın Fenerbahçe'nin suçlu olduğunu düşündüğü diye bir şey yok. Çünkü belge ve delil olmadan UEFA karar veremez. Belgeleri de UEFA yetkilileri göremiyor çünkü dosyada gizlilik kararı var. Ayrıca UEFA, TFF'nin içişlerine karışmıyor. Zaten kararı veren de TFF, UEFA değil. Bu karar da büyük ihtimalle Tahkim'den dönecek. Olmazsa CAS'tan dönecek. Sebebi de belli, hukuka aykırı bir karar.

Durum buyken, daha kimsenin şike yaptığı ispatlanmamışken sen kalkıp şampiyonluğu Fenerbahçe'den alıp Trabzonspor'a verin diyorsun. Neden? Sen öyle olmasını istiyorsun diye.

Kendi mesnetsizce oluşuturulan fikirlerini özgür, demokratik ortamlarda dile getirmek işin kolayı. Ama şunu da aklında tut ki, hiçbir demokratik ve özgür ülkede yargısız infaz olmaz. Yani önce yargılama olmalıdır. Bu da bağımsız mahkemelerde yapılır, kamuoyunda değil. Dolayısıyla, kimse bir kişinin suçlu olduğunu düşündü diye o kişi suçlu olmaz, savunma yapmadan da ceza verilemez.

ubs17 dedi ki...

@ gündüz feneri

Dün uefa'nın yaptığı baskıya boyun eğen federasyon, kardeşim madem öyle biz bu sene avrupay'a gitmeyi donduruyoruz. davayı bekliycez gerekirse yarım sezon lig yaparız zaten play-off da getridik. seneye görüşürüz bize şimdilik eyvallah deseydi ben inanıyorum ki buna ne ts ne fb ne de bjk itiraz ederdi. ve türk futbolu için herşey daha güzel olurdu

ubs17 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ubs17 dedi ki...

ayrıca fb ve bjknin olmadığı ligin aq. yarım sezon oynansın bir an önce bitsin