16 Mart 2011 Çarşamba

Federasyondan altın dokunuş

Futbol Federasyonu, itin-kopuğun ağlamalarına pabuç bırakmaya başladı yine. Yıllardan beri yönettiği her Fener maçında sarı-lacivertlileri adeta katleden Fırat Aydınus'u G.Saray-Fenerbahçe maçına vererek inanılmaz bir karaktersizlik gösterdi. Bu yetmezmiş gibi bir de 2 sene evvel Belediye'nin Fener'i 2 ofsayt golle yendiği karşılaşmada, pozisyonları net bir şekilde gördüğü halde bile-isteye iki bayrağı da kaldırmayan yardımcı hakem Serkan Ok'u derby'de görevlendirerek akıl almaz bir tetikçi operasyonunun fitilini ateşledi.

Fırat Aydınus, her zaman yazdığım gibi bu ülke tarihinin belki de en yavşak hakemi. Karı gibi ona-buna sırıtarak sempatik olduğunu zanneden, her mimiğinden sahtelik ve samimiyetsizlik akan acayip bir insan müsveddesi. Geçen sene İnönü'deki maçta 18. dakikada Gökhan'ın düşürülüşüne seyirci kalarak maçı biricik Kara Kartalımıza hediye ettiği yetmezmiş gibi, en az kendisi kadar aşağılık bir yaratık olan yardımcısı Bahattin Duran'ın operasyonu ile Kâzım'ı oyundan atıp 4 maç ceza almasına sebep olmuştu.

Bununla kaldı mı peki? Elbette hayır. Yine Olimpiyat'taki Belediye maçında skor 1-1 iken son adam Güiza'nın düşürülüşünü, kırmızı kart yüzünden görmezden gelip daha sonra haksız bir şekilde Alex'i oyundan attı. Böylelikle maçı Belediye'ye hediye ederek Fener'in şampiyonluğuna engel oldu.

Evet, 1 puan farkla biten geçen sezonda Aydınus Fener'in tam 6 puanını çaldı tek başına. Bu ülkede sokakta gezebiliyor mu bilmiyorum ama bir gün benim geçtiğim bir sokakta gezmesini çok isterdim kendisinin. Bütün şerefsizlerin yine Fener şampiyon olmasın diye bir araya geldiği bir dönemde federasyondan nefis bir hamle bu. Maçta olacakları merakla bekliyorum.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel bir yazi daha :)

Adsız dedi ki...

katılıyorum :) gf, bloglardaki sesimiz gibi oldun son zamanlarda.

burock dedi ki...

Ellerinde patlayacak insallah, merak etmeyin..

Koray dedi ki...

bence çok fazla ön yargılısın kardeşim. tabi ki bu lig tertemiz demek mümkün değil ama atanacak ve hem fb nin hem Gs nin itiraz etmeyecekleri bir hakem üçlüsü kombinasyonu yapanı alnından öperim.Aydınus ile fB Bjk ı yenip süper kupayı aldı, inönü de 2-1 kazanıp bjk ı yarış dışına itti hem de Selçuk u elle dokunduğu net bir penaltı pozisyonunu çalmayarak. Bence FB camiası aşırı alıngan davranıyor, sizin herkes bize karşı biz tek tarzı algınız ve bu yöndeki reaksiyonlarınız bence fazla abartılı..neyse GS maçında bol şans kardeşim, işşallah kazanırsınız..

Gündüz Feneri dedi ki...

@koray

kardeşim, aydınus ile fener elbette pek çok maç kazandı. sen böyle şeyleri hiç unutmazsın zaten ama sorun o değil. sorun bu adamın niyetinin bozuk olması. Serkan ok zaten tam skandal, 2 yıl sonra bula bula bu maçı mı buldular?

ha, dediğin çok doğru, iki tarafı da memnun etmek çok zor böyle durumlarda ama Kuddusi olsa mesela kimse itiraz etmezdi diye düşünüyorum.

ayrıca, "herkese karşı tek" psikozunda haksız mıyız anasını satayım? her sene aynı şeyleri görmekten midem bulandı artık, bazen bir imkân olsa da fener'i ligden çeksek "oynayın o. çocukları kendi aranızda" desek diyorum..

Selçuk'un pozisyonunu hatırlamadım bu arada lan :)

Adsız dedi ki...

9 maç seriyi bu hakemler sayesinde yaptınız.utanmadan hakem yazısı yazabiliyorsun.