28 Kasım 2010 Pazar

Sami Yen'de "Dördüncü"

G.Saray, Ali Sami Yen Stadı'nda bu sezon oynadığı 7 lig maçında dördüncü mağlubiyetini aldı. Son 20 senede bütün bir sezon boyunca oynadığı maçlarda bile bu kadar yenilgi aldığı sadece 2 sezon var: Bir tanesi 2000/2001, diğeri ise Souness'li 1995/1996 sezonu.. Üstelik daha kendi sahasında oynayacağı 10 maç var, düşününüz..

Fenerbahçe, 1990'lı yılları hep böyle geçirdi. Taraftarları böyle şuursuzdu (gerçi onlar bile bu kadar değildi). 2 galibiyetle, bir derbi zaferiyle her şeyi unuturdu. Ondan sonra tokat üstüne tokat yer, kendine gelir, yönetimi istifaya davet eder, koltukları yerinden söküp sahaya atardı vs. Sonra hoca kovulurdu, yeni hoca gelirdi, her şey yeniden başlardı. İki galibiyet, bir derbi zaferi, karnaval havası; ondan sonra yine tokatlar, yine istifalar, yine tezahüratlar... Akıl almaz bir kısırdöngü, akıl almaz bir umutsuzluk, tünelin ucunda toplu iğne ucu kadar bile ışığın olmadığı bir karamsar tablo.. İşte G.Saray da şu an o durumda.

Bunu yaratan elbette kötü yönetim şeklidir ama hep blogda yazdığım gibi rezil, şakşakçı, makyavelist, kazanmanın kölesi olmuş taraftar en az yönetim kadar suçludur. Açıkçası tarafsız bir sporsever olarak bakıyorum, bu yönetim gitse bile enkazının (mevcut mâlî tablo ile) kolay kolay temizlenebileceğini sanmıyorum. Önümüzdeki hafta Kasımpaşa'nın da G.Saray'a kesinlikle yenilmeyeceğini düşünüyorum. Ondan sonra G.Birliği ve deplasmanda Konya ile 6 puanlık maçlar var. Bunlardan birini kazanamazsa düşme potasına bile girebilirler.

G.Saray'a o gitse bu gelse, bu gitse öbürü gelse her daim "umut" tacirliği yapan blogger züppeleri bir okuyun şimdi.. Rijkaard'ın cesedi dahi soğumadan Hagi'yi pompalayan reziller.. Bir de Rijkaard'ı unutmamışlarmış, ona olan saygıları ve sevgileri devam ediyormuşmuş; falan filan.. Ulan reziller, Rijkaard'a haksızlık yapıldıysa yapan kim? Bu yönetim değil mi? Onların getirdiği Hagi'ye nasıl şakşak tutarsınız o zaman? Utanmazlar.. Yazsınlar şimdi, biz de okuyalım..

G.Saray 1 - Beşiktaş 2

3 yorum:

mojito dedi ki...

allahım ne güzel bir durum bu böyle, ne güzel bir gece. en son baktığım da sahaya sizin galatasaray taraftarı dediğiniz-benim ise bir avuç çapulcu-koltukları sökmüş eve götüreceklerdi heralde. anı olsun die nasıl olsa bir daha ali sami yen' e gelemyecekler yaa..:)) tabi bu iyimserden öte polyannacı bir yaklaşım olur..;) allahım ne komik. bir de bunları savunuyor bu blog' da bazıları. neyse çok keyifli bir gece. galatasarayı yenmişiz(gerçi bu galatasarayı yenmek keyif vermiyor onu da belirtmek isterim), düşme potasına biraz daha itmişiz(artık bu saatten sonra galatasarayın rakibi Buca' dır, Konya' dır Kasımpaşa' dır), hagi' nin rezilliği iyice ayyuka çıkmış, adnanlardan başkan olan(onu gördüm diğer adnanı göremedim çünkü lig tv sadece başkan olan adnanı gösterdi, onun o zavallı, ezik, küçük emrah halini görmem bana yetti) mosmor olmuş ve hizipçi, şak şakçı, çapulcu galatasaray taraftarına rahatça sallayabilecek malzemeyi gene o bir avuç çapulcu bize vermiş(yönetim istifa tezahüratları, yönetime galiz küfürler, hakeme küfürler, milan baros' u sahaya çağırmalar. valla çok zavallı durumdalar). güzel bir uyku beni bekliyor. anoz ve burkinozcum yorumlarınızı dört gözle, özlemle ve büyük bir merakla bekliyorum. haydi hayırlı işleeerrrr...:)

Gündüz Feneri dedi ki...

@warblood

kardeşim, mojito'ya karşı olan yorumunu yayımlayacaktım ama direkt hakaret olan 1-2 kelime var. onları çıkarıp yeniden gönder, o şekilde onaylayacağım. herkes birbirine hakaret etmeden istediğini söyleyebilir burada ama aşırıya kaçılmasın, rica ediyorum.

WarBlood dedi ki...

Hocam yayımlamana gerek yok.Böylesi daha iyi.Dün akşam aşırı sinirle yazılmış gereksiz yorumlardı.İnsan yapılan yanlışlıkları çok öncedende görse,bu hale gelineceğini bilse dahi olanları sakin bir şekilde karşılayamıyor maalesef.İşin içinde mantıkla açıklanamayacak bir sevgi ve tutku var.Doğrudur,yanlıştır ama bazen insan bu tür durumlarda kendini kaybedebiliyor.Mojito aşırı sevinçle,rakibini aşağılamayı birbirine karıştırmış.bjk yenilse bende buna benzer yorumlar yazsam o da bana sinirlenirdi yüksek ihtimal.Ama her ne olursa olsun karşı tarafa hakaret etmenin mazereti yok.Kendisinden özür diliyorum...