8 Eylül 2010 Çarşamba

İğrenç bir millî takım

Millî futbol takımı, Euro 2012 yolunda hat safhada önem arz eden Belçika maçını kayıpsız geçerek grupta ilk 2'de yer almayı neredeyse garantiledi. Maçın analizi ayrıca yapılır ama çok gerekli değil. Onlarca blogda zaten okursunuz. Benim değineceğim ise maçtan, hatta futboldan bağımsız, mide bulandıran başka bir mevzu..

Maç bitmiş, NTV'de Güntekin Onay saat 00:00 civarında yayını kesip, NTVSpor'dan devam edeceklerini, NTV'ye ise başbakan koltuğundaki kişinin çıkıp konuşacağını belirtiyor. Hayatta 10 yıldır (maçlar dışında) hiç televizyon seyretmeyen biri olmama rağmen garip bir içgüdü ile NTV'de kalıyorum. Oğuz Haksever isimli süne zararlısı vatandaş programı açıyor, sıfatında meymenet olmayan başbakan da karşısında.. En sıcak gündemle açmak istiyor moderatörümüz programı ve millî takımdan bahsediyor. Aaa?! Meğer telefonda biricik kaptanımız Emre Belözoğlu varmış. Tüm o umumî antipatikliğinin yanı sıra attığı her golden sonra secdeye gidecek kadar beyni sulanmış olduğu için, bir Fenerli olarak nefret ettiğim bu oyuncu "sayın başbakanım saygılar" diyerek başlıyor konuşmaya. "Sizinle böyle konuşabilmek onur verici" diye devam ediyor, 1-2 geyiğin ardından söyleyecekleri bitiyor. Tam telefonu kapatacağını sanıyoruz ama o da ne? "Sayın başbakanım yanımda Arda var, isterseniz ona vereyim telefonu" diyor. "Sayın başbakanım ellerinizden öpüyorum" diyerek alıyor G.Saray'ın kaptanı cihazı ve kendi meşrebince sempatik olduğunu zannederek yalamaya başlıyor. En azından o kapatır diye bekliyoruz ama millî takımdaki laçkalık, lagarlık, yalakalık ve çürümüşlük o boyutlarda ki, "yanımda Nihat var, isterseniz ona vereyim telefonu" diyor ve bu kez Nihat'ı dinlemeye başlıyoruz. Onun da diğer ikisi gibi en çok kullandığı iki kelime "sayın" ve "başbakanım" oluyor. Eğer göz yaşlarınızı tutup kendinize hâkim olabildiyseniz, telefonun kapandığını görebildiniz nihayet..

Arda Turan'ın G.Saray kaptanı olduğunda ilk yaptığı işin İstanbul Emniyet Müdürünü makamında ziyaret etmek olduğunu da hatırlıyoruz. Hangi sıfatla, ne mene bir amaçla yapıyor bu ziyareti, bilen yok.

Yine Hakan Şükür isimli mümtaz cemaat erbaşı Kosova devlet başkanını makamında ziyaret ediyor geçtiğimiz haftalarda. Eski futbolcu olmak dışında hiçbir özelliği ve "değerli" yanı olmayan bir şahsın, bir devlet başkanının makamında ne işi var? Onu da bilen yok.

NTV'nin, 'üç büyükler'den önemli ve sembol birer futbolcunun alet olduğu bu iğrençliğe yataklık etmesi ayrı mevzu.. Bu üç kulübün içine sızmış dingin zihinli, dar dimağlı, cahil-cühela züppeleri her hafta seyredip tuttuğun takımı bırakamamak ayrı mevzu.. G.Saray'ın 90'lardan itibaren bir cemaat yuvası olmasına alışığız ve o çizgi tüm derinliğiyle devam ediyor zaten. Ama resmin giderek ve bu kadar hızlı şekilde büyümesi ziyadesiyle iç karartıcı..

6 yorum:

Sekhranikos dedi ki...

Hayretler içinde bu gün bloglarda okuduğum benzer minvalde herhalde 4. yazı!

Dünya görüşünüz nedir? Dünyada hangi ideoloji kendisinden olmayan insanları dar dimağlılıkla, cahillikle, züppelikle itham eder??? Faşizm olmasın?!

Faşist olmayasınız!

Güzel kardeşlerim bir ülkenin başbakanına sayın başbakanımdan başka ne tür bir hitap benimsenir? Na ber lan dallama mı demeli mesela? Tayyip ne ayaksın mı demeli??

Başbakan başka bir partiden -velevki hangisini tutuyorsnız- olsa idi ve bu iş yapılsa aynı tepkiyi gösterirmiydiniz? Hiç sanmıyorum!

Bu arada olaki beni AKP lilikle itham edecek olanlar olur söverim ağırından.

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeş, bana göre "parti tutmak" diye bir şey yok, takım mı bu? ama aziz nesin'in çok güzel tarif ettiği milletimin olaya bakışı böyle ve hepsinden tiksiniyorum.

sen beni tanımadığın için böyle yorum yapman normasl ama tanısaydın, başbakanın benim oy attığım partiden de olsa aynı şeyleri söyleyeceğimi bilirdin.

ben o oyuncuları kendimden olmadığı için eleştirmiyorum. "güçlü" olana yanaştıkları, ondan nemalanmaya çalıştıkları için suçluyorum. yarın chp iktidar olsa, kılıçdaroğlu'na "baba" der bunlar.

Sekhranikos dedi ki...

YAzdıklarımı sana özel yazmadım mubarek. Bloglarda garip bir başbakana giydirme serisi gördüm. senin yazında da bu kokuyu aldım. Normal şartlarda gayet sevimli olabilecek, tebessüm ettirebilecek şeyler insanlar gerildiğinde tiksinç duruyor.

Yaltaklanma mevzusu ise bu ülkede yeni değildir seninde bildiğin gibi. Saray kültürünün yansımasıdır.

Kalbini kırmak için yazmadım kırdı isem affediver. Lakin insanlar farkında olmadan fşistleşiyor o beni rahatsız etti.

Hayırlı bayramlar olsun, tekrardan özürlerimi sunuyorum.

Gündüz Feneri dedi ki...

ben bana yazdığını düşünmedim zaten, sadece söylediklerin karşısında kendi fikirlerimi belirttim. herkes istediği gibi düşünmekte özgür. sana da iyi bayramlar.

olympian dedi ki...

ntv coktan akp nin kanali oldu bro. bu hafta (referandum oncesi hafta) ne zaman ntv yi acsam, ya basbakan ya akp li bir bakan yeni anayasanin ne kadar guzel oldugundan bahsediyordu. bu ulkede anayasa bile pazarlanarak kabul ettiriliyor, topcular nasil pazarlamasin kendini?

Gündüz Feneri dedi ki...

ntv hakkaten mide bulandıran bir tekke haline gelmeye başladı. biz de koyun gibi seyretmeye devam ediyoruz. maç bitiyor, harbiden de yüzde yüz futbol başlıyor. başlamasın bundan sonra.