5 Mayıs 2010 Çarşamba

Trabzon 3 - Fenerbahçe 1

Maç hakkında hiçbir şey yazmaya gerek yok. Herkes zaten ne olup bittiğini gördü. Fenerli futbolcuların sahaya çıkışından santra yapışına kadar, bu maça hiçbir şekilde asılmayacağı belliydi. Son haftalardaki Fener ile bugün sahadaki takımın ne alâkası var? Ne o pres, ne o istek, ne o dayanışma, hiçbir olumlu özellik sayamayız bugünkü futbol için. Fenerli futbolcuların ayrıca Türkiye Kupası finallerinde sergilediği uyuz futbol, zaten bir gelenek hâline gelmiş durumda. Hepsi birleşince ortaya bu tablo çıktı.

Trabzon için ise sezonun en anlamlı ve hedef maçıydı bu. Ama ne kadar istekli ve iyi oynarsa oynasın, Fener'in kalesine 25 şut atmak Trabzon'un haddine değil. Lig maçında bugünkü tablonun tam tersi olacak; o maçta Fener'in de, Trabzon'un da bugünkünden ne kadar farklı olduğunu göreceğiz. Ama Fener ne kadar etkisiz olursa olsun bu durum, Trabzonlu oyuncuların etkili futbolunu övmemize engel değil. Sonuna kadar hak ettiler kupayı, helal olsun.

Trabzon (4-4-1-1): Onur (**) - Serkan (**), Song (**), Egemen (**), Cale (**) - Burak (*), Selçuk (**) (83' Sezer), Engin (***) (86' Ceyhun), Colman (***) - Alanzinho (**) (90' Giray) - Umut (****)

Fenerbahçe (4-4-1-1): Volkan (**) - Gökhan Gönül (**) (87' Gökhan Ünal), Lugano (***), Bilica (*), Vederson (**) - Topuz (***), Selçuk (**), Emre (**) (67' Deivid (**), Özer (0) - Alex (***) - Güiza (0)

Goller (3-1): Umut 66', Engin 80', Colman 90+3' - Alex 55'

4 yorum:

Adsız dedi ki...

trabzon lig maçında böyle ofansif bir kadroyla çıkarsa bence hata eder. fenerbahçe böyle oynamaz.

Gokhan dedi ki...

fener yendigi zamanki halinizden eser kalmamış....

Sekhranikos dedi ki...

Umut her pozisyonda luganoyu yiyince dedim gidiyor maç netekim doktorun müdahalesi de yetmedi. bu arada bu guizadan turşu da olmaz.

enis dedi ki...

@Gokhan
lafa kasınıyosun sanırım..merak etme aslan parçası..bu takım taraftarı herkesin hakkını vermeyi bilir..size her yıl ayar verdiği gibi..