2 Mayıs 2010 Pazar

Mide bulandırıcı

Dünyanın en güzel oyunlarından biri olan Snooker'ın en büyük yıldızlarından biri, geçen yılın dünya şampiyonu John Higgins, News of the World muhabirlerince kumpasa düşürülüp şike pazarlığı yaparken görüntülenmiş. Pazarlığa göre, ciddi bir turnuva maçında 4 frame kaybetmesi karşılığında 300 bin avro için anlaşırken görüntüleniyor ünlü oyuncu. Videonun ardından John Higgins ve menajeri "Ukrayna mafyası karşımızdayken bu tiyatroyu sergilemek zorundaydık, ne yapsaydık yani?" gibi insanları aptal yerine koymaya kalkan bir mazeret öne sürmüş ama hiç de öyle zorunluluktan pazarlık eder gibi bir halleri yok doğrusu. Hatta anlaşmanın ardından şampanya bile içiliyor.

Hayatım boyunca spor dünyası ile ilgili yaşadığım en büyük şokların başında geliyor bu skandal. İnanılmaz bir şaşkınlık ve dehşet içindeyim. Higgins'in rahat tavırlarını seyretmek gerçekten de çok acı. Bu işin içinden nasıl sıyrılacak ya da sıyrılabilecek mi, göreceğiz.

5 yorum:

Olympian dedi ki...

yilda 5 milyon pound kazanan adam neden yapsin bunu kardesim, vardir bi pustluk bu isin icinde.

Gündüz Feneri dedi ki...

ben sana söyliim ne olduğunu, "easy money".. havadan gelen bi üç yüz bin, tatlı geliyor insana...

ayrıca kim yılda 5 milyon kazanıyor aq. bu enformasyon nereden? dünya şampiyonu bile 250 bin alıyor, diğer turnuvalar çok daha az ödüle sahip.. ki hepsini kazanamıyor hiçbiri, sponsorlar bu kadar mı para yağdırıyor?

Hagi_10 dedi ki...

vay bee dünyanın en saygın sporunda (ki yaparken papyon takmak zorunlu) bile bu pislikler varsa biz neden futbol izleyelim?

Olympian dedi ki...

bugune kadar ki toplam kazanci o kadarmis. yanlis bilgi olmus. sponsorluklar haric 92 den beri kazanci bi 5 lik civariymis :)

Gündüz Feneri dedi ki...

yaa ben sana dedim. bunlar böyle çok havalı falan ama yıllık kazançları yaklaşık 400-500 diye biliyorum ben. o yüzden 300 büyük para..