20 Aralık 2009 Pazar

Trabzon 0 - Fenerbahçe 1

Fenerbahçe, sezon başındaki muhteşem performansını takiben düştüğü cehennem çukurundan, Trabzon deplasmanındaki altın galibiyetle çıkmayı başardı. Lig başladığından beri aklı başında bütün Fenerlilerin hayalindeki orta saha, Topuz-Cristian-Emre-Özer dörtlüsünün sahada olması maç başındaki en güzel ayrıntıydı. Ama sakatlıktan yeni çıkan Emre'nin güçsüzlüğü, Özer'in (nedenini bilmediğimiz) vasatın bile altındaki oyunu, Cristian ve Topuz'un da vasat performansı yüzünden hiçbir şey hayal ettiğimiz gibi olmadı. Güiza boş kaleye kaçırdığı golle ve Küçük Emrah görüntüsüyle yine taraftara saç-baş yoldururken, galibiyet golünü atan da (ne ironiktir ki) o oldu. Alex ise orta saha ve hücum hattındaki en iyi oyuncuydu diyebilirim.

Fenerbahçe'nin kadrosu ligin en iyilerinden biri, hatta birincisi. Hep söylediğimiz gibi takım isteyerek, ciddiye alarak ve motive olarak oynadığı zaman, en az rakibi kadar koştuğu zaman kalite farkı ortaya çıkabiliyor. Vurdumduymaz oynadığında ve koşmadığında ise istediği kadar kalitesi olsun, bunu sahaya yansıtamıyor. Bu maçın ve hatta genel olarak ilk yarının özeti bu.

Trabzon'un maç boyunca 10-12 tane şut atıp hiçbirinde kaleyi tutturamaması gerçekten de trajik. Kadro yapısı ve takımın havası aslında iyiydi ama Umut gibi bal yapmayan arı diyebileceğimiz bir oyuncunun yerine, devre arasında mutlaka maharetli bir oyuncu alınması gerekir. Serkan onlar adına sahanın en iyi oyuncusuydu.

Hakem kadrosu genel olarak sırıtmadı ama maçın başında maraton tribün önündeki yardımcı hakemin hemen önündeki pozisyonda 3 metre geriden çıkan Alanzinho için bayrak kaldırması tam bir skandal. Ayrıca (her ne kadar daha oynanacak 80-85 dakika olsa da) neticeye etki edebilecek bir hata. Böyle bir hakemin bir daha bu seviyede kolay kolay maç alamaması gerekir.

Trabzon (4-4-1-1): Onur (*) - Ömer (*) (64' Gökhan (*), Song (*), Egemen (*), Cale (**) - Serkan (***), Selçuk (*), Colman (*) (58' Ceyhun (**), Gabric (*) (81' Barış (*) - Alanzinho (**) - Umut (*)

Fenerbahçe (4-4-1-1): Volkan (**) - Gökhan (**), Lugano (**), Bilica (**), Andre Santos (**) - Mehmet (**), Cristian (***), Emre (**) (71' Deniz (**), Özer (*) (80' Vederson (**) - Alex (***) - Güiza (***) (71' Semih (**)

Goller (0-1): Güiza 56'

13 yorum:

Schumy dedi ki...

Dün yazdım ya. Dikkatli oku, en azından bileğinin hakkıyla alıyor puanları Galatasaray diye. Size liderlik yakışır. 3 haftadır aldığınız 6 puan bir yerlerden çıkacak inan. Nasıl Nobreler'in kendini yerlere attığı, Anelkalar'ın ellerle attığı gollerin 16 dakikada acı acı çıktığı gibi. Altın 3 puan he ? Süper.

Gündüz Feneri dedi ki...

ya yazık sana bilader, bileğinin hakkıyla alıyor öyle mi? dünkü maçta arda'nın elle gol attığı, reklam panolarına vurduğu, uzatmalarda da 2 kez rakibin serbest vuruş kullanmasını engellediği pozisyonlarda 4 (tam 4!) sarı kartı var. bunu sadece ben söylemiyorum. ama sallamadığım ve kaale almadığım için bunları yazmıyorum. erdemli bir insan olduğum için kendi takımım lehine olanları yazıyorum.

ha, bu akşam daha 3. dakikada olan pozisyonun maçın neticesini %100 tayin ettiğini düşünecek kadar düştüyseniz hakikaten yazık size. sezon sonunda konuşacak çok malzeme çıkıyor.

Gündüz Feneri dedi ki...

ayrıca 3. dakikadaki o pozisyon için "böyle kazanılan maç" diyorsan senin galiba uykun gelmiş kardeş. o pozisyon çok net bir pozisyon ama gol olacağı ne malum? sanki (hem de son dakikada falan) gol olmuş da verilmemiş gibi konuşuyorsun. ayrıca gol olsa ne olur? daha geride 87 dakika var ve sen "böyle kazanılan galibiyet" diyorsun. harbiden şuurun yerinde değil senin. biraz sakin ol. daha ilk yarı bitti ligde, gs da şampiyon olabilir hatta şansı çok yüksek bence. ha, olsa bile sizin hayalini kurduğunuz total futbolla falan olamayacak, o ayrı konu.

Schumy dedi ki...

Hakemin eline vurup ceza almayan E.B gibi mi ?

Bursa maçında resmen Alex ve Topuz'un bir domaltmadığı kalan hakemler gibi mi ?

İkinci yarıdaki fikstürünüze güvenip yazdığını futbolu takip eden herkes anlar. Ama Allah büyük, herkes hakettiğini bulur.

Ben Trabzonspor'un her final maçında Fenerbahçe'ye kaybettiğini biliyorum. Bu sonuç beni şaşırtmadı. Hakem de şaşırtmadı açıkçası. Alıştık biz, başkanınız ciddi anlamda çok sağlama almış işi. Yazın istediğinizi, sene sonunda gülersiniz illaha ki. Yine 5 sene sonra A.Y şike yaptı derler zaman aşımına uğrar.

Selametle

Gündüz Feneri dedi ki...

iyi peki, senin dediğin doğru olsun. selametle...

Olympian dedi ki...

schumy nin yazdiklarindan zevk almak isteyen, onu klavye basinda, yorumlarini yazarken hayal etsin. boyle, gozler falan kipkirmizi, klavyeye damlalar dokuluyor. "ama, ama faul var, aziz yildirim herkesi satin almis, 433, total futbol"

ya kardes, madem bu kadar temiz bir kulubun taraftarisin, sutten cikmis ak kasiksin, neden giriyosun bu muhabbetlere. bu kadar iyilik timsali bi adam olsan seyretmezsin bu ligi. aziz yildirim baglamis, bitirmis dersin. butun fenerbahce bloglarinda aglayip duruyosun, uyarmiyor mu cmbomlu blog reisi abilerin seni, ona sasiyorum.

Schumy dedi ki...

Benim abim falan yok sen rahat ol. İki haftada aldığınız 6 puan ne olacak onu söyle önce. Burada konuştuğumuz olay bu. Eğer adam akıllı açıklaman yoksa kapa çeneni.

Arkhe dedi ki...

Schumy çıldırmış. :)

EmrE dedi ki...

ahahah evet evet fena. 5, 6 hafta üst üste ofsayttan yediğimiz goller ne olacak?? Tek tek hakem hatalarını mı ayalım pöff, geçiniz bunları.

Olympian dedi ki...

schumy cim, guzel kardesim. oncelikle senin adamakilli aciklamadan kastin neymis, onu bi anlayalim:


"Aziz Yıldırım güzel konuştu, 3 yılın en az 1'ini garantiye aldı."

"Nobreler'in kendini yerlere attığı, Anelkalar'ın ellerle attığı gollerin 16 dakikada acı acı çıktığı gibi."

simdi bebisim, aziz yildirim konusunca sampiyonluk garanti oluyorsa, anelka lar falan bariz faulle (evet, elle degil) gol atinca biz niye sampiyon olmuyoruz? olamadik iste. e, madem oyle neden nobre nin eliyle attigi golun rezilligini cekiyoruz?

al ben de sana sunu iddia ediyim bu olaylar uzerine. mantikli mi simdi bu, oku bakiyim:

demek ki, cimbomlularin agzina laf vermek icin yapmis bunu federasyon. arada kaynatmis, fener hakemlerle bilmemnelerle derken, hop ucmus sampiyonluk son hafta.

senin bi dedigin otekini tutmuyor ki arkadasim. hangi akildan bahsediyosun? senin gosterdigin akil, bu benim sacma iddiam kadar iste.

alienus72 dedi ki...

bu ahlak kumkuması geçinen gassaraylılardan haluk ulusoy yorumları bekliyorum.şöyle bool mehmet ağarlı falan

Atilla Nesipoğlu dedi ki...

bu vasatı bulamayan hakemler yerine futbol konuşamaz olduk.Biz sizden daha iyi takımız diye tartışamıyoruz.Bırakın bu blog sayfalarında kendi aramızda bile.Sebep kötü hakemler.Bahsi geçen pozisyonun başında Serkan Balcı, Dos Santos'a bence faul yapıyor.Yan hakem onu vermiyor.Bir bakıyor ki ip elden kaçmış basit bir faul golde gidiyor hop bayrak çekiyor.Akıllarında tilkiler dolaşıyor bunların.Skora göre maç yönetiyorlar hepsi.0-0 ken oyna 2-0 jen penaltı...gerisi hikaye...

Bugün Fırat Aydınus 2-1 ken taç kenarında Trabzon lehine bir faul verdi.5 kere izledim çözemedim.Ma. 0-0 ken veremez adım gibi biliyorum!

UyAha dedi ki...

galatasaray ya da fenerbahçe ikisi de aynı. yok birbirinizden farkınız. her ne kadar kavga eder gibi görünseniz de hep birbirinize destek oluyorsunuz. mesela trabzonspor ne zaman şampiyonluğa yürüse galatasaray gelir hiç alakası yokken yener gider trabzon'u. ondan sonra fener düşman yok galatasaray düşman geçiniz efendim bunları, hepiniz aynı şeyin lacivertisiniz.