26 Aralık 2009 Cumartesi

Ali Turan G.Saray'a?

G.Saray'ın, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Kayserisporlu Ali Turan ile gelecek sezon için anlaştığı iddia ediliyor. Yılbaşından sonra bu transferin aslı-astarı ortaya çıkar. Ama şayet gerçekleşirse ne olur? Ona kafa yoralım.

Ali, Fenerbahçe altyapısından yetişmiş bir oyuncu. 2004 yılında geldiği Kayseri takımında önceleri stoper oynuyordu. Şimdi ise son 2 sezondur sağ bekte de görev yapmaya başladı. Arkadaşlarının ona "Dani Alves" demesi ise gerçekten de çok komik. Zira Ali, bu ülkenin Recep Çetin'den beri gördüğü belki de en kazma sağ bek. Zaten dediğim gibi, aslında bek değil ama gücüyle, çalışkanlığıyla, kademe bilgisiyle vs. orada da oynayabiliyor. Stoper oynadığında ise savunmadan top çıkarma konusunda tam bir felaket. G.Saray bu yıl Servet ve Gökhan'dan bu hususta bu kadar çekerken bir de Ali'nin alınması bence çok yanlış bir transfer olur. Zira Ali, kelimenin gerçek anlamıyla "kazma" bir oyuncu. Dolayısıyla büyük takımların günümüz futbolunda tercih etmeyecekleri türden bir savunmacı. Ha, 27 yaşındaki bu oyuncunun G.Saray'a geldikten sonra kendini geliştireceği düşünülüyorsa ona bir şey demem.

Ben ille de birine benzeteceksem mesela Puyol'a benzetirim Ali'yi. Puyol da bundan 3-4 sene öncesine kadar dünyanın (büyük takımlardaki) en balta stoperiydi. Yıllarca da Barça'ya yakıştırmadım bu yüzden, bir taraftar olarak. Ama yanına müthiş teknik olan Marquez ve Pique gibi oyuncular monte edildiği için, zaten bu özelliği de fazla göze batmıyordu. Şimdi ise bir şekilde kendini geliştirmiş, eskisine göre çok daha akıllı ve biraz daha teknik bir adam hâline geldi Puyol. Ama yaş da 32 oldu bu arada, ayrı konu.

Öte yandan, takımda zaten Sabri ve Uğur'un olduğu düşünülürse, Ali'nin daha çok stoper olarak alındığı gerçeği ortaya çıkıyor ki, Ali Turan-Servet tandemini düşünmek bile G.Saraylı taraftarlarının tüylerini diken diken edebilir. Bu durumda Fener'in gözden çıkardığı Önder, çok daha uygun bir oyuncu G.Saray için. Ama onu alabilirler mi, bilemem.

10 yorum:

Schumy dedi ki...

Önder Galatasaray forması giyip Fenerbahçe'ye imza attığı gün belli etti karakterini.

Bu saatten sonra da Florya'dan içeri girmesinin imkanı yok. Hani UEFA'da oynamış olması falan hiçbirşey ifade etmiyor. Gelip bedavaya oynayacağım dese imkansız bence.

Sene başında A.Y Arda Turan'ı istediğinde Adnan Polat siz de Gökhan Gönül'ü verin bize demişti. Vereceklerse Gökhan Gönül'ü versinler. Zaten adam Galatasaraylı, zorluk çekmez.

aks111 dedi ki...

Puyol kariyerine sağ bek olarak başlamıştı bayada oynadı sağ bekte roberto carlosla karşılıklı maçlarını hatırlıyorum sonra stopere kaydırıldı.Puyolda sağ bek özellikleri var ve çok hızlıdır.Stoperde oynuyosan topu çıkaramıyosan direk kazma olmak zorunda değilsin.Başka bi özelliğinle bunu kapatırsın.Puyolda hırsıyla hızıyla bunu kapattı tekniğide o kadar kötü değildi şimdi dediğin gibi çok daha iyi ve hiç bi zaman balta yada kazma olmadı benim gözümde.Ama Ali Turan için söylediklerine katılıyorum :).Önder de bence bulunmaz hint kumaşı değil o da 28 yaşında ve milli takımda oynadı belçika ve bosna maçlarında tam bir hayal kırıklığıydı son yıllarda bi geriye gidiş var kendisinde.Gökhan zan transferi ne kadar yanlışsa(ama serbest),Öndere bide para verilcekse o kadar yanlış olur galatasaray için.Yabancı stoper lazım bence daha bi güven veriyolar en azından her maç bi standartları var herşeyden biraz var öyle stadda yada televizyon başında şimdi hata yapıcak diye düşündürmüyorlar(Bilica,Lugano,Ferrari,Sivok).

Olympian dedi ki...

schumy den transfere veto!

Ayhan Baynal dedi ki...

1-Ali Turan Fenerbahçe alt yapısından yetişmedi. Kayseri'nin altyapı olarak en iyi amatör takımı Ağırnas Şimşekspor'dan yetişti. 1995-2000 arası bu takımda amatör oynadı. Aralıksız olarak 2000-2004 arası Eski Erciyesspor'da.2004-2009 arası ise bungükü Kayserispor'da futbol oynamıştır.
2-Sizler için futbolcu Avrupadan transfer edildiği için büyüktür. Anadoludan geldiği zaman krodur.
3-GS, FB ve BJK'ın keyfinin istediği zaman istediği oyuncuyu transfer edebileceklerini zannettikleri bir görüş hakimdir. Bu transferin şu an için gerçek pay yoktur.

Olympian dedi ki...

@ayhan baynal

kuluple bir hayli yakin bi insansiniz, sagda solda yazdiginiz yorumlardan bunu anladik. ama bos konusuyorsunuz, siz de bunu anlayin.

oyuncunun fenerbahce altyapisindan yetistigi bilgisi yanlis olabilir. siz de yorumunuzla duzeltmis olabilirsiniz, dogru bilgiyi paylasmis olabilirsiniz. bu konuda bi lafim yok.

ama diger bloglarda da yaptiginiz gibi burada ajitasyon yapiyorsunuz. bloglari takip eden ve yazan insanlarin anadolu insaniyla veya kulupleriyle bi derdi yok, bunu kafaniza sokun. ikide bir aptala anlatir gibi benzer seyleri yazip durmayin. kim kro dedi anadoludan gelen futbolcuya. nereden cikariyorsunuz bunu? kaldi ki, istanbul kulupleri istedigi oyuncuyu transfer eder, yeri gelir fener gibi 10 milyon euro yu basar eder, yeri gelir galatasaray gibi sozlesmesi biten futbolcuyla, guzel bi kontrat yapar eder. zaten istanbul kuluplerinin istedigini alacagina dair genel dusunceyi de bloglar yaratmamistir. ha, siz yine de edemeyeceklerini dusunuyorsaniz istanbullularin istedigi adami, sagda solda gezip de, futbolcunuzu pazarlamaya calismayin.

saygilarrr...

Arkhe dedi ki...

Olympian;

Ayhan Bey sanırım yorum yazdığı yerlere dönüp bakmıyor. Benim blogdaki yazıda sen de vardı, yazılanlara cevap gelmedi. Gelip, demagoji yapıp gidiyor.

Yanılırsam ve buraya tekrar uğrarsa diye kendisi ile tartıştığımız yazının linkini vereyim. Belki görür de gelir.

http://stereocipolla.blogspot.com/2009/12/antalya-vs-kayseri.html

Schumy dedi ki...

Olympian'dan schumy'ye ayar !!!

wooowww

feetdeep dedi ki...

yazının sonu; "alırlar mı bilemem" olmalıydı.

Arkhe dedi ki...

Bu arada Ali Turan Ağırnas Şimşekspor'dan sonra Fenerbahçe alt yapısına gelmiş ve iki sene oynamış ama İstanbul'da yapamayım Erciyes'e dönmüş..

Gündüz Feneri dedi ki...

sağol arkhe, bilmeden işkembeden sallayan zavallılara cevap olmuş.