22 Aralık 2009 Salı

3. Dünya Savaşına doğru

"ABD ve diğer zorba güçler kitle imha silahlarından arındırılana dek diğer milletlerle birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Dünyanın hâli şu anda içler acısı. Ve insanlığın tüm sorunlarının temelinde gasp ve zulüm yapanların hakimiyeti yatıyor."

"Enerji, medeniyet ve kültürün merkezi Orta Doğu’ya hakim olmak amacıyla işgal edilen Afganistan ve Irak’ta 1 milyona yakın insan hayatını kaybetti ve milyonlarca insan mülteci konumuna düşürüldü. Savaş ve çatışma şimdi üçüncü bir ülkeye, Pakistan’a da yayıldı. Batılıların demokrasi, insan hakları ve özgürlük sloganıyla yaptığı katliamlar, tarihteki bütün canilerin ve katillerin yüzünü ak çıkardı."

"İnsanlığın başına bela olan zorba güçler artık her konuda çıkmaza girdi ve sorunları daha da karmaşık hâle getirdi. İran halkı aleyhinde son 30 yılda örgütlü şekilde komplolar ve planlar yapılıyor ama bugün insanlık düşmanları günden güne zayıflıyor ve zelil oluyor. Her konuda çıkmaza girdiler ve siyasi alanda da çıkmazdalar. Dünyadaki hiçbir sorunu çözmeye kadir değiller. 60, 100 yıllık sorunlar hala yerinde duruyor. Sorunlar onların müdahalesiyle daha kötü ve karmaşık hale geldi. Dünyaya hakim olmak için Güvenlik Konseyini kurdular ve veto hakkı elde ettiler ancak bu kurum bugün itibarsız ve işe yaramaz hâle geldi."

"Amerikalılar tarih bilmediği için Afganistan’ı işgal etti zira bu ülke son 100 yılda zaten İngilizler ve Ruslar tarafından işgal edilmişti. Ama onlar Afganistan’ı rezil bir halde terk etmek zorunda kaldılar. Bugün Afganistan’da katliam yapanlar, İngiltere ve Sovyetler Birliği’nden daha rezil bir şekilde bu ülkeyi terk edecek."

"İran halkı, ebediyete kadar ne ABD’ye, ne onun hizmetçilerine ne de onların yedi sülalesine iç işlerimize karışma hakkı verecek. Bundan sonra biz hak talep edeceğiz. ABD’nin 8 bin nükleer başlıklı bombası var, bunlar mutlaka imha edilmeli. Siyonist rejimin (İsrail) 400’e yakın nükleer başlıklı bombası var, bunlar da mutlaka imha edilmeli. Onlar bilsinler ki, İran halkı ve bütün milletler ABD ve diğer zorba güçler kitle imha silahlarından tamamen arındırılana kadar direniyor ve direnecek."

"Onlar kim oluyor da bize yıl sonuna kadar süre veriyor? Biz onlara fırsat veriyoruz ki, ahlâk, edebiyat ve davranışlarını ıslah etsinler; aksi halde tüm haklarımızı onlardan alacağız."

"İran halkı ve devletinin zayıf olduğunu hayal ediyorlar, şeytanlar da daha fazla baskı yapılması için onlara bu konuda rapor veriyor. Çatışmadan yana değiliz ama bilsinler ki bugün İran halkı ve devleti geçen yıla göre on kat daha güçlüdür. Hangi konuda ne yapacaksak açıkça ve korkmadan söyleriz. Atom bombası yapmak isteseydik, sizlerden korkmadan, onu ilan edecek mertliğe ve cesarete sahibiz."

"Açıkça ilan ediyoruz ve dünya da bilsin ki, İran halkı, ABD’nin Orta Doğu’ya hakim olmak istemesine karşıdır. Kavganın asıl sebebi şudur: ABD, Orta Doğu’ya hakim olmak istiyor, İran halkı buna engel oluyor. Onlar, nükleer enerjiyi, insan haklarını ve diğer şeyleri bahane ediyor. Dünya bilsin ki, İran ve bölge halkı, ABD’nin Orta Doğu’ya musallat olmasına izin vermeyecek."

"Birinci ve İkinci dünya savaşında 100 milyona yakın insan öldü. Bugün de daha büyük katliamlar peşindeler. Çünkü onlar peygamberlerin öğretilerini, adaletin ve insaniyetin yolunu bir kenara bıraktılar; nefislerine, dünyaperestliğe ve güce tâbi oldular. Özgürlük, insan hakları, medeniyet, demokrasi iddiasında olanlar, milletlerin açıkça kanını emiyor. Zorba güçlerin dünyadaki 100 yıllık hakimiyetleri sona ermek üzere. Bugün, onlar yolun sonuna geldi."

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Şiraz'da halka hitaben yaptığı (ve bendenizin "bu içerik özelinde" tamamen desteklediği) konuşmadan derlendi.

3 yorum:

Vandir dedi ki...

baba biraz fazla lenin okumuş sadece. bir şey olacağından değil de...

Atilla Nesipoğlu dedi ki...

anti-emparyalist bu söylevler her zaman hoş karşılanmıştır tarafımdan.bir şeriat yanlısının ağzından çıkınca aynı tadı vermese de bir devlet başkanının ABD ye karşı böyle sert konuşabilmesi gene de insanın hoşuna gidiyor :)

Gündüz Feneri dedi ki...

aynen :)