13 Ekim 2009 Salı

İğrenç bir adam

Bursaspor'un, Türkçe konuşmaktan aciz başkanı (başkan bozuntusu) İbrahim Yazıcı, Fatih Terim ile ilgili olarak yaptığı bir haberi kendisine dayandıran Haber Türk muhabiri Erhan Telli'yi, Terim'in bugünkü basın toplantısından hemen sonra darp etmiş. Birincisi, bu rezil tavır, Telli'nin yaptığı haberin doğru olduğunun net bir kanıtıdır bana göre. İkincisi, Telli'nin ifadesine göre kendisi tam taksiye binmek üzereyken peşinden koşarak gelip kolundan tutan ve "başkanım sizinle görüşecek" diyen kadın nasıl bir insandır? Üçüncüsü, bu rezil adam TSYD dışında Türk futbolunun hangi unsurları tarafından kınanacak? Dördüncüsü, hâlâ Türk futbolunun içinde barınmaya devam edecek mi? Beşincisi, olay gözlerinin önünde cereyan ettiği halde bizim vergilerimizle ekmek parası kazanan polis bozuntuları neden sadece seyretmekle yetinmiştir? Soruları çoğaltabiliriz. Ama netice şu: Zaten 20 yıldan beri bizi şu ülkenin iğrenç futbol ortamından soğutmak için onlarca sebep varken, böyle suratına tükürmeye tenezzül etmeyeceğiniz adamların başkan koltuklarını işgal etttiğini görmek iyiden iyiye köreltiyor ilgimizi, sevgimizi.

22 yorum:

flyingdupe dedi ki...

kıroyum ama para bende, madem para bende kral benim durumu aslında. hoş keşke parayla ilgisi olsa, dışarda bu adamlardan o kadar çok varki, sadece futboldan değil, memlekettende soğutuyorlar, nacizane.

alessandro del piero dedi ki...

valla doğrudur, başkan rezil bi heriftir, magandadır bilemiyecem de..

şu erhan telli denen zibidi çoktandır böyle bir yumruğu hak etmişti, hayır bugün bursa başkanı dövmese yarın bir galatasaraylı'dan sağlam bir yumruk yiyecekti zaten, belki kendisi için daha hayırlı bile olmuştur. rijkaard hakkında bir yalan haber daha yaparsa muhtemelen futbol muhabirliği görevini sürdürmesi de pek mümkün görünmüyor bu saatten sonra. herkes haddini bilecek, birilerinin maşalığını yapmayacak, yoksa sokarız o maşayı bi taraflara.. bu da telli erhan'ın çoktandır hak ettiği ayar;

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/5027.php

Unknown dedi ki...

alessandro del piero'nun bahsettiği birileri kim?

Unknown dedi ki...

erhan telli'nin ifadelerine dayandırarak, alaşağı etmişsin yazıcı'yı..
erhan telli'yi yazıcının tartakladıgına dair, bir görüntü vs. tanıklar varmıdır, erhan telli dışında tarafsızlığına inanılabilecek.sen nasıl bu kadar emin yazabiliyorsun, yanlışsa yazdıkların herhangibirşey olmayınca özür dileyecekmisin yazıcıdan...erhan telli şov peşinde olmasın, hazır tüm gözler bursadayken reklamını yapma peşinde olmasın..2 haber dogrudur o zaman inanırım diyorsun, iyi madem haber dogru, neden fatih terim resmen görevi bıraktı..veya haberler dogru ise telli neden roportaj kayıtlarını bilmemneyi ortaya koymuyor..ibrahim yazıcı'yıda tanıdıgını sanmıyorum türkçe bilmiyor falan derken..eminim onuda ali karasu'yla(bursasporun eski başkanı) ile karıştırmışsındır onun bile farkında değilsindir..merak etmeyin yazıcı, aziz yıldırım, adnan polat, yıldırım demiröreni yanyana oturtur Türkçe dersi verir..

mre dedi ki...

Valla yazıya katılamayacağım. söz konusu Erhan Telli'yse dayağı hak etmiştir. Yakın zamanda bir temiz dayağı da bizden yiyecek. Haftalardır sahibinin sesi olarak yazıyor erhan çiftetelli.

POSTER BOY NYC dedi ki...

Erhan telli tur spor camiyasindaki fatih altayli paronuyla beraber satilik kalemlerinden biridir.Boyle bir olay olmuussa oh olmus erhan telliye az bile ama konu erhan telli olunca bu haberde yalan haber olabilir.Bu serefsziden hersey beklenir.Mutamadiyen her gun rijcaard hakkinda yalan haber yaziyor haber turkde bana inanmazsaniz check edebilirsiniz.Acetonun blogunda detayli bir yazi var.Lutfen o yaziyida bulup okuyun.

caglar ozdundar

alessandro del piero dedi ki...

@red,

böyle apaçık konularda dahi anlamazdan gelme konusunda master yapmış insanlar olabilir mesela o birileri arkadaşım..

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeşler, aceto'nun yazısını elbette okudum. erhan telli isimli arkadaşın suratında bile meymenet görmüyorum; sinsi bir ifadesi var genelde. ama kendisini tanımam. gs aleyhindeki uydurma haberlerinin ise nedenini bilmemekle birlikte, gs taraftarının bu adama bu kadar bilenmesini anlamıyorum. eğer haberler yalansa (ki yalan olduğu çok açık) o zaman kulüp mahkemeye versin bu adamı. ayrıca kaleminin birilerinin gizli emellerine peşkeş çekildiği gibi iğrenç bir itham var kamuoyunda (doğru olma olasılığı çok yüksek), bu durumda kulüp peşini bırakmasın.

ama gs taraftarının kendisini dövmesi, ders vermesi vs. de ne oluyor? hangi devirde yaşıyoruz? adam gizli saklı bir şey yapmıyor ki... kulübün yalan olduğunu net bir şekilde ifade ettiği uydurma haberleri "kendi imzasıyla" yayımlıyor. bu durumda ya güvendiği bir şeyler var, ya haberler doğru, ya da çok parası var ve tazminat vs. ödemeyi umursamıyor. ama bence tarafatarın bu kadar tepki göstermesi abartılı bir durum. bu benim görüşüm.

Gündüz Feneri dedi ki...

@brousse

yazıcı'yı, çıkmaya çok meraklı olduğu televizyon kanallarına verdiği röportaj ve demeçlerden tanıyorum. bu kadarcık tanıma, belki karakteri için bir kanaat edindirmez (ki öyle bir iddiam zaten yok) ama türkçe bilgisi konusunda net bir fikir verir diye düşünüyorum. yorumumu buna dayanarak yazdım. ve şunu da ekleyeyim: aziz yıldırım ve tüp kafa neyse de adnan polat gibi bir kaliteye ders verebileceğini hiç sanmıyorum yazıcı'nın.

hadi ben telli gibi birinin sözüne inandım ve bilip bilmeden bu postu girdim diyelim. ligtv gibi bu ülkenin yayıncı kuruluşu olan ve bütün kulüplere yavşayan bir kanalın sitesinde bile bu haber "ibo şov!" başlığıyla veriliyorsa, herhalde doğrudur ve kınanasıdır.

ha, tüm bunlara rağmen eğer haber yalansa o zaman elbette özür dileyeceğiz yazıcı'dan. eğer bu blogu ve yazarını tanımıyorsanız, asıl siz böyle saçmasapan sorular sormayın. adalet ve hak dediğin şeyden daha önemli bir kavram yoktur benim hayatımda.

alessandro del piero dedi ki...

gündüz feneri abi, dediklerinde elbette haklısın. yaşadığımız çağla da alakalı değil sadece, kaba kuvvet her zaman için kaçınılması gereken rezil bir tepki şeklidir, o ayrı konu. ama bizim ülkemizde maalesef bu tür şerefsizlerin yaptığı en akla sığmaz, gerzek haberler dahi kitleleri kandırmaya, galeyana getirmeye yetiyor. bir kulübün gidişatını, taraftarlarını etkilemek o kadar kolay ki ülkemizde, en olmayacak yerden yapılan bir haber her şeyi alt üst edip harcanan tüm emekleri berbat etmeye, sezonu bitirmeye yetiyor maalesef. ve belki de bundan en çok canı yanan kulüp gs senelerdir muhtemelen. lincol'den tutalım skibbe'ye pek çok örnekte görüldüğü gibi taraftarın en mutlu olduğu zamanlarda dahi ortalığı karıştırmak için yırtınan birileri genelde hep başarılı oldu şimdiye kadar. mesela en başta hıncal denen yanar döner herif, kimbilir kaç bin adamı etkiliyor. mahkemelerle filan halledilse keşke böyle işler de biz de bu adamları bir gün ele geçirdiğimizde hangi tür odunlarla girişeceğimizin planlarını yapmasak.. hem asalak hem de insan olan canlı türleri en çok türkiye'de yaşıyor ne yazık ki..

Unknown dedi ki...

tmm o zaman, yeri geldiğinde böyle ispatlanmamış iddaalara dayandırarak demirören, aziz yıldırım, adnan polat gibi isimlere yakıştırılan haberlerde de fazla araştırmaya tenezzül etmeden,
iğrenç bir adam,
başkan bozuntusu,
rezil adam,
suratına tükürmeye tenezzül edilmeyecek adam,
yazarsın(yazabiliyorsan) ve bizde yazdıklarında tutarlılık görürüz..hangi takımı tutuyorsan bilmiyorum, başkanının ismini bir koy yazıcı'nın yerine yazdıklarında..kimin haddine? değilmi, kim yazabilir..ama tabi ibrahim yazıcı, yazalım geniş geniş..

Gündüz Feneri dedi ki...

@brousse

yazdıkların, şu blogun arşivlerini düşündüğümüz zaman gerçekten de çok komik. sen blogun "fenerbahçe" etiketli yazılarına bir bak (zamanın varsa), aziz yıldırım hakkında (evet, benim "başkanım" olur kendisi) yazdıklarımı bir oku, ondan sonra konuşalım. bu dediklerine o zaman sen de güleceksin.

Gündüz Feneri dedi ki...

@ ales

:) (odunlar kısmı...)

Unknown dedi ki...

okuyacak vaktim yok,

suratına tükürmeye tenezzül edilmeyecek adam,

muadili bir yazı varsa link ver okuyayım..

emosimo dedi ki...

@gündüz feneri...

Brousse arkadaşım senin blogunun arşivini takip etmek zorunda mı ki...

Hem sen kim oluyorsun da yalancılığı herkes tarafından bilinen erhan telli' nin yaptığı bir habere bu kayıtsız şartsız inanabiliyorsun...

ayrıca istanbul basının (ligtv dahil) güvenilirliğini konuşmayalım istersen...
Biz Ölürüz Amigo Yaşar blogumdaki William Painter başlıklı postuma bir göz atabilirsin...

Ayrıca son diyarbakır olaylarında da herkes bursaspor taraftarının üzerine gitti fakat diyarbakır başkanının bir radyoya yaptığı açıklamalar haber bile olmadı...

Gündüz Feneri dedi ki...

@emosimo

"sen kim oluyorsun da..." ile başlayan bir cümle "...inanabiliyorsun?" diye bir kelimeyle biter mi? bu nasıl trükçedir? doğru cümle şöyle olacak (benden sana): "sen kim oluyorsun da, bana "sen kim oluyorsun" ile başlayan cümleler kurabiliyorsun?"

blogların hepsine sevgimiz sonsuz ama okunmak istiyorsan, önce seçtiğin kelimelere dikkat edeceksin. ben dikkat etmiyorsam, sen beni okuma. benim seni bu ifaden yüzünden okumayacağım gibi...

@brouse

vaktin yoksa okuma, benim de sana link verecek vaktim yok. ama blogu takip edenler nezdinde ofsayta düştüğün çok açık. bu durumda hiçbir kıymati harbiyesi kalmayan yorumlarını da aslında silmek gerekiyor.

not: o bahsettiğin ifadenin 10 kat ağırlarını yazdım yıldırım hakkında, hem de en az 10 kez. hâlâ da aynı düşünüyorum o konularda. isteyen açıp bakar.

Unknown dedi ki...

10 kat ağırı nedir dostum, bulamıyorum..mesajlarımı silmeden ne olur yardımcı ol..

emosimo dedi ki...

Bel altı vurmaya devam ediyorsun farkındaysan...

O zaman ifademi değiştireyim...
Sen kim oluyorsun da Bursaspor kulübünün başkanına bu şekilde (haddini aşarak) ithamlarda bulunabiliyorsun...

Gündüz Feneri dedi ki...

@emosimo

kardeş, bel atı falan vurmuyorum. ifaden bu kez doğru olmuş ama bir şey/biri olduğum falan yok. bursa kulübünün şampiyonluğa bile oynamasını isteyen bir insanım senelerdir ama bence hesap sorulması gereken kişi ben değil bu başkan bozuntusudur. "o kim oluyor ki..." diye başlayan bir cümle kurman çok daha yerinde bence.

ha, ben yine de ekleyeyim: bursalılar "yazıcı nezdinde değil, başkanlık makamları nezdinde" kusura bakmasın bu ifademden. ama böyle bir magandayı da bence derhal uzaklaştırsınlar kulüpten. benim görüşüm böyle.

Gündüz Feneri dedi ki...

@brouse

al sana link kardeş:
http://gunduzfeneri.blogspot.com/2008/09/aziz-yldrm.html

inan bana bundan daha ağırlarını da yazmışlığım var. hak ediyorsa babama bile yazar, söylerim. hiçkimseden de korkmam. verecek 1 tane canımız var anasını satayım.

Alper dedi ki...

epeydir ısrarla kaşınan telli yediği bu 2 tokattan çok daha fazlasını hak etti bence. az bile olmuş.ellerine sağlık

emosimo dedi ki...

Ben hiç kimsenin dayağı hakedeceğini düşünmüyorum ama yalancı damgası yemiş bir adamın söylediklerine de inanamıyorum.

Erhan Telli' ye yalan haberlerinden dolayı TSYD keşke bir uyarı çekseydi daha önce de bu adam hayal dünyasında yaşamayı bıraksaydı...