16 Ekim 2009 Cuma

Bu ne şanssızlık!

Bilindiği gibi Liverpool bu sezona hiç iyi başlayamadı. Yıllar sonra artık hem yönetimin hem de taraftarın lig şampiyonu olarak görmek istediği kulüp, geçen yılki kadrosunu büyük ölçüde muhafaza etmesine rağmen, takımın en önemli oyuncularından Xabi Alonso'nun ayrılmasıyla büyük güç kaybetti. Geçen sezon başındaki bir postta, Gareth Barry'yi alabilmek için Alonso'yu haraç-mezat satmaya çalışan (hatta oyuncu kabul etse Fener'e geliyordu!) Benitez'i eleştirmiş ve Alonso'nun dünyanın en iyi ön liberosu olduğunu ısrarla belirtmiştim. Barry'yi alamadığı için onu kadroda tutan Benitez ise sezon içinde Alonso'nun gösterdiği performans sonucu utanmış mıdır, bilmiyorum. Ama bu yıl onu (35 milyon avroya da olsa) göndererek büyük bir hata yaptığı kesin.

Neyse, sezona kötü başlayan ve geçen yıl tüm sezonda aldığı kadar yenilgiyi daha şimdiden alan takım bu hafta Sunderland deplasmanına çıkıyor. Ve en önemli iki silah diyebileceğimiz Torres ile Gerrard bu maçta sakatlık nedeniyle forma giyemeyecek. Bu gerçekten de inanılmaz bir şanssızlık Kırmızılar için. Forvette Kuyt ile birlikte genç N'Gog'un görev yapması bekleniyor. Orta sahada ise büyük ihtimalle Benayoun, Mascherano, Lucas ve Riera oynayacak. Hiç umut veren bir kadro değil doğrusu.

Sunderland ise bu yıl özellikle Darren Bent'in inanılmaz performansı ile yenilmesi gerçekten de çok güç bir takım hâline geldi. Millî maçlardan önce oynanan son maçta da United'a Old Trafford'da herkesi şaşırtacak şekilde kafa tuttular ve Anton Ferdinand'ın kendi kalesine attığı gol olmasa neredeyse galip geleceklerdi. Orta sahada Malbranque, Cana ve Cattermole'un yanı sıra, cezalı olan Richardson'ın yerine büyük ihtimalle Reid oynayacak. Forvette de zaten oldukça yırtıcı bir ikili olan Jones ve Bent var. İddaa'nın ev sahibinin yenilmezliğine verdiği oran 1.81 ve bence inanılmaz bir oran bu. Her ne kadar bir Liverpool aşığı olsam da bu maçtan hiç ümitli değilim. Sunderland'in yenilmeyeceğini, hatta favori olduğunu düşünüyorum. Bahis oynayanlara duyurulur.

3 yorum:

joyous dedi ki...

Öyle bir gol yediler ki, başlık cuk diye oturmuş. Halbuki yazıyı maçtan 13-14 saat önce yazmıştınız. Helal:D

Shareef dedi ki...

Alonso'yu bildiğim kadarıyla Benitez bırakmak istemedi ama o gitmek istedi ısrarla..Takımda Yaratıcı oyuncu eksikliği had safhada..

Ne gol olmuş ama :) Reina ilk önce balona gidiyor sanki..

Bu arada naçizane bir liverpool bloğu yapmaya çalışıyorum- yeni başladım- www.liverpoolicin.blogspot.com

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeşim başarılar. en büyük destekçinim...