14 Ağustos 2009 Cuma

Arda'nın değeri

Milliyet gazetesinde Arda'ya biçilebilecek değer ile ilgili bir yazı var. Orada menajerler dışında gayet romantik yorumlar görüyoruz ama futbol menajerlerinin yorumları çok daha gerçekçi. Bana da sorsanız, Ronaldo'nun 94 milyon ettiği yerde Arda en az onun üçte biri kadar etmesi lâzım, hatta belki de daha fazla ama sonuçta Arda'nın Türk olduğunu ve Türkiye'de top koşturduğunu unutmayalım. Avrupalılar Türk futbolcularına yatırım yapmak istemiyor. Şimdiye kadar en büyük bonservis bedeliyle giden oyuncumuz da (yanlış hatırlamıyorsam) Nihat idi. Onun dışında Okan, Emre, Tugay, Tuncay gibi oyuncular hep bedelsiz transfer oldu ve Nihat ile Tugay'ın muazzam öykülerine rağmen hâlâ Türk futbolcusunun güvenilir bir imajı yok Avrupa nezdinde. Dolayısıyla Arda'nın şu andaki değeri farklı, ama mesela o değerle United'a gitse 3 sene sonraki (hiç aşama kaydetmeyip şu andaki sevisyesinde oynasa bile) değeri çok farklı olacaktır.

Bu arada bence Türkiye'nin ikinci en değerli oyuncusu olan Gökhan Gönül de 2-3 sene içinde (eğer Fener bırakırsa) 20 milyon avroya Avrupa'nın dev kulüplerinden birine gidecek. Dünyanın en iyi 10 sağ beki arasında şimdiden girdiğini düşünüyorum. Maicon, Dani Alves, Sergio Ramos, Glen Johnson, François Clerc (hatta bence Clerc, Gökhan'dan daha iyi değil), Bacary Sagna, Cicinho (tartışılır)... Başka? Aklına gelen varsa buraya yazabilir.

Edit: En pahalı ihracat, 7.5 milyon pound ile 2000 yılında Inter'e giden Hakan Şükür idi. Şimdi aklıma geldi.

5 yorum:

csyasoo dedi ki...

sağ beklere sabri'yi eklemeyi nasıl unutursun :D

Adsız dedi ki...

nasil taraflisin biliyomusun?

Gündüz Feneri dedi ki...

nasıl taraflıyım anlamadım kardeş. arda 31 milyon, gökhan 20 milyon avro demek; ülkenin en iyi futbolcusu arda'dır diye kaç yazıdır buradan bağırmak taraflı olmak mıdır?

Uğur ! dedi ki...

Gökhan bir sağ bek ve sağ açık, Arda ise hem oyun kurucu, hem sağ hem sol açık bence bir 35 diğeri 18 felan olmalı..

Adsız dedi ki...

zambrotta da var sağ bekler arasında