9 Ağustos 2009 Pazar

Sezon başı yorumu (2009): G.Saray

G.Saray, bunca ekonomik zorluğa rağmen 2-3 yıldır yaptığı transferlerle kendi taraftarı dâhil tüm seyredenleri şaşırtmaya devam ediyor. Fenerbahçe ile arasında bu kadar ekonomik güç farkı olmasına rağmen geçen yıl kadroları Fener'den kesinlikle daha iyiydi, bu yıl ise neredeyse eşit sayılır (bence hâla G.Saray biraz daha iyi). Bu durumda taraftarların her sezon başında havaya girmesi de gayet doğal.

Bu yılki transferler belki de yapılmış olanların en yisiydi. Bir kere teknik direktör Rijkaard'ın ülkeye getirilmesi her açıdan büyük bir olay. Karizması, dinamizmi ve centilmenliği ile efsane olmuş genç bir teknik direktörün ikna edilmesi, sadece paraya bağlanmamalı. Önüne konan vizyon ve hedefler de gayet mantıklıydı demek ki.

G.Saray takımında sadece savunmanın geçen yıldan daha zayıf olduğunu söyleyebiliriz. Gökhan-Servet ikilisi çabuk forvetlere karşı oldukça zorlanacak bir ikili ve orta sahada iyi top yapıp defans arkasına oynayan takımlar İstanbul'daki maçlarda pozisyon bulabilir. Bence Emre Güngör kesinlikle Zan'dan daha iyi bir oyuncu ve Servet'le birlikte ideal bir ikili oluşturuyor. İlerleyen haftalarda Zan'ın yetersizliği görüldüğünde bence bu düzene geçilecektir. Sağ bekte Uğur ve Sabri yeterli; zaten Uğur, Gökhan'dan sonra ülkenin en iyisiydi sakatlanmadan evvel. O formunu yavaş yavaş yakalarsa millî takım için de kazanç olur. Solda Hakan Balta ise alternatifsiz durumda. Alparslan ve Volkan Yaman şimdilik yeterli görünmüyor ama Alparslan ileride daha iyi olabilir.

Asıl büyük güç ise orta saha ve forvette. 4-1-3-1-1 oynamasını beklediğim takımda ön libero Topal zaten muhteşem bir oyuncu. Önünde kolay maçlarda Elano, zor maçlarda Ayhan oynar. Atak orta saha ise Arda olarak görünüyor. Solda Kewell (ya da Arda, ortada Ayhan ve Elano), sağda ise Keita var. Rüya gibi bir kadro bu, ligin mutlak şampiyon adayı ve Avrupa Liginde de yarı finali zorlayacak bir ekip.

Forvette (ülkenin en iyisi) Baros ve yedek olarak Nonda'yı görüyoruz. Son maçta müthiş oynayan Aydın nihayet G.Saraylıların gözüne girebildi. Blogu takip edenler bu çocuk hakkındaki olumlu yazılarımı bilir ama şimdiye kadar bir türlü taraftarlara yaranamamıştı. Keita için ne kadar sağlam bir yedek olduğunu göstermiş oldu böylece.

Netice olarak G.Saray şu anda ligde kadrosu en kaliteli takım olarak görünüyor. Teknik direktörü de ismi ve yaptığı başlangıç ile güven veriyor. Birkaç kötü sonuçta acele reaksiyon vermemek lâzım.

4 yorum:

draffut dedi ki...

transfer yapılmazsa emre güngör- servet bence de ideal ikili. ama transfer yapılmalı. yoksa süper lig standardının çok üzerindeki hücum gücüne yazık olabilir, geçen sene olduğu gibi. gs'nin başına ne geldiyse savunmanın göbeğinden geldi.

srdrchn dedi ki...

kaliteli bir defans oyuncusu servetin yanına gs yi bu sene uçurur. İkiside birbirinden ağır, oyuna top sokmakta zorlanan oyuncular.Servetin yanına hucum gücü olan bi defans oyuncusu alınırsa avrupa tecrübesi olan.Gs uefa da yarı finali rahat görür..

Adam dedi ki...

Ne yalan söyleyim kağıt üzerinde ürkütücü hücum gücü var GS'nin. Diziliş olarak 4-1-2-3 veya 4-2-1-3 şeklinde oynayacaklarını düşünüyorum. FR ilerdeki 3'lü hücum gücünden pek taviz vermez heralde. Uygulayacakları sisteme takımın alışması zaman alacaktır. Bu nedenle sezon başı çokça puan kayıpları olacaktır. Şampiyonluk yarışında kafa kafaya gideriz yine de.

Olympian dedi ki...

aydin bi mac oynayinca, iyi topcu mu oldu? birakiniz bunlari.