12 Haziran 2009 Cuma

Mamadou Sakho

PSG'nin sezon içinde Lyon ile oynadığı maç için yazdığım postta Sakho'dan bahsetmiş ve "Türkiye'de bunun gibi bir defans oyuncusu yok" demiştim. Ben önemli bir oyuncu keşfettiğimi düşünüp sevinedurayım, meğer 19 yaşındaki bu çocuğun peşinde şimdilerde Arsenal, Bayern ve Barcelona varmış. Menajerinin açıkladığına göre Arsenal ya da Bayern'e gitme olasılığı çok yüksek ama ben olsam ilk 11 garantisi verilmezse 1-2 sene daha PSG'de oynardım. Zira zaten üst düzey bir ligde, üst düzey bir takımda ve yılda 40 maçta ilk 11 oynuyor Sakho. Yeni Thuram diyorlar onun için; her ne kadar aşırı büyük bir övgü olsa da birkaç sene içinde bu sitayişin karşılığını verecek seviyeye rahatlıkla gelir. İzleyiniz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Arsene Wenger daha tecrübeli bir defans oyuncusu almayı düşünüyormuş. Sakho da Manchester United' e gitmek istiyormuş. Ben de PSG'den Reims'e kiralık giden Younousse Sankharé ve Monaco'dan yeni Ribery olmaya aday Yohan Mollo'yu fırsat bulursanız araştırmanızı ve izlemenizi tavsiye ederim.

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Emin ol onu sen keşfetmedin :) FM 2008 oynayanlar bilir bu oyuncuyu ;) 2007 eylülünde başlıyor oyun ve oyunda en çok gelcek vaadeden oyuncu :) fm yine haklı gördüğüme göre :)

Adsız dedi ki...

Evet keşfeden keşfetmiş adamları. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama Everton genç yetenek bulma konuşunda FM ile anlaşmış diye duydum bu arada.Ben uzun süredir FM oynamıyorum. Wikipediadan U21 lere bakarken youtube uzanan bir internet yolculuğundan sonra öğrendim bu cengaverleri.Zaten videolarada wonderkid yazmışlar. Videodan pek birşey anlaşılmaz ama Sankhare geliştirirse kendini efsane olur. Hani transfer haberlerinde biri birşey atınca ortaya "kaynak?" diye soru gelir ya, benim kaynağım da wiki ile youtube. :) Ama Sakho bu adamlardan önce büyük takıma gider büyük ihtimalle. Bütün sezon ilk 11 oynayıp tecrübe kazandı PSG'de. Bence Milan genç oyunculara yönelicekse eğer Sakho çok iyi bir tercih olur. Yoksa bu Kaladze'den,Favalli'den fenalık geldi bana yemin ediyorum.

Bahadır dedi ki...

günümüzün interaktif dünyasında bir çok yetenek hemen keşfedilip ünü yayılıyor.

*sen yazınca aklıma geldi. benim gerçekten keşfettiğim isim ismail aissati'ydi. 15 yaşında arsenal'e almıştım cm 03/04'te.

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

bence fm oynayın data konusunda baya geliştirdiler kendilerini genç yıldızların tutma oranları daha yüksek artık :D

www.fmkeyfi.com/forum bu da benim sitem bu arada :)

Gündüz Feneri dedi ki...

eyvallah taylan kardeş, siteye mutlaka bakacağım. ama ben cm'de bıraktım o işleri, başarmadığım hadise kalmadı :) ve fm ara yüzüne de alışamadım bir türlü.