16 Mayıs 2009 Cumartesi

Futbolun iğrenç yüzü

Futbolun artık bir oyun olarak görüldüğü dönemleri çoktan aştık, hepimiz bunun fazlasıyla farkındayız. Ama iki hafta önceki Chelsea-Barcelona maçında gördüğümüz şeylerin profesyonellikle, endüstriyle falan bir alâkası yoktu. Değer olarak sizinle denk bir takım karşısında sadece ve sadece onları durdurmak için köpek gibi defans yapıyorsanız sizde onur falan yok demektir, zaten bunları yazmıştım. Başkasından saygı beklemek şöyle dursun, kendinize bile saygınız da yoktur o futbolu oynuyorsanız. Barcelona'yı yenmenin başka bir yolu yok diye düşünüyorsan, o zaman zekâ ve yaratıcılıktan da yoksunsundur. Hiç kimse çıkıp kafa kafaya top oyna demez sana zaten ama 10 kişiyle defans yapmak çaresizlik ve acizliktir. Ben böyle düşünüyorum. Ballack ve Lampard, Xavi ile Iniesta'dan ne kadar zayıf futbolcular? Aralarında dağlar kadar fark mı var? Anelka ile Henry arasında? Eto'o ile Drogba arasında? Hatta Chelsea'nin defansı ve kalecisi Barcelona'dan daha bile iyi diyebiliriz rahatlıkla. Tekrar söylüyorum, genel olarak böyle futbol oynanmasını değil, bunu Chelsea'nin yapmasını ayıplıyorum. Fulham ya da Santander yapsa gam yemem.

Bugünkü United-Arsenal maçına bakıyoruz, rakibinden köpek gibi korkan, aşağılık bir teknik direktör (Ferguson) 90 dakika boyunca Rooney'i sol bek oynatıyor. 4 merkez stoper, Ronaldo sağ bek, Rooney solo bek, 2 ön libero, önlerinde Giggs, en ileride ise ön liberolara bile yardım eden bir Tevez. Barça'dan sonra dünyanın en iyi takımı olan bir ekip eğer 90 dakika boyunca böyle oynuyorsa, binlerce kere yazıklar olsun. İki hafta önce Chelsea'ye söz söyleyenler bugün United'a "e, şampiyonluk maçı abi, ne yapsın adamlar" diyorsa onlara da...

Bu arada sezon boyunca oynadığı futbolla ve disiplini, azmi, isteği ve profesyonelliği ile United şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Hâlâ da dünyanın en iyi ikinci takımı onlar, dünyanın en iyi hocası da Ferguson. Bunlar ayrı mevzu...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

chelsea-barcelona maçlarına bakınca 2 maçta da barcelona tek bir gol pozisyonuna giremedi. 2. maçta kaleyi bulan tek şutları 90+3'teki goldü. chelsea ise 2 maçta da gol pozisyonlarına girip ve hatta penaltıları bile verilmeyerek elendi. ne yapsalardı sence? real madrid gibi orta sahayı açıp "gel xavi gel iniesta rahat olun rahat rahat pas yapın" mı deselerdi? ya da "aman beyler messi'yi tutmuyoruz malum güzel futbol kimse messi'ye yaklaşmasın" mı deselerdi? henry'nin cezası neticesinde krkiç'i başlatmayıp orta sahayı keita-xavi-iniesta busquets gibi 4 defansif orta saha mı daha korkak, yoksa essien-ballack-lampard-malouda orta sahası mı? bu durumda barcelona hücum oynadı chelsea kapandı 10 kişi savunma yaptı demek için ya futbol cahili olmak gerekir ya da katalan...

alessandro del piero dedi ki...

hahaha çok komiksiniz cidden, hiç güleceğim yoktu.. demek tarihin en büyük teknik direktörünün 25 senelik emeği sonucunda kırılmadık rekor, kazanılmadık kupa bırakmayan tarihin en büyük takımı köpek ha?? lig boyunca herkese karşı aslanlar gibi saldırarak oynamış, bu arsenal'i daha 1 hafta öncesine kadar içerde dışarda hem de şampiyonlar ligi yarı finalinde madara etmiş Utd aşağılık takım ha..

ligin bitmesine yalnızca 1 hafta kalmışken ve şampiyonluk için 1 puanın yettiği ortamda ve ayrıca 10 gün sonra tarihi bir cl finalinin oynanacağı mevzu bahisken demek ölümüne saldırmalıymışız bu maçta..

hep söylerim, bazı dehalar böyle ortamlarda seslerini bile duyuramadan harcanır giderler bu dünyada.. yazı yazarken marihuana mı yoksa sek rakı mı çekiyorsunuz bilemicem de ilkokul 3 seviyesinde şu tip yazılarla fazla ciddiye alınacağınızı düşünmeyin isterseniz..

aziz yıldırım öküzüne kızıcam diye böyle saçma argümanlarla alakasız yerlere saldırmanız size okuyucu kaybettirmekten başka bir işe yaramayacaktır, sakin olun derim ben naçizane..

erdersson dedi ki...

sadece barcaya karşı böyle oynadı chelsea.liverpool maçını hatırlayın.gerçekçi oldular.ama her maç böyle değiller tabii.aradaki farkı anlamak lazımdır.

Adsız dedi ki...

tarihin en büyük teknik direktörü olduğunu nerden çıkardın kardeşim. senin gözün kör olmuş taraftarlıktan. adam gibi yorum yazamıyor musunuz siz. çoluk-çocuk okuyucular okumasın bu blogları, yorum falan yazmasın daha iyi.

gündüz fenerinin haksızlık ettiğini ben de düşünüyorum, ayrı konu. ama terbiyeli olun, kendi blogunuzda manu'ya güzellemeler yapın. salak mısınız nesiniz a.q.