11 Mart 2009 Çarşamba

Liverpool parçaladı

Hep ne diyoruz? Liverpool, iş kendisinden daha büyük veya denk ama sonuçta futbol oynamaya çalışan takımlara geldiğinde dünyanın belki de en iyi takımı. Ama mesela küçük, haddini bilen, alan daraltıp iyi savunma yapan takımlara karşı kaybettiği puanlar yüzünden de daha yıllar boyu kendi liginde şampiyon falan olamayacak. Bu özellikleri yüzünden "Devler" Ligi diye adlandırılan bir organizasyonun ise her yıl en büyük favorilerinden biri olmaya da devam edecek.

İşte Real Madrid, hatta 2 yıl öncesinde en formda dönemindeki Barcelona. İkisi de Liverpool'un akılalmaz takım savunması ve makine gibi işleyen sistemi karşısında boyunun ölçüsünü alıp gitti. Hele Real Madrid uzun yıllardır görmediğimiz derecede büyük ve utanç verici bir hezimet yaşadı dün gece Anfield'da. Maçın ilk dakikasından itibaren neredeyse 1 saat boyunca top bile göremediler. Kadro kimyalarının Liverpool'a oranla fersah fersah dezavantajlı olması yüzünden de tokat üstüne tokat yiyip evlerine döndüler.

Hep yazıyorum, Liverpool dünyanın en iyi defans yapan takımı. Hücumda Torres ve Gerrard gibi yıldızları ve inanılmaz takım oyunlarını da hesaba katınca, Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl onları alt etmek her yıl olduğu gibi çok çok zor. Final oynamaları büyük olasılık; eğer erken şekilde ManUtd ile eşleşmezlerse...

Hiç yorum yok: