9 Kasım 2008 Pazar

İstek ve hırs

Maçtan önce de yazdığım gibi Fenerbahçe haddinden fazla istekli, G.Saray ise haddinden fazla ruhsuz çıktı sahaya. G.Saray takımı yıllardır Fener karşısındaki moral dezavantajının üstesinden gelmek için her türlü yolu denedi; özellikle son sezonlarda enteresan bir rehavet ve rahatlıkla çıkıyor sahaya. Sanki "artık bizim Fener'e karşı kompleksimiz falan yok" diye insanlara bir şeyler kanıtlamaya çalışıyorlar. Ama rahat olmak ile ruhsuz oynamak birbirinden çok farklı şeyler. Ha, Fener'in bu maç için olmak kaydıyla daha fazla ihtiyacı vardı denebilir. Ama G.Saray'ın ihtiyacı yok muydu? Şimdi Fener ile puan farkı 1'e indi, bundan sonraki puan kaybında geriye düşerse ne olacak? Ayrıca G.Saray'ın Arda gibi inanılmaz karakterli bir futbolcusu var ama yabancı futbolcularına herhalde bu derbinin önemi anlatılmamış. Baros, Kewell, Meira gibi oyuncular hem kendinden bekleneni vermekten çok uzak, hem de afyon yutmuş gibiydi.

Neyse, G.Saray'a geçmiş olsun. Arda gibi bir oyuncuya sahip bir takımın, Topal, Ayhan, Servet gibi oyuncuları da varsa ne yapıp edip bu yıl şampiyon olması lâzım. Ligin açık ara en kaliteli kadrosu onlarda. Ayrıca bu gece maçın adamı oylamasında en önlerde olması gereken Ayhan, bu yıl kariyerinin en iyi sezonunu ortaya koyuyor. Şu Ayhan, Selçuk'un (ya da Deniz'in) yanında Fener'de olsa öyle farklı bir takım çıkar ki ortaya, hiç kimse (bu gece de kendi takımında 2 gol atan) Aurelio'yu aramaz.

Fener'de ise, eğer birileri kendisine dikte etmediyse Aragones'in 4-4-1-1'e dönmesi çok umut verici. Ama bunu nispeten kolay maçlarda (mesela Josico yerine) Emre ile de oynayabilir. Alex döndüğünde ise mutlaka Semih ya da Guiza'dan birinin kesilmesi lâzım. Zor maçlarda bu üçünden biri kesinlikle kenarda oturmalı. Kolay ve muhakkak kazanılması gereken maçlarda ise Selçuk'un önünde Deivid, Emre ve Vederson'dan kurulu bir orta saha; onların da önünde Alex ve bir forvet ile çok yaratıcı bir takım ortaya çıkabilir. Tabii önemli olan Porto ve Kiev maçları. Ligde de bu moralle ve doğruların bir kısmını keşfeden hocası ile Beşiktaş maçına kadar içeride Ankaraspor ve deplasmanda A.Gücü maçlarının kayıpsız geçilmesi gerek.

Hiç yorum yok: