6 Eylül 2008 Cumartesi

Millî takımın yeni serüveni

A millî takım, 2010 Dünya Kupası için 2 yıllık eleme macerasına bu akşam deplasmanda Ermenistan ile oynayacağı maç ile başlıyor. Erivan'ın Hrazdan stadında TSİ 19:00'da başlayacak olan kritik maçı Norveçli Tom Henning Ovrebo yönetecek. Türkiye cumhurbaşkanının da tribünden izleyeceği ve siyasi açıdan ciddi biçimde sorunlu iki ülkenin karşılaşacağı maç için elbette inanılmaz güvenlik önlemleri alınacak ve karşılaşmanın futbol dışındaki yönü çok daha fazla öne çıkacaktır.

Biz bunları göz ardı edip futbola bakarsak, "ego"nun cisimleşmiş hâli olan yüce teknik direktörümüzün "Mevlüt-Semih" forvetiyle maça başlayacağı şeklindeki deklarasyonuyla karşılaşıyoruz. Oynamaları şüpheli olan Emre ve Aurelio'nun ikisi birden de forma giyebilir, şimdilik bu konuda kesin bir bilgi yok. Ama Emre oynamazsa Ayhan, Marco oynamazsa da Topal ilk 11'de olacaktır.

Ermenistan 2008 elemelerinde Polonya'yı yenip Portekiz ile berabere kalmış bir takım, dolayısıyla evinde çok tehlikeli. Ve fakat Türkiye bu tip kritik müsabakalardan (daha ziyade) başarıyla ayrıldı son 10-15 senedir. Bu akşam da kazanacaklarını düşünüyoruz. Maçın ardından yine buradayız...

Hiç yorum yok: