4 Eylül 2008 Perşembe

Abdullah ve Eren

Kayserispor'un sezon başından beri yaşadığı talihsiz sakatlıklar yüzünden kadro kurmakta sıkıntı çektiği bir dönemde, Türk futbolunun geleceğine damga vuracağına inandığımız iki genç yıldız adayı da kendini gösterme fırsatı yakaladı. Orta sahada Ragıp'ın yokluğunda forma bulan Abdullah Durak ve defansta Aydın'ın sakatlığı nedeniyle oynayan Eren Güngör.

Eren sezon başında Altay'dan transfer edilmiş, İzmir ekibinin altyapısından yetişmiş bir stoper. Sahada duruşu, sükûneti, kendine olan güveni, savaşçılığı bizi öylesine büyüledi ki geride kalan maçlarda; stoper konusunda inanılmaz bir kısırlık yaşayan Türk futbolunda üzerine en fazla titrememiz gereken isimlerden biri olduğunu düşünüyoruz. Hem fiziği iyi (1.87), hem de yaşı çok genç (20), ama çok tecrübeli bir oyuncuymuş kadar özgüvenli, sezgileri yüksek ve soğukkanlı. Aydın döndüğünde bile bizce hiç ama hiç güven vermeyen, dağınık, savruk, çabuk ama dengesiz Ali Turan'ın yerine mutlaka ama mutlaka Eren'in oynaması gerekiyor. İnşallah da öyle olur.

Abdullah Durak ise 21 yaşında bir merkez orta saha. Türkiye'de bu bölgede de ciddi derecede bir kısırlık söz konusu ve Abdullah aslında pozisyonunun gerektirdiğinden bile daha fazla özelliğe sahip bir oyuncu. Bir kere gerektiği kadar koşuyor. Pres bilgisi çok çok fazla olmasa da bu zaten tecrübeyle geliştirilebilen bir şey. Ama tekniği ve oyun zekâsı, yaşına göre mükemmel seviyelerde. Resmen bir oyun kurucu gibi top dağıtıyor, boş arkadaşını hemen görüyor, vizyonu son derece geniş. Atağın yönünü çevirme, uzun paslar atma gibi hususlarda da oldukça maharetli. Yine onun için de, Ragıp dönse bile kesinlikle takımdan kesilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Saidou'nun yerine oynamasında bizce hiçbir sakınca yok.

Son olarak şunu iddia ediyoruz: Eğer Arsene Wenger Süper Kupa finalinde bu iki oyuncuyu G.Saray'a karşı seyretseydi, transfer etme konusunda hiçbir tereddüt geçirmezdi. Bu kadar iddialıyız ve bütün futbolseverleri, bu iki genci çok yakından takip etmeye çağırıyoruz.

Hiç yorum yok: