5 Kasım 2011 Cumartesi

Dünyada eşi-benzeri yok


Fenerbahçe bu akşam Sivas deplasmanında 27 maçtır süregelen namağlûp unvanını yitirirken, geçen yılki Yeni Malatya maçından beri belki de en kötü futbolunu oynadı. Alex'in olmamasıyla, ilk golün yardımcı hakem hediyesi olmasıyla vs. açıklanamayacak kadar kötüydü takım. 25 kişilik profesyonel futbol takım kadrosunda önce ve sadece kendini düşünen, bencil ve sorumsuz olan Stoch dışında hiçbir oyuncuya laf söyleyemiyorum. Çok şükür ki büyük Fenerbahçe taraftarı da benimle aynı görüşte ve resimde gördüğümüz üzere, gece saat 01:30'da takımını coşkuyla ve sınırsız bir sevgiyle o soğukta bağırlarına bastılar. Yavaş yavaş bir şeylere alışılmaya başlandığı, genel taraftar kitlesinin ölü toprağıyla hafiften uyukladığı bir dönemde görüyoruz ki, bu yenilgi fazlasıyla hayırlı bir yenilgi olacak. Yeni Malatya'dan sonra ikinci bir diriliş ve isyan bekliyorum şahsen takımdan. Hepsini (Stoch hariç) alnından öpüyorum, "iyi ki Fenerbahçeliyim!" diyorum.

Fenerbahçe'nin asıl gücü olan, dünya üzerinde hiçbir ülkede eşi-benzeri bulunmayan büyük Fenerbahçe taraftarının önünde de saygıyla eğiliyorum.

Son sözüm de Türkiye'nin 3/4'üne: Kiminizin gıptayla, kiminizin hasetle baktığı bu görüntüler asla ve asla sizde olmayacak. Ne yaparsanız yapın, ölene kadar Fenerbahçe'ye hep böyle bakmaya devam edeceksiniz. Her zaman sizden bir adım önde olacağız. Bizde doğuştan olan bu şey, sizde yok çünkü. Varmış gibi yaptığınızda da komik ve acınası oluyorsunuz. Hepinizden (arkadaşım olan sınırlı sayıdaki istisnalar hariç) ölümüne iğreniyorum.

7 yorum:

ultrAstribun dedi ki...

Emre Belezoğlu gibi konuşmuşsun. Fenerliler de;" ben yaptım, siz yapamazsınız, biz böyleyiz, en iyi biziz" gibilerinden yorum yapma huyu var.
Yazına cevap vermek istemezdim. Çünkü sağduyusunu kaybetmiş bir bloggersin.
Sadece şunu söylemek isterim; Gıpta ve haset kelimelerinin anlamını bizler Fenerbahçe taraftarının konuşmalarına, ağlamalarına, sevinmelerine bakarak öğrendik. İğrenme konusuna gelince haklısın. Anksiyete bozukluğu Fenerliler de bu sene ortaya çıkmaya başladı.

Gündüz Feneri dedi ki...

"Gıpta ve haset kelimelerinin anlamını bizler Fenerbahçe taraftarının konuşmalarına, ağlamalarına, sevinmelerine bakarak öğrendik." bu cümleyi yazan bir g.saray'lı, bir fenerbahçeli'ye sağduyusunu kaybettiğini mi söylüyor? aklımı kaybedeceğime, ya da senin gibi ona hiç sahip olmayacağıma, sağduyumu kaybetmeyi yeğlerim.

bana bu ülkede bir tek, ama bir tek fenerbahçe taraftarı göster ki, bjk ya da gs için gıpta hissediyor olsun.. götümle bile gülemiyorum buna.. lan 30 yıldır sizlerden muhatap olduğum her biriniz fener taraftarını "kendini beğenmekle, diğerlerini hakir görmekle" suçluyorsunuz. senin gibi şuursuz bir ahmak da cümlelerine öyle girmiş zaten. sonra da bunun tam tersini söylemişsin.

bak, sen ve senin gibilere "içeriden" bir şey söyleyeyim: biz fenerbahçeliler asla kusursuz değiliz. tatarftar kitlesi ve profili olarak son derece majör bir kusurumuz var, o da kendini beğenmişlik ve gs ile bjk'yi hor görüp aşağılamak.. bunun erdemli insanların yapacağı bir şey olmadığının farkındayım, bunun için de tanrılardan özür dilerim. ama sizin bunun sebebini görebilmeniz için önce biz olmanız, sonra da sizin gibi zavallılara dışarıdan bakabilmeniz lâzım. inan bana, kendine bakabilseydin bize hak verirdin.

selametle..

Osman dedi ki...

"Fenerbahçe'nin asıl gücü olan, dünya üzerinde hiçbir ülkede eşi-benzeri bulunmayan büyük Fenerbahçe taraftarının önünde de saygıyla eğiliyorum."

are you player ?

sampiyonluk gidince stat yakan taraftardan mi bahsediyorsun ? sezonun ilk maglubiyetinde, hala lider oldugunuz bir zamanda, 50 kisi bir karsilama yapmis, o kadar, çok büyütme

Gündüz Feneri dedi ki...

@osman

helal olsun, hafızan kuvvetli. ve bu dediklerin de doğru, bir şey demiyorum. onları fener taraftarı yaptı. ama son 4 aydır gördüklerimizi de onlar yaptı. bundan sonra bir daha o günlere döneceğimizi de sanmıyorum, belki yanılıyorumdur.

ama çakma imparatorşa sadaka olarak aldıkları stadı (üstelik fener bu haldeyken) dolduramayanlar hiç konuşmasın bence. bjk de aynı şekilde.

bir de stadın yakılmasının nedeni takıma kızmak falan değildi, alakasız bir isyandı, hedefi yoktu. haklı çıkacam diye yalan söyleyip saptırma.. oyuncuların hepsi saha içindeydi taraftar girdiğinde, bir tanesine bir taciz gördün mü?

Adsız dedi ki...

Yok kardeşim, onlar o sırada timsah yürüyüşüyle meşguldü.

Adsız dedi ki...

Gündüz
Hakikaten çok doğru bir saptama yapmışsın. Olayın tüm özeti bu. Yeryüzünde bir tane fenerbahçeli yokturki GS'yi BJK'yi hakir görmesin kendini beğenmişlikle suçlanmasın.

O yüzden diğer tüm taraftarlar kendilerini fenerbahçe düşmanlığına göre tanımlarlar. Bu aşağılanma ve hor görülme duygusu bir aşağılık kompleksi yaratır.Kendi takımlarından önce bizim maçları izler takip ederler. Onlar için kendi takımları gidip izlenesi değildir.Kendi maçları izlenmez stadları dolmaz. Bunun neden olduğunu hiçbir aklı başında elamanda sorgulamaz. Ultrasıda çarşısıda.

Sonra biz çıkıp "olm biz olmazsak nefes alamazsınız biz biriz siz yanındaki sıfırlarsınız"dediğimizde bunun doğru olduğunu kabul eden bir kızgınlıkla cevap verişlerini izlersiniz.

Adsız dedi ki...

rüştü yü onu bunu döven de başka takımın taraftarıydı vakti zamanında bank asyaya düşüncede bu kadar tutkulu olursunuz takımınıza eminim