18 Temmuz 2011 Pazartesi

Suyu çıkmış bir soruşturma

Herkesin bildiği ve artık gördüğü şeyleri buradan tekrar yazmanın bir anlamı yok. Bu soruşturmanın "soruşturma" ibaresini taşıyacak kadar bile bir ciddiyeti olmadığı net bir şekilde ortada. 8 aydır telefonların dinlendiği söyleniyor, neden bu kadar beklendiğini açıklayan yok. Mesela Ferrari gerçekten Fener maçında şike yaptıysa ve bu aylardır süregiden dinlemelerle sabitse, yurt dışına çıkışına nasıl izin veriliyor? Bilen beri gelsin. Ligde son 5 Fener maçının sonucu biliniyormuş, üstelik skor olarak.. Bu durumda bahisten akıl almaz paralar kazanma imkânı olan "dinleyici" emniyet mensupları, hiç mi şeytana uymamıştır? Kimse düşünmüyor. Delil istiyoruz, "gizlilik" deyip kaçıyorlar. Delilerin gerçekten var olduğuna dair bir işaret de yok zaten. Ergenekon balonu yüzünden 4 senedir ailesinden ayrı hapis yatan insanlar için nasıl tatmin edici bir gerekçe önümüze getirilmediyse, aynı şey Aziz Yıldırım'a da uygulanıyor ve uygulanacak. Dikta devleti olmaya doğru hızla giden (ve bu süreci tamamlamak üzere olan) güzel ülkemizde artık yasama, yürütme, yargı ve dördüncü güç olan medyanın hepsi birden tek bir zümreye hizmet ediyor. Bu yüzden bu tip faşizan uygulamalara da bünyemiz yavaş yavaş alışıyor.

Ama bu sürecin hepimize gösterdiği başka bir şey var: Fenerbahçe taraftarı, çivisi çıkmış ve tamamen sindirilmiş olan bu ülkedeki hiçbir gruba ya da topluluğa benzemediğini geçen hafta gösterdi. Hep söylediğimiz gibi her şey bizim için daha yeni başladı. Bu sefer sağlam kayaya çarptılar. Bunu, hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

3 yorum:

ERTONG dedi ki...

yazın bir yerde yanlış yazmışsın, sanırım tab hatası 4. güç medya değil cemaattır...

Koray dedi ki...

kardeşim slm,
Bir de şu soru işaretleri var tabi ?
- Serdar Adalı tutuklanıyor, yeni medya patronu! Demirören in ifadesi bile alınmıyor. Türkiye de herhangi bir kulupteki herhangi bir yönetici başka hiç bir yöneticinin ve başkanının haberi olmadan teknik direktörü ile böyle bir işe girişir mi yahu. Kendi kendilerine mi karar verdi bu adamlar i.akın ı bağlayalım kimseye söylemeyelim, başgana süpriz yapalım mı dediler acaba :)

Gündüz Feneri dedi ki...

@koray

adalı'nın yaptığı bir şeyden tüp kafa'nın haberinin olmaması ihtimali, benim jesus christ olma ihtimalim kadardır kardeşim. boku çıktı artık bu işin, ne olacaksa olsun amk.