22 Haziran 2011 Çarşamba

Halil Altıntop..

Trabzonspor, dün Eskişehir'e gidip şehri gezen, hatta söylendiğine göre gece Halil Ünal'ın evinde kalan gurbetçi oyuncu Halil Altıntop ile 3 yıllık sözleşme imzalamış. Öncelikle Halil'in ne yapmaya çalıştığını, amacının ne olduğunu hiç kimsenin anladığını zannetmiyorum. Bir oyuncunun birden fazla kulüple görüşüp bir tanesi ile anlaşması normaldir ama başkanın evinde kalmak vs. ne oluyor? Etik kavramıyla bağdaşan bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Olayın teknik kısmına gelirsek, Trabzon için iyi bir transfer olduğu söylenebilir. Artık 29 yaşında olan Halil iyi niyetli, hareketli, çalışkan, hava toplarında fena olmayan bir oyuncu. Eksileri ise oyun zekâsının ve tekniğinin kısıtlı olması ile gol vuruşlarındaki istikrarsızlık.. Yine de Umut'un ayrıldığını düşünürsek alınabilecek iyi yerli forvetlerden birini aldılar diyebiliriz. Paulo Henrique ile ikili mi oynayacak, yoksa Şenol Güneş tek santrforlu sisteme devam mı edecek, bunu göreceğiz.

Genel olarak baktığımızda ise Yattara, Jaja ve Umut'un gönderilip, Henrique ve Halil'in transfer edilmesi ile takımdaki rotasyon darbe almış oldu. Henrique'nin disiplin sorunları olduğu söyleniyor. Halil'in de ne vereceği meçhul, bu yüzden bence sözleşmesi 6 ay sonra bitecek olan Gökdeniz'i geri getirmeleri gerekiyor. O zaman sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum.

Son olarak Türkiye'nin en saçma sapan insanlarından biri olan Sadri Şener'in Halil ile ilgili olarak "ikiz futbolculardan birinin iyi, birinin kötü çıkma şansı yok" deyişine neremizle gülelim, onu bilemiyorum.

1 yorum:

WarBlood dedi ki...

Zırt pırt Selçuk İnan'a laf giydirmesinden sonra,bu şekilde transfer yapmaları da oldukça ironik.Sayesinde Trabzon'a olan sempatim gitgide azalıyor...